Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Το τρίτο κύμα του κορωνοϊού χτύπησε και την Κεφαλονιά

 


Το τρίτο κύμα του κορωνοϊού χτύπησε και την Κεφαλονιά με οκτώ κρούσματα καταγεγραμμένα μέχρι τις 10/2/2021, δύο εκ των οποίων είναι συνάδελφοι.

Σ΄αυτές τις συνθήκες εκφράζεται και η γύμνια του κρατικού μηχανισμού και ιδιαίτερα του ΕΣΥ πανελλαδικά αλλά και ιδιαίτερα στο δήμο μας που ακολουθεί ευλαβικά τις γενικότερες συνθήκες.

Η καθαριότητα των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη με έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού αλλά και με σημαντικές ελλείψεις σε ό,τι αφορά στοιχειώδη μέσα υλικών καθαριότητας (χλωρίνες, απορρυπαντικά, σκούπες, σφουγγαρίστρες κ.α).

Η μέριμνα των υπεύθυνων για την μη μετάδοση του κορωνοϊού εξαντλείται στην επίπληξη του προσωπικού για το αν φοράει μάσκα ή όχι.

Φρόντισαν υπακούοντας στις “άνωθεν εντολές” να αναθέσουν την καθαριότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, να απολύσουν εργαζόμενους και να συμπεριφέρονται σαν η καθαριότητα στους χώρους εργασίας να είναι άνευ σημασίας μπροστά στην λειτουργία του γραφειοκρατικού μηχανισμού!

Εμφανίζονται ανίκανοι να εκτιμήσουν την ιδιαίτερη συνθήκη, όπως αυτή διαμορφώνεται στο πλαίσιο της πανδημίας μεταφέροντας το ελάχιστο που απέμεινε προσωπικό της καθαριότητας από κτίριο σε κτίριο για να μαζέψει τα αμάζευτα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων των εργαζόμενων.

Αντιθέτως, οι αυξημένες ανάγκες επιπλέον σχολικών καθαριστριών στα σχολεία που έχει επιβάλει η πανδημία δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζονται στις ενέργειες της δημοτικής αρχής σε μια σημερινή , επιδημιολογικά επιβαρυμένη, περίοδο και στο Δήμο.

Ανάλγητη κρίνεται η ενέργεια του δήμου στις 8.10.2020 που απέλυσε τις οκτώ σχολικές καθαρίστριες μετανάστριες οι οποίες σχεδόν δύο δεκαετίες εργάζονταν με αυτοθυσία και υπευθυνότητα στα σχολεία τους..

προσφάτως η δημοτική αρχή υπέγραψε  12μηνη σύμβαση τριών εργαζομένων  στο Δήμο και μάλιστα με παράταση επιμήκυνσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Δημοτική Αρχή έστω και αυτήν την ώρα  να επανατοποθετήσει τις οκτώ απολυμένες καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου , οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες και με εμπειρία χρόνων , με τη συνέπεια που επέδειξαν και μέσω του τότε κύματος πανδημίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, η τοπική κοινωνία  θα σταθεί απέναντι στη δημοτική αρχή, έχοντας γνώση  περί ευαισθησίας και ευθύνης για τις ζωές των ανθρώπων μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

ΔΑΣ ΟΤΑ

12.2.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...