Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΥ


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του αγαπημένου και εκλεκτού, Γεράσιμου Σταματάτου.

Ο Γεράσιμος Σταματάτος με την πολυετή δράση του και συμμετοχή του στην κοινωνία της Κεφαλονιάς, έδωσε φωτεινό παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης σε όλους εμάς. Η απώλειά του θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στο νησί μας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Πρόεδρος,

Σταύρος Σπαθής



ΓΕΡΑΣΙΜΕ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.


Κάποιες φορές η γαλήνια ηρεμία ενός ανθρώπου σε συνδυασμό με τον υπέροχο πνευματικό του πλούτου  αναδεικνύουν την σπάνια, πολύ σπάνια προσωπικότητα του. 

Μία τέτοια προσωπικότητα ήταν ο Γεράσιμος Σταματάτος. Όταν μιλούσε ο Γεράσιμος  όλοι σιωπούσαν για να τον ακούσουν, κυρίως όμως για να μάθουν. Ακόμη και αυτοί που έπρεπε να τους εξηγήσεις πολλές φορές τι ακριβώς ήθελε να πει. Βλέπεις… ο Γεράσιμος στην πραγματικότητα δεν συζητούσε, θα μπορούσα να πω ότι δίδασκε.

Η μοναδική εκφορά του λόγου του και η σπάνια γλώσσα  που χρησιμοποιούσε, εμπλουτισμένη με αυτούσια ευαγγελικά και φιλοσοφικά αποσπάσματα, σε έκαναν να τον θαυμάζεις και να τον χαίρεσαι γιατί στο πρόσωπό του έβλεπες έναν ιδανικό εκπρόσωπο του αξεπέραστου κεφαλλονίτικου πνεύματος και κουλτούρας. Ο Γεράσιμος αποδήμησε εις Κύριον σε ηλικία 101 χρόνων. Η Κεφαλονιά μας έγινε φτωχότερή. Ο Γεράσιμος όμως άφησε πίσω μία πλούσια παρακαταθήκη. Γεράσιμε, σε ευχαριστώ για όλα όσα μας έμαθες, για όλα όσα προσέφερες στο νησί μας και πάνω από όλα σε ευχαριστώ για την φιλία σου με την οποία τίμησες εμένα και την Αννέτα.


Καλό ταξίδι Γεράσιμε.

Παύλος Παπαδάτος.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

     

                          AΡΓΟΣΤΟΛΙΟΝ 23/02/2021




ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ  ΜΗΝΥΜΑ


Μητροπολίτου Κεφαλληνίας 


Ἐπί τῇ ἐκδημία τοῦ πολυσεβάστου Γερασίμου Σταματάτου, τέως Γραμματέως τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας ἐπί σειράν δεκαετιῶν, τοῦ πολλά καί πολύτιμα προσενεγκόντος τῇ Τοπικῇ Ἐκκλησίᾳ καί τῇ Τοπικῇ Κοινωνίᾳ τῆς Νήσου, συμμετέχοντες εἰς τό πένθος τῆς οἰκογενείας του, ἐκφράζομεν εἰς τά Μέλη τῆς οἰκογενείας αὐτοῦ τά θερμά μας συλλυπητήρια καί τίς πατρικές μας εὐχές, δεόμενοι Κυρίῳ τῷ Θεῷ ἡμῶν ἳνα ἀναπαύση τήν ψυχήν αὐτοῦ ἐν χώρᾳ ζώντων, εἲη δέ ἡ μνήμη αὐτοῦ ἂληστος.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ὁ Κεφαλληνίας Δημήτριος

Γραφεῖα Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας: Γερμανοῦ Καλλιγᾶ 1, Τ.Κ. 28100, Ἀργοστόλι, Τηλ. 2671022231,  FAX: 2671025177,    e-mail : i-mi-kef@otenet.gr


ΨΗΦΙΣΜΑ 

ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ 

ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΤΡΟΥ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ»

Διά την εκδημίαν τού αειμνήστου Προέδρου αυτού 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ Ι. ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΥ

----------------------------- 

Το Διοικητικό Συμβούλιον τού μη κερδοσκοπικού Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΤΡΟΥ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ» αποτελούμενον από τον κ. Παναγάγγελον Καραβιώτην ως Αντιπρόεδρον, τη Λίλα Σπ. Καππάτου  ως Γενική Γραμματέαν, τον κ. Γεράσιμον Πολλάτον ως Ταμίαν και το εξ΄  οφιτσίου μέλος Αρχιμανδρίτην πατέρα Δανιήλ Ηγούμενον τής Ι. Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Άτρου, εκφράζει τη βαθειάν του θλίψη για την εις Κύριον εκδημίαν τού από συστάσεως μέχρι και σήμερα επί τριακονταετία Προέδρου αυτού αειμνήστου Γερασίμου Ι. Σταματάτου, ο οποίος με τις άοκνες προσωπικές του προσπάθειες συνέβαλε καθοριστικά εις την αναστήλωσην, αναπαλαίωσην και ανακαίνισην τού υπό κατάρρευση Μεσαιωνικού Πύργου καθώς και τού Αρχονταρικίου τής Ι. Μονής Άτρου, τού αρχαιοτέρου Μοναστηρίου τής Κεφαλληνίας.

Ομόφωνα  αποφασίζει:

1)Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια τού Συλλόγου εις τήν οικογένειαν τούτου.

2)Να παραστεί εις την εξόδιον ακολουθία διά τής Γενικής Γραμματέως τού Δ.Σ. Λίλας Σπ. Καππάτου - αγαπημένης ανιψιάς τού εκλιπόντος, η οποία θα αναγνώσει το παρόν και θα καταθέσει επί τής σωρού αυτού στέφανον ευγνωμοσύνης και αγάπης.

3)Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα εις τον τοπικόν έντυπον και ηλεκτρονικόν Τύπον.

Αργοστόλι 23 Φεβρουαρίου 2021

Διά το Διοικητικό Συμβούλιον

Ο Αντιπρόεδρος Παναγάγγελος Καραβιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...