Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο τύπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΒΕ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27-1-2021 παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αργοστολίου από την Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ στα πλαίσια της ημέρας πανελλαδικής δράσης των αυτοαπασχολούμενων, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και μέτρα στήριξης του συστήματος υγείας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Αντιπροσωπεία της ΑΣΕ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Δήμαρχο, κατατέθηκαν με υπόμνημα και συζητήθηκαν τα παρακάτω αιτήματα μας που αφορούν την άμεση ανακούφιση των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

    • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες, των τελών τραπεζοκαθισμάτων, των τελών κοινόχρηστων χώρων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

    • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. 

    • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών τους την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

    • Ο τρέχον κύκλος “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

    • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

    • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

    • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

    • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για άλλους α/α.

    • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

    • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό των νοσοκομείων και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιστροφή και λειτουργία της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

    • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.

    • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

    • Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε δόθηκε βάρος από πλευράς αντιπροσωπίας της ΑΣΕ, στα μέτρα που μπορεί να πάρει ο Δήμος και αφορούν την απαλλαγή των Δημοτικών τελών στις πληττόμενες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα της εστίασης που είναι άγνωστο για το εάν θα ανοίξουν και μείωση των τελών σε όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Η απάντηση της Δημοτικής αρχής ήταν ότι: Δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας γιατί καταρρέουν τα έσοδα και δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός.

https://drive.google.com/file/d/1iZ6gyLS07Z3QFNuby3hEHeNndO0rfx74/view?usp=drive_web


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...