Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΗΣ: «Κλείσιμο των σχολικών μονάδων του Δήμου μας λόγω κρουσμάτων Covid-19»

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

(ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

 ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ

 ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α 

Από το Πρακτικό της 5 ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σάμης της 22ης Φεβρουαρίου 2021 Αριθ. Απόφασης (Ε.Η.Δ.) 28/2021 Περίληψη: «Κλείσιμο των σχολικών μονάδων του Δήμου μας λόγω κρουσμάτων Covid-19» Στην Σάμη σήμερα την 22η του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, μετά από αναβολής της λόγω καιρικών συνθηκών, το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης ύστερα από την υπ. αριθ. πρωτ 1134/16-2-2021 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του αρθρ.74 του Ν.4555-2018. Η Πρόεδρος της συνεδρίασης διαπίστωσε ότι σε σύνολο είκοσι ενός (21) μελών βρέθηκαν παρόντα τα δεκαεννέα (19) και ονομαστικά: 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                                      ΑΠΟΝΤΕΣ 

1. Αμίτση Αριστέα (Πρόεδρος )                                           1.Σπαθής Γεράσιμος 

2. Αλυσανδράτου Αμαλία                                                 2. Κοκκόσης Βασίλειος

 3. Καλλιβωκάς Αντώνιος 

4. Ποδαράς Γεράσιμος 

5. Τζαννάτος Χρήστος (αν και νόμιμα εκλήθησαν)

 6. Σπαθής Στυλιανός


 7. Αποστολάτος Γεώργιος

 8. Δενδρινός Πολυχρόνης

 9. Καβαλλιεράτος Γεώργιος 

10. Κοκκόλης Παναγής 

11. Ραυτόπουλος Γεράσιμος 

12. Σκλαβούνος Παύλος 

13. Γάκης Μιχαήλ 

14. Κοντογούρης Κωνσταντίνος 

15. Σπαθής Σπυρίδων 

16. Αθανασάτος Νικόλαος 

19. Αμούργης Παντελεήμων 

20. Βαλσάμου Εριγώνη

21. Ρασσιάς Νικόλαος 

Στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Δήμαρχος Σάμης κ. Γεράσιμος Μονιάς Νέτης. Επίσης συμμετείχαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Σωτήριος Κουρής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς κ. Σάββας Σαββαόγλου και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Δασών Κεφαλληνίας κ. Άννα Λύτρα που πριν την συζήτηση του θέματος αυτού είχαν αποχωρήσει. 

Συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πλαγιάς κ. Αμαλία Χαλικιά, Κομιτάτων κ. Ιωάννης Φιοράτος και Σάμης κ. Ζήσιμος Βαγγελάτος. Τέλος, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Πολύδωρος Στελλάτος. Πριν την συζήτηση του θέματος είχαν αποχωρήσει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μιχαήλ Γάκης και κ. Πολυχρόνης Δενδρινός. 

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τον λόγο στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Καβαλλιεράτο ο οποίος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ανέφερε ότι θα πρέπει να απευθυνθούμε στο Υπουργείο Παιδείας και να ζητήσουμε το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Σάμης ως μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19. 

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, που συστεγάζονται και που εδρεύουν στην Τοπική Κοινότητα Σάμης, εντοπίστηκαν κρούσματα και παραμένουν κλειστά. Στο Δημοτικό Σχολείο της Σάμης εντοπίστηκε ένα κρούσμα και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές αφού δεν έχουν υποβληθεί όλοι σε τεστ. 

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι τα είκοσι επτά (27) ενεργά κρούσματα, ανάμεσά τους και παιδιά, εντοπίζονται κύρια στις Τοπικές Κοινότητες Καραβομύλου και Σάμης, που γειτνιάζουν, άρα το ποσοστό είναι μεγάλο σε σχέση με τον μόνιμο πληθυσμό των δύο Τοπικών Κοινοτήτων που το χειμώνα είναι περίπου πεντακόσια (500) άτομα. Επίσης, το ιικό φορτίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα λύματα του Βιολογικού της Σάμης είναι ιδιαίτερα υψηλό. 

Για τους λόγους αυτούς προτείνει να παρθεί απόφαση με την οποία θα απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της περιοχής ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19. Τέλος, αν αυτό δεν συμβεί από τους αρμόδιους, καλεί τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά στο σχολείο και να επιδείξουν προσωπική ευθύνη ώστε να προστατεύσουν τόσο τα παιδιά τους όσο και τον υπόλοιπο πληθυσμό από την διασπορά του κορωνοϊού Covid-19. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη: - την εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου, - τις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και μετά από διαλογική συζήτηση,

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 

Να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της περιοχής για δεκατέσσερις (14) ημέρες ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19. Αυτό επιβάλλουν οι κάτωθι λόγοι: Α) Τα είκοσι επτά (27) ενεργά κρούσματα, ανάμεσά τους και παιδιά, εντοπίζονται κύρια στις Τοπικές Κοινότητες Καραβομύλου και Σάμης, που γειτνιάζουν, άρα το ποσοστό είναι μεγάλο σε σχέση με τον μόνιμο πληθυσμό των δύο Τοπικών Κοινοτήτων που το χειμώνα είναι περίπου πεντακόσια (500) άτομα. Β) Το ιικό φορτίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα λύματα του Βιολογικού της Σάμης είναι ιδιαίτερα υψηλό. Γ) Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, που συστεγάζονται και που εδρεύουν στην Τοπική Κοινότητα Σάμης, εντοπίστηκαν κρούσματα και παραμένουν κλειστά. Δ) Στο Δημοτικό Σχολείο της Σάμης εντοπίστηκε ένα κρούσμα και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές αφού δεν έχουν υποβληθεί όλοι σε τεστ. Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 28/2021 

Αφού συντάχθηκε το παρόν πρακτικό υπογράφεται ως κατωτέρω 

Η Πρόεδρος                                                          Τα Μέλη 

 Τ.ΥΠΟΓΡΑΦΗ                                               Τ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 Ακριβές Αντίγραφο 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΜΙΤΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...