Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Τα δώρα του Αι-Βασίλη από τον ΦΟΔΣΑ και την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.


 
Σε 6 εκατ. ευρώ εκτίναξε την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ στον Σκοπό Ζακύνθου, από 640 χιλ!

23/12/2021

Φαίνεται ότι τα «ήξεις αφήξεις» του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την σκανδαλώδη σύμβαση της απευθείας ανάθεσης για την μεταφορά των απορριμμάτων από την θέση Λίβας στην Ζάκυνθο αποθράσυναν την ηγεσία του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Κάθε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ περιλαμβάνει πλέον αποφάσεις που φορτώνουν χιλιάδες ευρώ στις πλάτες των πολιτών των νησιών μας με πρόσχημα την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ενημέρωση – Πρόσκληση: « Κεφαλονίτικα Έθιμα του Δωδεκαημέρου »

 


Ενημέρωση – Πρόσκληση



Στις 24 Δεκεμβρίου 2021, Παραμονή των Χριστουγέννων, στις 19:45

ο Πολιτιστικός , Ιστορικός & Λαογραφικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο» σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Ληξουρίου θα παρουσιάσουν διαδικτυακά τα :

Ανακοίνωση των Αντιδημάρχων Σ. Σαμούρη και Δ Μινέτου

 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε σχέση με τις κατευθυνόμενες, αήθεις και συκοφαντικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να θίγει την υπόληψη και την αξιοπρέπειά μας με δόλιους και αναληθείς ισχυρισμούς.

Αυξήθηκαν η βία προς τα παιδιά και η εφηβική παραβατικότητα

 

Παρουσιάζοντας τα ετήσια στατιστικά στοιχεία που διατηρεί η «Πρωτοβουλία για το Παιδί», συνεργαζόμενος φορέας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», που εδρεύει στη Βέροια, γνωστοποιεί ότι το διάστημα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της πανδημίας, τα περιστατικά βίας σε βάρος των παιδιών ήταν περισσότερα ενώ στις μισές περιπτώσεις γονείς που δεν εμφάνιζαν εμφανείς δυσλειτουργίες κατά το παρελθόν, έφτασαν σε σημείο να χρησιμοποιήσουν σωματική βία, με σκοπό την τιμωρία και την πειθαρχία σε περιπτώσεις ανυπακοής των παιδιών.

Ευχές από την Δημοτική Παράταξη του Δήμου Σάμης, "Ανοικτοί Ορίζοντες"

 

Χριστουγεννιάτικα «δέματα αγάπης» μοίρασε η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Σάμης


 
Τα Χριστούγεννα είναι γεμάτα συναισθήματα, γεύσεις και μυρωδιές.  Όλοι τα αγαπάμε, μικροί και μεγάλοι, τα περιμένουμε πώς και πώς και θέλουμε να ζήσουμε βήμα-βήμα, όλη αυτή την ιεροτελεστία των προετοιμασιών. Για να μη λείψουν, λοιπόν, οι μυρωδιές και οι γεύσεις από κανένα σπίτι αυτές τις γιορτινές μέρες, η Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Σάμης διένειμε “δέματα αγάπης” με δώρα και είδη διατροφής σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη για τις ημέρες των Χριστουγέννων. 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ «Απόπλους»

 

Δελτίο Τύπου 22/12/2021

Βαδίζοντας προς το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση σχεδόν δύο χρόνων όπου ο πλανήτης βρίσκεται υπό το πλαίσιο της πανδημίας του Covid-19, το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» κατά το τελευταίο εξάμηνο λειτούργησε με μια φιλοσοφία που είχε ένα διττό στόχο: Αφ’ ενός ένα στοίχημα ήταν η επιστροφή κατά το δυνατόν στις δια ζώσης δράσεις και παρεμβάσεις πρόληψης και αφ’ ετέρου σκοπός ήταν η ανταπόκριση όσο το δυνατόν στις ανάγκες και στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στη λειτουργία της εκπαίδευσης και στην ψυχοκοινωνική υγεία. 

Πρωτοβουλία 14ης Μάη | ΕΜΕΙΣ Ευχές

 

ΚΚΕ: Για τα οξυμμένα προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Αργοστολίου

 


ΚΚΕ Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: Για τα οξυμμένα προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Αργοστολίου 

Το ΕΠΑΛ Αργοστολίου αντιμετωπίζει μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα που δυσχεραίνουν δραματικά τη λειτουργία του και βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

ΚΚΕ: Πλήρη στελέχωση του Γ.Ν. Νοσοκομείο Αργοστολίου


ΚΚΕ Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Υγείας και Υποδομών & Μεταφορών

Θέμα:   Πλήρη στελέχωση του Γ.Ν. Νοσοκομείο Αργοστολίου

Η διαχρονικά συνεχιζόμενη και συνεχώς διευρυνόμενη υποστελέχωση του Γ.Ν. Νοσοκομείου Αργοστολίου βάζει σε κίνδυνο ασθενείς, κατοίκους, αλλά και το υπάρχον Ιατρικό προσωπικό, που με αυτοθυσία και μέχρι εξάντλησης, ξεπερνά κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής, για να ανταποκριθεί στις όλο και διευρυνόμενες ανάγκες. 

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

ΜέΡΑ25-Τομέας Δικαιοσύνης: Κείμενο αποτίμησης της εκλογικής προσπάθειας της Εναλλακτικής Παρέμβασης- Δικηγορικής Ανατροπής και της προεδρικής υποψηφιότητας Θανάση Καμπαγιάννη στο ΔΣΑ


Η εκλογική προσπάθεια της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε ποσοστό 10 % στις κάλπες των συνδυασμών και 15% στην υποψηφιότητα Προέδρου, αποτελεί θριαμβευτικό και ενθαρρυντικό αποτέλεσμα για τις ανυπάκουες και δημιουργικές δυνάμεις της Αριστεράς.

Παρά την αύξηση της συμμετοχής των δικηγόρων, η Εναλλακτική κατάφερε να διπλασιάσει την εκλογική της επιρροή και για μόλις 16 ψήφους να χάσει την τρίτη έδρα στο Συμβούλιο του Συλλόγου.

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από τον Δήμο Σάμης


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΝΟΤΗΤΕΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι, 21.12.2021

Αρ. Δελτίου: 88

Ο Αντιπεριφερειάρχης των Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Γεράσιμο Γαλιατσάτο για την προσπάθεια που του χάρισε 2 πανελλήνια ρεκόρ σε Εφήβους και Νέους Άνδρες, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που διεξήχθη στην Τασκένδη. 

Ευχαριστήριο Βαλλιανείων Σχολείων Κεραμειών προς οικογένεια Αριστομένη Γεωργάτου

 


ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ

ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ     

Αριθ. πρωτ. (Λυκ.) 282/20-12-2021                   ΠΡΟΣ

Αξιότιμη οικογένεια

Αριστομένη Γεωργάτου

Ενταύθα

ΘΕΜΑ: Ευχαριστήριο στην οικογένεια Αριστομένη Γεωργάτου

Οι Διευθυντές και οι καθηγητές του Βαλλιανείου Γυμνασίου και Λυκείου Κεραμειών επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ευγενική δωρεά σας δύο εκτυπωτικών μηχανημάτων υπέρ των Σχολείων μας, εις μνήμην του διακεκριμένου φιλολόγου και διατελέσαντος καθηγητή των Σχολείων μας Αριστομένη Γεωργάτου.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου και ώρα 7 μ.μ.

 


Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την Αντζυ Αρβανιτίδη και τον Νίκο Παυλάτο  Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου και ώρα 7 μ.μ.

Γιωργος Παυλατος πιάνο

Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν τις επόμενες μέρες. Δωρεάν μετακίνηση για όλους!


 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πολυέξοδη μετακίνηση χιλιάδων εκπαιδευτικών, μόνιμων, νεοδιόριστων και αναπληρωτών, που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους,  αλλά και μεταξύ των σχολείων που μπορεί να είναι τοποθετημένοι, αποτελεί άλλη μια δυσκολία που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προβλήματα που προκαλεί το καθεστώς της «αναπλήρωσης» και της διαρκούς μετακίνησης. 

ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ

 


Μετά το κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Σύλλογο μας, όσον αφορά το θέμα: Αίτημα επέκτασης του μέτρου Μειωμένων Συντελεστών ΦΠΑ και στα Νησιά του Ιονίου,  συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο και αποφάσισε πλειοψηφικά στην στήριξη του αιτήματος σας δια την μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και στα Νησιά του Ιονίου, διότι είναι σημαντικό και χρήσιμο το μέτρο για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Νησιών μας όσο ποτέ άλλοτε, και ιδιαίτερα τώρα που λόγω της πανδημίας έχουν και μειωμένο τζίρο, και αυξημένα έξοδα και εισφορές.

Σε δημοπράτηση έργο για την ανέγερση κτιρίου τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου


 Πηγή: ypodomes.com

Σε δημοπράτηση είναι το έργο για την ανέγερση κτιρίου τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το κόστος του έργου εκτιμάται στα 15.2 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (κόστος του έργου χωρίς ΦΠΑ 12.3 εκατ. ευρώ).

Η διάρκεια του έργου υπολογίζεται στους 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η ημερομηνία δημοπράτησης του έργου είναι η 10η Φεβρουαρίου 2022 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου του 2022.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Σιωπηλή πανδημία: Η αφύπνιση

Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας 

και των γυναικοκτονιών. 

Μια κοινωνία που αλλάζει βίαια.

Σιωπηλή πανδημία: ΗPACIFIC PRESS VIA GETTY IMAGES

Τα δύο χρόνια της πανδημίας και του εγκλεισμού, που ακολούθησαν τη δεκαετή οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που είχαν επιβληθεί, επέφεραν μια βίαιη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας.

Μέσα σε αυτό τον ζόφο του covid -19 προέκυψε και μια σιωπηλή πανδημία που χτυπά τις γυναίκες και τους πιο αδύναμους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι λίγες μόλις εβδομάδες πριν εκπνεύσει το 2021 και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές 17 γυναίκες στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους με βάρβαρο και ειδεχθή τρόπο. Υπαίτιοι οι νυν ή πρώην σύντροφοί τους. Η ελληνική κοινή γνώμη δεν προλάβαινε να συνέλθει από τη δημοσιοποίηση του ενός τέτοιου περιστατικού και ακολουθούσε ένα ακόμη. 

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σχετικά με την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στα Ιόνια Νησιά


Ζάκυνθος, 18 Δεκεμβρίου 2021

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το ζήτημα της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά. 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο  με ευρύτατη πλειοψηφία έκανε δεκτή την πρόταση την οποία εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κ. Γιώργος Στασινόπουλος και συνδιαμορφώθηκε σχετικά με την τυχόν εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στα νησιά του Ιονίου. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2022 ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

 

Άλλος ένας φοροληστρικός  προϋπολογισμός ευθυγραμμισμένος αυστηρά με τις αντιλαϊκές επιδιώξεις του κυβερνητικού δημοσιονομικού πλαισίου και στην λογική «πληρώνω για να έχω», υπερψηφίστηκε πρόσφατα από την Δ.Αρχή του Δήμου Ληξουρίου για το 2022. 

Σπατάλη Τροφίμων: Δεν θες να πετάς το φαγητό σου; [ΟΔΗΓΟΣ]


Αρθρογράφος Πάρης Παπαχρήστος

Πάρης Παπαχρήστος

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Ιδρυτής του medNutrition.gr – Συγγραφέας

 Σου έχει τύχει να τρως συχνά φαγητό που να μην είναι το αγαπημένο σου, μόνο και μόνο για να μην το πετάξεις; Σου θυμίζει κάτι η φράση ‘‘φάε την τελευταία σου μπουκιά, είναι η δύναμή σου’’ ή ‘‘δεν πρέπει να πετάμε το φαγητό μας γιατί τα παιδάκια στην Αφρική πεθαίνουν από την πείνα’’; Οι περισσότεροι από εμάς, άλλωστε, μεγαλώσαμε με τη νοοτροπία να αδειάζουμε όλο το πιάτο που είναι μπροστά μας στο τραπέζι.

ΔΗΛΩΣΗ των περιφερειακών συμβούλων της ΑΝΑΣΑ για το Ναυάγιο της Ζακύνθου.

 


Η σύγχυση (νομοθετική και πολιτική) της κυβέρνησης και η σταθερότητα της κ. Κράτσα.

19/12/2021

Σε σύγχυση βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο για την περίπτωση της περιοχής του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο. Από την «μεγάλη ιδέα» της ίδρυσης της Ναυάγιο Α.Ε. που «όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει», ιδέα που αποθεώθηκε από συγκεκριμένα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, κατέληξε, μέσω νυκτερινής τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, να παραδίδει  τις τύχες του αξιοθέατου σε μια... Επιτροπή!

Αποχώρηση της ΑΝΑΣΑ από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Συνεδρίαση παρωδία χαρακτηρίστηκε ο δήθεν απολογισμός της Οικονομικής Επιτροπής.


19/12/2021

Τοποθέτηση Θεόδωρου Γαλιατσάτου, επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ:

«Αυτή η συνεδρίαση είναι μια παρωδία.

Επί 6 μήνες η Οικονομική Επιτροπή λειτουργεί με την στημένη της πλειοψηφία και αποφασίζει με κριτήρια μακριά από τις ανάγκες του λαού και της κοινωνίας.

Σταθερές επιλογές τής ελέω κυβερνητικών νόμων πλειοψηφίας, οι απ’ ευθείας αναθέσεις, οι πελατειακού χαρακτήρα προσλήψεις προσωπικού, οι διαγωνισμοί χωρίς δημοσίευση, με στόχο αφ’ ενός την δημιουργία εκλογικού στρατού και αφ’ ετέρου την ευνόηση εργολαβικών συμφερόντων με διασπάθιση του δημοσίου χρήματος αφού οι εκπτώσεις  σχεδόν όλων των πράξεων αυτών κυμαίνονται από 1-3%.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


E-mail: emporoepagelmatikos@gmail.com

Αρ. Πρωτ.60                                         Αργοστόλι 19/12/2021

ΠΡΟΣ ΜΜΕ 

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ Δ1α/Γ/Ποικ 78616/19-12-2021 (φΕΚ 5973Β΄- επισυνάπτεται στην παρούσα) για τα μέτρα που θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Τα κυριότερα μέτρα που περιέχει η Υπουργική Απόφαση είναι τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ:Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η νέα κατάπτυστη εγκύκλιος Κόπτση


 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από νέα εγκύκλιο του Γ.Γ., συνεχίζει την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που δίνουν, εδώ και σχεδόν δέκα μήνες, τη μάχη ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων και απαξίωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. 

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Θερίζει η πανδημία φτώχειας και υγειονομικών περικοπών

Νίκος ΚαπιτσίνηςΜεταδιδακτορικός ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Κάρντιφ και του Αιγαίου
Εκτόξευση υπερβάλλουσας θνησιμότητας το 2020: 3,7 εκατ. παραπάνω θάνατοι σε 79 χώρες, μόνο οι 1,5 εκ. δηλώθηκαν ως covid

Το άρθρο αυτό συνοψίζει τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας σχετικά με τη γεωγραφία της υπερβάλλουσας θνησιμότητας και των υποκείμενων παραγόντων της το 2020, η οποία δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό BMC Health Services Research. Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα καταγράφει τους θανάτους από Covid-19 που έχουν επίσημα αναφερθεί, τους θανάτους από τον ιό που δεν έχουν καταγραφεί, αλλά και τους θανάτους που σημειώθηκαν λόγω άλλων ασθενειών που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η πανδημία δεν είχε κατακλύσει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Παναγιωτόπουλος, το εκδικητικό πορνό και οι αντιστάσεις που αναδείχθηκαν

Οι εξελίξεις γύρω από την καταγγελία ενάντια στον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος «ανέβασε» σε σελίδες βίντεο με προσωπικές του στιγμές με μία κοπέλα χωρίς τη συναίνεσή της, ήταν καταιγιστικές.

Μόνο λίγες ώρες αφού «ανέβηκε» η καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συνεργάτες του και το κανάλι που συνεργάζεται του έδειξαν την έξοδο, ενώ την επόμενη ημέρα ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί τις πράξεις του και να ζητήσει υποκριτικά δημόσια συγγνώμη.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΒΩΡΟ


 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr


ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΒΩΡΟ

          Για το θάνατο του συνάδελφου Μιχάλη Βώρου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  (ΕΛΜΕ ΚΙ) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του . 

Επιστροφή στις τάξεις: Βοηθώντας τα παιδιά να προσαρμοστούν


Τα δύο τελευταία χρόνια οι συνθήκες στις οποίες ζούμε έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό λόγω του covid  19. Οι μαθητές στη διάρκεια σχεδόν δύο σχολικών ετών παρακολούθησαν μαθήματα (ασύγχρονη και κατόπιν σύγχρονη εκπαίδευση) από το σπίτι, μέσω ψηφιακών εκπαιδευτικών πλατφορμών. Η διαδικασία αυτή διέφερε σημαντικά  από αυτή στην οποία είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Η αστικη μη κερδοσκοπικη εταιρια ΑΡΩΓΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ (ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ)» EYXAΡΙΣΤΕΙ



1.Πηγή, Αικατερίνη & Άγγελος Βελισσαράτος                    150 €

2.Παναγής, Μαρία, Πηγή Δευτεραίου                                   100 €

3.Ελένη Δευτεραίου                                                                 100 €

4.Μιχάλης & Κρυσταλλία Μπαζίγος                                     200 €

Η Τουρκία στην Αφρική. Μια διαρκής, εικοσαετής επέκταση.

 Η Τουρκία επενδύει επίσης πολλά στη νότια ακτή της Μεσογείου, ξεκινώντας από την Τριπολίτιδα (στη Λιβύη), την οποία υπερασπιζόταν σθεναρά κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Λιβύη, όπως και την Αλγερία με συναλλαγές 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμη και η Αίγυπτος, παρά τις πολιτικές αποστάσεις, διατηρεί σημαντικό όγκο κίνησης με την Άγκυρα

  • ΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • g.papagian3@yahoo.gr

Είναι το καθεστώς Ερντογάν σε αποδρομή, όπως πασχίζουν πολλά τηλεοπτικά και άλλα Μέσα ενημέρωσης να μας “πείσουν”, καλύπτοντας έτσι την Τουρκική επιθετικότητα ενάντια στην Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία; Καλύπτοντας έτσι το φοβικό σύνδρομο των Αθηνών, που “ξορκίζει το κακό”; Όντως,η οικονομική κατάσταση της Τουρκίας είναι όλο και πιο συγκεχυμένη, ακόμη και παράδοξη.

Η πτώση μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου “Φάντομ” (F-4E) στα νερά της Κεφαλονιάς τον Ιούλιο 1984 – Η εξιστόρηση από τον ίδιο τον κυβερνήτη του αεροσκάφους



Στις 19 Ιουλίου 1984 βραδινές ώρες, στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς εκδηλώνεται σοβαρή μηχανική βλάβη στο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου “Φάντομ” (F-4E Phantom II) με αριθμό σειράς “72-01502”. Το αεροσκάφος με πλήρωμα τους Κωνσταντίνο Ιατρίδη ως κυβερνήτη και Γεώργιο Γερούλη ως συγκυβερνήτη, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατόπιν απογείωσης του από την 117 Πτέρυγας Μάχης με έδρα την Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Το πλήρωμα εγκαταλείπει επιτυχώς με χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων και περισυλλέγεται από την φουρτουνιασμένη θάλασσα μετά από 6 περίπου ώρες. 

Πρόγραμμα εορτής Αγ Διονυσίου εις τον Ι. Ναόν Αγ. Διονυσίου Δραπάνου

 

IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


ΙΕΡΟN ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ

ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΔΡΑΠΑΝΟΥ


Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν Μελῶν τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας ὅτι ὅπως κάθε χρόνο ἔτσι καί ἐφέτος θά ἑορτασθῇ εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Διονυσίου “Δραπάνου„ ἡ μνήμη τοῦ

Α Γ Ι Ο Υ Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ι Ο Υ

κατά τό κάτωθι πρόγραμμα :

Ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου Σάμης


 Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου Σάμης. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Σάμης, θα αρχίσει στις 15.30 και θα περιλαμβάνει όμορφες μελωδίες, τραγούδια, χορό και πολλές εκπλήξεις για όλους τους παρευρισκόμενους και κυρίως για τους μικρούς μας φίλους. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν:

Η Greenpeace καταγράφει την παρουσία θαλάσσιων θηλαστικών στην περιοχή που κυβέρνηση και εταιρείες σχεδιάζουν εξορύξεις


Επιστήμονες που ερευνούν τα κητώδη στη Μεσόγειο ταυτοποίησαν τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά είδη, μεταξύ των οποίων φάλαινες-φυσητήρες και τρία είδη δελφινιών, στα θαλάσσια οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, όπου η Total Energies, η ExxonMobil και τα ελληνικά ΕΛΠΕ πρόκειται να ξεκινήσουν σεισμικές δοκιμές για την αναζήτηση πετρελαίου και ορυκτού αερίου, σύμφωνα με νέα έκθεση του ελληνικού γραφείου της Greenpeace που δημοσιεύεται σήμερα[1].

Οι εκπαιδευτικοί και ο λαός να απομονώσουν τη νέα εκδοχή των ταγμάτων εφόδου


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο  Πιερίας από ομάδες που θυμίζουν «τάγματα εφόδου». Αυτή είναι ενέργεια είναι αποτρόπαια και απαράδεκτη. 

Επερώτηση 73η. Οι ανεμογεννήτριες στη Ζάκυνθο, το μουσείο τυπογραφίας και το λιμάνι της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, όψεις του ίδιου νομίσματος: η απαξίωση των τοπικών κοινωνιών.


Προς κ. Περιφερειάρχη.

Ανεμογεννήτριες στον Λίβα Ζακύνθου, Μουσείο Τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο της πόλης της Κέρκυρας και Λιμάνι Λευκίμμης. Τρεις διαφορετικές υποθέσεις που όμως διέπονται από ένα κοινό χαρακτηριστικό: την επίδειξη περιφρονητικής απαξίας εκ μέρους της κυβέρνησης και της κεντρικής διοίκησης προς τις τοπικές κοινωνίες και έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης και κοινής διαβούλευσης.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

«ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΕΙΟ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ







Τα Σχολικά Συγκροτήματα είναι παρατημένα στην τύχη τους από πλευράς του κράτους, Δημοτικών & Περιφερειακών Αρχών. Η παλαιότητα τους σε μερικά από αυτά κοντεύει τον έναν αιώνα και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι περίπου τα 50 χρόνια. Τα τελευταία 25-30 χρόνια έχει φτιαχτεί μόνο ένα καινούργιο σχολείο στην Κεφαλονιά & την Ιθάκη, ενώ οι ανάγκες μόνο για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι η κατασκευή 4 καινούργιων Σχολικών Συγκροτημάτων. Την ώρα που οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύπτουν τις παραπάνω ανάγκες, από την άλλη υπάρχει συνεχή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση σε μόνιμο εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό που είναι απαραίτητο για την λειτουργία τους.

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ & ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ


Το Θέμα της ασφάλειας και της επικινδυνότητας του Οδικού Δικτύου της Κεφαλονιάς & της Ιθάκης το έχουμε φέρει πάρα πολλές φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως Λαϊκή Συσπείρωση. Όμως σήμερα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορεί άλλο να συνεχίζεται αυτό το έγκλημα. Δεν πάει άλλο. Είναι ένα βήμα πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι σχήμα λόγου, δεν είναι μια αντιπολιτευτική τοποθέτηση, δεν είναι μικροκομματική εκμετάλλευση. Είναι η πραγματικότητα, η αλήθεια, τα γεγονότα που ζούμε καθημερινά. Δεν μπορεί άλλο να προσπερνάται το Θέμα της ασφάλειας του Οδικού Δικτύου της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης από κανέναν, είτε από την κυβέρνηση της ΝΔ, είτε από την Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ). Δεν μπορεί να εξαντλείται σε «κοκορομαχίες» μεταξύ των νυν και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αποπροσανατολισμός, είναι αποποίηση ευθυνών, είναι στάχτη στα μάτια του λαού των νησιών μας. Ως εδώ. 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων Θέμα: Η δραματική μείωση της ΠΙΝ στους τουριστικούς δείκτες του 2021.


Εισηγητής
Ο επικεφαλής της παράταξης ¨ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά¨ κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

13/12/2021

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΤΕΠ (Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων – όργανο του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος) τα στοιχεία που αφορούν τα ξενοδοχεία των Ιονίων Νήσων είναι αρνητικά σε σχέση με άλλων Περιφερειών ως προς το ποσοστό ανοικτών, την πληρότητα και την τιμή (δωμάτιο ανά διανυκτέρευση).

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στην Κέρκυρα προετοιμάζοντας την ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ για τον Κερκυραίο «Άγιο της Πολιτικής»


Ο δημοφιλής Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, πιστός στο πνεύμα των ταινιών που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα όπως Καλή σου νύχτα, κυρ Αλέξανδρε (Παπαδιαμάντης), Καβάφης, El Greco, Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι (για τον ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη) και η πολυβραβευμένη διεθνώς ταινία Καζαντζάκης, οι οποίες έχουν ως άξονα το ελληνικό αίσθημα και το παλίμψηστο του Ελληνικού πολιτισμού, προετοιμάζει με ταχείς ρυθμούς πλέον την ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, μια ταινία συμφιλιωτική και αισιόδοξη που ορά ευεργετικά προς το μέλλον.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...