Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ, ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία άνοιξαν μετά από 2 μήνες, (γυμνάσια και λύκεια εξακολουθούν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση) χωρίς όμως να έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους και την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών. 

Τα μέτρα που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως προστασία, (διαφορετικές είσοδοι και ανοιχτά παράθυρα) όχι μόνο δεν αποτελούν μέτρα προστασίας αλλά αποτελούν και πρόκληση.

Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές να ζητούν από μικρούς μαθητές να έρχονται με κουβέρτες στα σχολεία για να μπορούν να αντιμετωπίσουν το κρύο, επειδή επιβάλλεται να είναι ανοιχτά τα παράθυρα λόγω Covid-19!

Η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική της, των μειωμένων δαπανών για την Δημόσια Εκπαίδευση, που έχει ως συνέπεια να μην διορίζονται εκπαιδευτικοί και να λειτουργούν τμήματα με μεγάλο αριθμό μαθητών. 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έδωσε χθες στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο έκτρωμα που προωθεί τις πιο αντιδραστικές αλλαγές στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών, χαρακτηρισμός ως πειθαρχικών παραπτωμάτων όλων των ριζοσπαστικών μορφών πάλης στα πανεπιστήμια, που θα επιφέρουν μέχρι και ποινή οριστικής διαγραφής, αλλά και ως ποινικών αδικημάτων, βάση – κόφτης για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα ισχύσει από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις!

Εν μέσω πανδημίας, κλειστών σχολείων και σχολών, τεράστιας αγωνίας και φόρτισης μαθητών και φοιτητών, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθεί να επιβάλει όσα έχει σταματήσει το κίνημα της νεολαίας εδώ και τριάντα χρόνια. Ταυτόχρονα, με πρωτοφανή αναλγησία, παίζει με το μέλλον δεκάδων χιλιάδων μαθητών και με τις θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους. 

Οι πολιτικές επιλογές αυτές προκαλούν την αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων:

    • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο

    • Διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων και όχι τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών 

    • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ δωρεάν από το Κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

    • Κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, με στόχο την προστασία αυτών και των μαθητών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων 

    • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, που είναι απαραίτητο για την λειτουργία των σχολείων 

    • Κάλυψη όλων των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό εκπαιδευτικών και μαθητών 

    • Αύξηση των δαπανών για την Δημόσια Εκπαίδευση


Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας που αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

14/1/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...