Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Κεφαλονιά - Βόρειος Πόλος: Ποιοι είμαστε.

 


Είμαστε κάτοικοι στην βόρεια Κεφαλονιά, στα όρια της πρώην επαρχίας Σάμης και σήμερα δήμου Σάμης. Στους μικρούς αλλά όμορφους αυτούς τόπους, καθημερινά ζούμε, εργαζόμαστε, δημιουργούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, απολαμβάνοντας τα σπάνια χαρίσματα της περιοχής μας αλλά παράλληλα αντιμετωπίζοντας και δυσκολίες ή και προβλήματα που οφείλουμε να αναδεικνύουμε και να ξεπερνάμε.

Απέναντι στις δυσκολίες και τα προβλήματα αυτά και κόντρα στα “ψυχρά ρεύματα” της σημερινής πραγματικότητας που τα δημιουργούν, μπορούμε ως τοπικές κοινωνίες να κρατήσουμε “ζεστούς” τους τόπους και τις ζωές μας. Διεκδικώντας μια καλύτερη καθημερινότητα, μια πιο αισιόδοξη και δημιουργική προοπτική για το παρόν και το μέλλον μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι ίδιες οι εξελίξεις μας οδήγησαν στην αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένας ανεξάρτητος πόλος με τον δικό του λόγο και άποψη για τους τόπους και τις ζωές μας, για την βόρεια Κεφαλονιά αλλά και όχι μόνο.

Ένας άλλος... πόλος πληροφόρησης, παρέμβασης και έκφρασης με επίκεντρο την βόρεια Κεφαλονιά και ακτίνα... βολής τα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητάς μας και πέρα από αυτήν.

Ένας συλλογικός και συμμετοχικός πόλος για να αναδείξουμε την μοναδικότητα της περιοχής μας, τις σπάνιες ομορφιές της φύσης που μας περιβάλλει, τα όνειρα και τις αγωνίες των κατοίκων, τους κοινούς προβληματισμούς μας για το παρόν και το μέλλον, τις παραδόσεις μας και τον κοινωνικό και παραγωγικό μας πλούτο.

Ένας μαχητικός πόλος υπεράσπισης για τις κοινωνίες μας, τους ανθρώπους που μοχθούν μακριά από τα κέντρα αποφάσεων και σε απόσταση από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, τη φύση, το περιβάλλον, την ίδια την ζωή μας. Με κριτική ματιά, με πάθος σε αυτά που πιστεύουμε αλλά και με όραμα.

Ένας πόλος στα βόρεια της Κεφαλονιάς και για το νησί μας ολόκληρο.

Η Κεφαλονιά_Βόρειος Πόλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...