Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Έστω και τώρα να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά!!!


Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ συμπαρατάσσεται με τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών γονέων και μαθητών, μπροστά στο νέο άνοιγμα των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και απαιτεί να παρθούν έστω και καθυστερημένα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να παραμείνουν ανοιχτά.


Ενώ βρίσκεται προ των πυλών νέο τρίτο κύμα πανδημίας, ενώ αυξάνονται ξανά,  καθημερινά τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι, η Κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας άνοιξαν τα σχολεία πανελλαδικά και στο νομό μας, όπως ακριβώς τα έκλεισαν, δηλαδή χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας.


Για μια ακόμα φορά ρίχνουν όλο το βάρος στην «ατομική ευθύνη».  Ενώ δεν πήραν κανένα μέτρο για την ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, με τη δημιουργία νέων σχολικών τάξεων, με την εξεύρεση για ενοικίαση κατάλληλων χώρων κ.α, ζητάνε από τους μαθητές να κρατούν αποστάσεις να στοιβάζονται 25 και άνω,  μέσα σε αίθουσες κλουβιά και με παράθυρα και πόρτες ανοικτά!


Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση (Δήμοι και ΠΙΝ) εξακολουθούν να μην εξασφαλίζουν μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία (είτε απολύουν είτε εντατικοποιούν το υπάρχον), μεταφορές των μαθητών με τουλάχιστον 50% πληρότητα στα λεωφορεία (σήμερα ξεπερνά το 100%), τεστ και εμβόλια για τους εκπαιδευτικούς κ.α.. Την ίδια ώρα ρίχνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στους μαθητές απαιτούν να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, να κρατούν αποστάσεις  να μην ανταλλάσσουν μολύβια και γόμες!!  Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα υγείας, συναδέλφισσες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη,  μένουν εκτεθειμένοι.


Η πολιτική τους είναι εγκληματική! Η μόνη σταθερά είναι η εμμονή τους να μην δώσουν ούτε 1ευρώ ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με όρους υγιεινής και ασφάλειας, ενώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία βρέθηκαν 30 εκατ. σε μια νύχτα.


Η επιλογή τους  αυτή είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και σε νέο κλείσιμο των σχολείων.


Σήμερα και με την εμπειρία των 2,5 μηνών τηλεκπαίδευση όλοι αναγνωρίζουν ότι οι συνέπειες για τους μαθητές είναι τραγικές τόσο σε γνωστικό, όσο και σε κοινωνικό – ψυχολογικό επίπεδο, ειδικά στα παιδιά της Γ’ Λυκείου που η κυβέρνηση αποκαλύπτει το πιο αποτρόπαιο και ταξικό πρόσωπο της.


Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση και το Υπουργείου Παιδείας αφού είχαν στη διάθεσή τους όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να σχεδιάσουν το άνοιγμα των σχολείων με τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις. Όχι απλά αδιαφόρησαν, αλλά αντίθετα εξάντλησαν όλη τους την προσπάθεια στη νομοθέτηση αλλεπάλληλων αντιεκπαιδευτικών νόμων και εκτρωματικών διατάξεων (πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, νόμος για τα ιδιωτικά σχολεία, Πράξη Νομοθ.  Περιεχομένου για τις κάμερες στις τάξεις, νόμος για την τεχνική – επαγγελματική εκπ/ση και πανεπιστημιακή αστυνομία, νομοσχέδιο- λαιμητόμο για την πρόσβαση στα ΑΕΙ κ.α. Χωρίς ντροπή επίσης προχώρησαν στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και στην αύξηση ωραρίου στους νηπιαγωγούς κ.α.


Είναι προφανές ότι προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης, που επιταχύνεται από την εξέλιξη της πανδημίας, στις πλάτες των εργαζόμενων. Από την δική της σκοπιά η αξιωματική αντιπολίτευση “πιέζει” για ακόμα μεγαλύτερα προνόμια και διευκολύνσεις προς το κεφάλαιο.


Εδώ και τώρα να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με την μόρφωση και την υγεία των μαθητών μας! Απαιτούμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα που με σαφήνεια έχουμε διατυπώσει από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα!


Είναι ο μόνος δρόμος για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία με όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Αργοστόλι 4/02/2021


Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος Σοφία Μισαηλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...