Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

"«Η φρίκη δεν κουβεντιάζεται γιατί είναι ζωντανή γιατί είναι αμίλητη και προχωράει»"

 


https://www.animalpolitics.gr/

email : info@AnimalPolitics.gr

https://www.facebook.com/AnimalPoliticsGr/

«Η  φρίκη δεν κουβεντιάζεται 

γιατί είναι ζωντανή  

 γιατί είναι αμίλητη 

και προχωράει»

Γ.  Σεφέρης

Η φρίκη των αποτρόπαιων εγκλημάτων εναντία σε αθώα πλάσματα συνεχίζεται ακάθεκτη  στο νησί της Κεφαλονιάς. Οι ιστορίες προκαλούν αποτροπιασμό. 

Πριν λίγο καιρό  άγνωστος σκόρπισε δολώματα με δηλητήριο σε περιοχή που έχουν βρει καταφύγιο γάτες με τα μικρά τους. Την τελευταία εβδομάδα άνθρωπος –τέρας σκόρπισε το θάνατο σε αδέσποτα ζώα στο Ληξούρι. Πριν δυο μέρες βρέθηκε σκυλί αποστεωμένο, πεταμένο σε βαθύ ξεροπήγαδο γεμάτο με κουφάρια άλλων ζώων  στο χωριό Διληνάτα. Σε όλες τις περιπτώσεις οι πράξεις αυτές λαμβάνουν χώρα κοντά στις ανθρώπινες κοινότητες. 

Εμείς ως μέλη του Πανελλήνιου Πολιτικού Κινήματος για τα Ζώα εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, καλώντας αυτούς που γνωρίζουν να καταγγείλουν χωρίς φόβο τους ενόχους στις αρμόδιες υπηρεσίες, στο Δήμο ή στην Αστυνομική Αρχή. 

Ενημερώνουμε πως η Πολιτεία έχει θεσπίσει πλέον νόμους που προστατεύουν τα ζώα αλλά και τον καταγγέλλοντα. 

Έχουμε όλοι την ευθύνη αλλά και την υποχρέωση να εμποδίσουμε τη φρίκη να μην επιτρέψουμε πλέον σε κανένα να προκαλέσει κακό σε ζώο.

Στις χώρες της Ευρώπης τέτοια συμβάντα έχουν εξαλειφθεί από τους ίδιους τους πολίτες. Ουδείς τολμά να προκαλέσει κακό σε ζώο διότι γνωρίζει ότι υπάρχουν μάτια που εποπτεύουν  αλλά και καρδιές που συμπονούν. Επιπλέον, εάν εντοπιστεί ο δράστης αντιμετωπίσει την οργή της κοινότητας με αποτέλεσμα να μην είναι= δυνατή η  παραμονή του εκεί.

Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας η οποία φροντίζει και σέβεται τα ζώα με τα όποια συμβιώνουμε εάν κάνουμε τα παρακάτω απλά πράγματα.

    • Να είμαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες

    • Να παρεμβαίνουμε όταν εντοπίζουμε βίαιη συμπεριφορά, εκμετάλλευση και παραμέληση του ζώου.

    • Να αναφέρουμε περιστατικά βίας στις αρμόδιες αρχές όπως Δήμο, Αστυνομική Υπηρεσία, Εισαγγελέα.

    • Να διδάξουμε στα παιδιά μας το σεβασμό προς τα ζώα ως συναισθανόμενα πλάσματα με ίδια δικαιώματα με τον άνθρωπο.

    • Να απαιτήσουμε την ειλικρινή, σταθερή και στιβαρή στάση της Πολιτείας απέναντι στους δράστες . 

    • Να έρθουμε σε επαφή και να γνωρίσουμε τους φιλοζωικούς συλλόγους της περιοχής μας και να γίνουμε αρωγοί στη προσπάθειά τους για τη προστασία και ευζωία των ζώων.

    • Να έχουμε κατά νου ότι οι έρευνες των Κοινωνικών Επιστημών ανέδειξαν την άμεση σύνδεση της βίας προς τα ζώα με τη βίαιη συμπεριφορά του δράστη προς την οικογένεια και άλλους ανθρώπους. Συνεπώς, η έγκαιρη παρέμβαση θα σώσει όχι μόνο ένα ζώο αλλά και έναν άνθρωπο

    • Να προσφέρουμε βοήθεια στον ιδιοκτήτη ενός ζώου ένα αντιληφθούμε ότι αυτός δεν μπορεί, ενώ το επιθυμεί, την απαραίτητη φροντίδα είτε για οικονομικούς λόγους, είτε προβλημάτων υγείας κλπ.

Είναι βέβαιο ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται κατά της βίαιης συμπεριφοράς μας προς ζώα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δύναμη μας να την εμποδίσουμε

Μέχρι να έρθει μια μέρα που κοιτάζοντας στα μάτια ένα ζώο, δεν  θα βλέπουμε ένα ζώο. Θα βλέπουμε ένα ζωντανό πλάσμα. Θα βλέπουμε ένα φίλο. Θα νιώθουμε μια ψυχή !

Πολιτικό Κόμμα για τα Ζώα                           Εκπρόσωποι Ιονίων Νήσων                             Κοσμάτος Ιωάννης                                    Λεβεντάκου Βασιλική                                 Ρουχωτά Ειρήνη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...