Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήρια αύριο Τετάρτη 10/2/2021, 13.00 στα Προπύλαια. Ο αγώνας της νεολαίας είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας!

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ακάθεκτη στη ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως για την παιδεία, κίνηση για την οποία στερείται κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησης. Δεν είναι μόνο ότι η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία επιτάσσει να μην ψηφίζονται νομοσχέδια που καταργούν δικαιώματα δεκαετιών και που είναι άσχετα με την πανδημία, σε καιρό που ο λαός και η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της πανδημίας αλλά και υπό περιορισμούς λόγω των απαγορεύσεων και του λοκντάουν. 

Το κυριότερο, η ΝΔ προχωρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου ενώ καλώς γνωρίζει ότι δεν έχει την ελάχιστη κοινωνική νομιμοποίηση. Ούτε έναν σύμμαχο δεν έχει βρει η κυβέρνηση για την επιχειρούμενη αυταρχική παρέμβαση στα πανεπιστήμια, στον πολιτικό κόσμο (πλην βέβαια της ακροδεξιάς), στην κοινωνία και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι τεράστιες διαδηλώσεις φοιτητών, μαθητών και καθηγητών των προηγούμενων εβδομάδων παρά τις αυταρχικές και προσχηματικές απαγορεύσεις συναθροίσεων, οι χιλιάδες υπογραφές μελών της σχολικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, οι αποφάσεις των Συγκλήτων και των πανεπιστημιακών, καθιστούν ξεκάθαρη την τραγική απομόνωση της κυβέρνησης στο όραμα της διάλυσης του πανεπιστημίου και της υποθήκευσης του μέλλοντος των νέων.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς της γιατί επιθυμεί να αξιοποιήσει τη συγκυρία της πανδημίας για να περάσει τα μέτρα αυτά. Γι’ αυτό κρατά ένα χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια ενώ άνοιξε από το λιανεμοπόριο μέχρι τον τουρισμό, γι’ αυτό και (χωρίς επιτυχία) μηχανεύεται αυταρχικές μεθοδεύσεις  μέχρι και αναστολή συνταγματικών ελευθεριών για να φιμώσει το φοιτητικό κίνημα.

Να γνωρίζουν ότι δεν θα τα καταφέρουν. Το νομοσχέδιο που φέρνει πανεπιστημιακή αστυνομία και

πειθαρχικές διώξεις φοιτητών με μόνο σκοπό την καταστολή της πολιτικοποίησης και του αγώνα των φοιτητών, που διαγράφει μαζικά φοιτητές από τις σχολές τους σε μια εποχή κρίσης και ανέχειας αχρηστεύοντας τις θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους, που αποκλείει την πλειοψηφία των μαθητών από τα δημόσια πανεπιστήμια και την καθιστά πολύτιμη πελατεία για τους ημέτερους των ιδιωτικών κολλεγίων δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Θα βρει την αντίσταση του φοιτητικού κινήματος, των εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών, αλλά και κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να αποσύρει το έκτρωμα της σύμπραξης Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την παιδεία προτού συναντήσει το Βατερλό της. 


Όλοι και όλες στο πλευρό της νεολαίας, στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση αύριο Τετάρτη 10/2/2021, 13.00 στα Προπύλαια. 



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

9-2-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...