Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Κοινή αγωνιστική παρέμβαση στο Τζάνειο νοσοκομείο Παρασκευή 12 Μάρτη 2021 ώρα 10 π.μ.

  Κοινή αγωνιστική παρέμβαση στο Τζάνειο νοσοκομείο Παρασκευή 12 Μάρτη 2021 ώρα 10 π.μ.

Πανδημία: Η κυβέρνηση είναι ένοχη!

Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Αντίσταση και πάλη ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Έχει περάσει ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας κι ο απολογισμός είναι τραγικός για τον λαό όλη αυτή την περίοδο. 

Το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο, για το 2021 προβλέπεται να μειωθούν οι δαπάνες για το ΕΣΥ, προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο (και αυτές με ευέλικτες μορφές εργασίας), ο ιδιωτικός τομέας υγείας όλη αυτή την περίοδο συνεχίζει ακάθεκτος το κερδοσκοπικό του παιχνίδι.

 

Τα κρούσματα στον Πειραιά και στις υπόλοιπες συνοικίες του αυξάνονται εντυπωσιακά στους εργασιακούς χώρους (Ναυτεργάτες – Cosco – Σκλαβενίτης - υποκαταστήματα Τράπεζας Πειραιώς - γηροκομεία - ιδιωτικές κλινικές). 

Η έλλειψη των αναγκαίων μέτρων έχει φέρει τον Πειραιά στις πρώτες θέσεις σε κρούσματα κορωνοϊού. 

Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κουρελιάζοντας και αυτό το αστικό Σύνταγμα, κλιμακώνει την επίθεση σε όσους αντιστέκονται στην αντιλαϊκή της πολιτική, απαγορεύει συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις, τα ΜΑΤ και οι άλλες δυνάμεις καταστολής βρίσκονται σε καθημερινή δράση για να καταστείλουν δράσεις, αγώνες και κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται έχοντας στο επίκεντρο την πανδημία, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τα εργατικά και λαϊκά αιτήματα. 

Η φασιστικού χαρακτήρα επιχείρηση - επίθεση που εξελίχθηκε από την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ στην Νέα Σμύρνη δείχνει το αποτρόπαιο και αντιδημοκρατικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αυτό του ακραίου αυταρχισμού, της βίας και της καταστολής. Στο καθεστώς αστυνομοκρατίας το αγωνιστικό εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει άμεσα, οργανωμένα και μαζικά να δώσει την δική του απάντηση.

Η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ νυχθημερόν προπαγανδίζουν τα περί ατομικής ευθύνης για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες και την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην διαχείριση της πανδημίας.

Η υγειονομική και οικονομική πολιτική όλη αυτή την περίοδο έχει οξύνει τα προβλήματα για τον λαό, την νεολαία, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα που στενάζουν και δεινοπαθούν από την κυβερνητική πολιτική, η οποία είναι προσανατολισμένη στην γενναία στήριξη του κεφαλαίου στο οποίο μοιράζει δις ευρώ από το δημόσιο κρατικό χρήμα για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την κρίση, ενώ για τον λαό, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, σε αυτούς που είναι σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους, χορηγεί επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Αποδεικνύει καθημερινά ότι η πολιτική της είναι βαθιά ταξική, ενώ αξιοποιεί στο έπακρο την πανδημία και μέσα σε αυτήν προχωράει νομοσχέδια που υπονομεύουν τα εργατικά δικαιώματα, την δημόσια εκπαίδευση, αρνείται επίμονα να δώσει πραγματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί και φέρνουν στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και στο πλαίσιο αυτό να στηριχθούν τα δημόσια νοσοκομεία, να αυξηθεί η χρηματοδότησή τους, να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, να επιταχθούν άμεσα όλες οι ιδιωτικές κλινικές και άλλες μονάδες, να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα στους εργασιακούς χώρους, να αυξηθούν σημαντικά τα ΜΜΜ.

Η παραπάνω θλιβερή εικόνα στην αντιμετώπιση της πανδημίας αντανακλάται σε επικίνδυνο βαθμό και στον Πειραιά και ιδιαίτερα στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας (Τζάνειο - Κρατικό Νίκαιας) στα οποία η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική, επικίνδυνη και βρίσκεται προ των πυλών η λειτουργική τους κατάρρευση! 

Κυβέρνηση - Υπουργείο Υγείας - Διοικήσεις νοσοκομείων βαφτίζουν σε αυτά πτέρυγες απλής νοσηλείας σε πτέρυγες covid-19, με ελλιπές και αποδεκατισμένο ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό και πολλοί ασθενείς υπoθεραπεύονται… ενώ ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένα με πλήθος επειγόντων περιστατικών κάθε νοσηρότητας που απευθύνονται σε αυτά τα δύο νοσοκομεία όχι μόνο από την Αττική αλλά ακόμη και από τη νότια και νησιωτική χώρα!!!! 

Ενδεικτική επίσης είναι η κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο και η φωνή αγανάκτησης των ειδικευόμενων γιατρών σε αυτό, που καταγγέλλουν ότι από μέρα σε μέρα αποφασίζεται στο ποδάρι η μετατροπή ολόκληρων τμημάτων σε κλινικές covid-19 χωρίς καμία πρόβλεψη σε προσωπικό, χωρίς τις αναγκαίες υποδομές, με την μετακίνηση του νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο είναι εξουθενωμένο με τις διπλές βάρδιες. 

Τα εξωτερικά ιατρεία κλείνουν, τα χειρουργεία έχουν μειωθεί κατά 80% και με τον τρόπο αυτό καταδικάζονται σε αργό θάνατο οι διασωληνωμένοι στους θαλάμους και τους περιφέρουν από ΜΕΘ σε ΜΕΘ!!! 

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή στην επικίνδυνη και εγκληματική κυβερνητική πολιτική, η οποία από τη μία αρνείται να ικανοποιήσει αιτήματα που παίρνουν πλέον παλλαϊκό χαρακτήρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και από την άλλη προσφέρει σκανδαλώδη ασυλία στους κλινικάρχες της ιδιωτικής υγείας, οι οποίοι έως και σήμερα δεν νοσηλεύουν ούτε ένα περιστατικό covid-19!!! 

Καλούμε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12 Μάρτη 2021

έξω από το Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά στις 10:00 π.μ


Πειραιάς 9/3/2021 


Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά - "SOS Πειραιάς"

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...