Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Τελικά ποιος ευθύνεται για το έγκλημα στον Ερυθρό;

 Από τα μέσα ενημέρωσης έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια παρουσίασης με γαργαλιστικό τρόπο όσων διαδραματίστηκαν που είχαν ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό ενός ασθενή με covid-19 που ήταν διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Δεν σκοπεύουμε να μετατραπούμε σε δικαστές ούτε είμαστε αρμόδιοι να αποδώσουμε ευθύνες στον φερόμενο ως δράστη σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Πρώτα από όλα θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συμπολίτη μας.

Όμως δεν θα σιωπήσουμε και δεν θα επιχειρήσουμε να κουκουλώσουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που έχει αφήσει χωρίς την απαιτούμενη ουσιαστική φροντίδα εκατοντάδες διασωληνωμένους ασθενείς σε κοινούς θαλάμους ενώ αυτοί θα έπρεπε να νοσηλεύονται με ασφάλεια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Είναι προφανές ότι η παραμονή αυτών των ασθενών σε κοινούς θαλάμους πέρα από το γεγονός ότι αυτοί δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό δεν έχουν επίσης και το αναγκαίο προσωπικό για μια συστηματική παρακολούθηση αυτών των περιστατικών.

Η Πρωτοβουλία για την Δημόσια Υγεία θεωρεί ότι η πρώτη και καθοριστική ευθύνη για το τραγικό περιστατικό στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός πρέπει να αποδοθεί στην Κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο όχι μόνο δεν έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά δεν φρόντισε ούτε να διασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας αυτών των ασθενών.

Απέναντι σε αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να υψωθεί ένα κίνημα αντίστασης από τους υγειονομικούς, τα συνδικάτα, τους φορείς των ασθενών, της αυτοδιοίκησης, τις κοινωνικές οργανώσεις και να απαιτήσει μια άλλη πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ και ταυτόχρονα την στήριξη των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...