Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΣ 

ΔΗΜΟΥΣ ΣΑΜΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ & ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΑΙΝΟΥ


   Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς Κατά των Αιολικων , έχοντας πλήρη εικόνα για την συσχέτιση των Αιολικών Πάρκων με τα πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής της Πυλάρου, με το μέγεθος της περιβαλλοντικής και όχι μόνο καταστροφής των περιοχών στις οποίες εγκαθίστανται τα Αιολικά, με την γνώση και τις τεκμηριωμένες και επιστημονικές αποδείξεις σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο αλλά και με τις τρέχουσες εξελίξεις

μετά την κινητοποίησή μας στο λιμάνι της Σάμης και τα όσα ακολούθησαν σχετικά με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Ξερακιά, στέκεται απέναντι σε ένα ακόμη αιολικό τερατούργημα που θα επιβαρύνει το νησί μας. Αυτό στην θέση “ Βρούσκα- Βροχώνας” που αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες από την ΡΑΕ.

  Δεδομένης μιας ακόμη επενδυτικής ασυδοσίας που αφορά το μέλλον του τόπου μας, θέτουμε όλους τους θεσμικούς φορείς του νησιού προ των ευθυνών τους. Είναι καιρός να παρθεί μια ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όσα καταστρατηγούν τη βούληση των ίδιων των τοπικών κοινωνιών.

  Έχοντας την γνώση μιας απόφασης του δημ. Συμβουλίου Δήμου Σάμης , που ακόμα δεν έχουμε δει δημοσιοποιημένη και η οποία εισηγείται το “ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”, ζητάμε την άμεση και έμπρακτη κατοχύρωση αυτής η οποία δυστυχώς ακυρώθηκε στην πράξη στο κομμάτι των απαραίτητων έργων και των αντίστοιχων αντισταθμιστικών, με την βίαιη εγκατασταση των ανεμογεννητριων στον Ξερακιά . Δεν είναι όμως η ώρα για μια ακόμα ταλάντευση, δεν είναι η ώρα για έναν ακόμα συμβιβασμό , δεν είναι η ώρα που η ίδια η κοινωνία θα αντέξει το βάρος μιας ακόμα καταστροφής. Είναι αυτή η στιγμή , χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, χωρίς καμία άλλη αναβολή, που η πολιτική βούληση της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης θα δείξει εμπρακτα και τις πραγματικές προθέσεις της σε σχέση με την διαφύλαξη του νησιού μας. 

  Το νέο Αιολικό στη θέση “ Βρούσκα- Βροχώνας” αποδεδειγμένα θα αποτελέσει συνέχεια ενός κατεξακολούθηση εγκλήματος που συντελείται και θα συντελείται όσο οι αρμόδιοι συνομολογούν, ανοίγοντας “πόρτες” για πιο πολλές αντίστοιχες επενδύσεις και ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις περιοχές μας. Η πλέον τεκμηριωμένη επιστημονικά φράση “ Η κεφαλονιά δεν αντέχει άλλα ΑΙΟΛΙΚΆ” , δεν είναι αστείο, είναι μόνο υποχρέωση. 

  Η πανελλαδική κινητοποίηση συλλογικοτήτων αλλά και τοπικών αυτοδιοικήσεων σε παρα πολλούς Δήμους της χώρας, που με αδιαπραγμάτευτη επιμονή , αντιδρούν ενάντια στα ΑΙΟΛΙΚΑ ,μας δίνει την δυνατότητα να τεκμηριώσουμε την αντιθεση μας με περισσοτερα εργαλεία αλλά και επιχειρήματα. Συνεπώς,

  - Ζητάμε οι Δήμοι της Κεφαλονιάς και πρωτίστως ο δήμος Σάμης και Αργοστολίου να ασκήσουν τα προβλεπόμενα ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)

  - Ζητάμε όλοι οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι φορείς/Αρχές της Κεφαλονιάς να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί η πάνδημη θέση "Όχι αλλά αιολικά στην Κεφαλονιά"

  - Ζητάμε το θέμα του νέου Αιολικού πάρκου στην θέση “Βρούσκα- Βροχώνας” να συζητηθεί στα δημοτικά Συμβούλια και να παρθούν αποφάσεις.

  

  Οι κοινωνίες δεν θα αντέξουν άλλες καθυστερήσεις, δεν θα σηκώσουν το ιστορικό βάρος αυτής της καταστροφής αλλά θα συνεχίσουν μαζικά και συλλογικά να διεκδικούν αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται πρόταγμα των τοπικών διοικήσεων.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς Κατά των Αιολικών.


1 σχόλιο:

  1. Ξυπνηστε επιτελους,σωστε τον τοπο μας,δωστε ελπιδα στα παιδια μας.
    Φτανει πια η καταστροφη των νησιων μας.Αφηστε κ κατι ορθιο μηπως
    σταματησει η φυγη των παιδιων μας στο εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...