Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ. Ο χρόνος στερεύει !!!

 «Ο Υπουργός, αφουγκραζόμενος το μέγεθος και τη σοβαρότητα των προβλημάτων δεσμεύτηκε για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους.» «Καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επτά δήμοι που προέρχονται από διάσπαση είναι κοινά, συζητήθηκε επίσης από τους δημάρχους η δημιουργία Δικτύου των επτά, ώστε η διεκδίκηση και η εξεύρεση λύσεων να είναι κοινή και συντονισμένη.»

Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης - 23/4/2021

Διήμερο επαφών η 21η και 22η Απρίλη για το δήμο Σάμης ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, στην Αθήνα.

Έτσι παρουσιάζεται από το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο ενημέρωσης και έτσι είναι, εκ του αποτελέσματος, ανάλογα πάντοτε από το πρίσμα που ο καθένας το αναλύει !

Προσωπικά επικεντρώνω την προσοχή μου σε δυο σημεία που νομίζω ότι είναι αυτά που περιέχονται στα αποκομισθέντα από αυτόν τον κύκλο εργασιών του εκπροσώπου του δήμου μας , δημάρχου Μάκη Μονιά.

Το πρώτο είναι η υπόσχεση του υπουργού των εσωτερικών «αφού αφουγκράστηκε» ότι «δεσμεύτηκε για την καλύτερη δυνατή επίλυση» των προβλημάτων!....

Προβλήματα να σημειωθεί, για τα οποία δύο χρόνια ενημερώνουμε, κατά τα λεχθέντα της δημοτικής αρχής, και δύο χρόνια μας αφουγκράζονται, χωρίς να λαμβάνεται

καθόλου υπόψη η «καλή μας διαγωγή», τα τόσα «ευχαριστήρια» και η τόση βοήθεια στους κυβερνώντες για την παρουσίαση κατά φαντασία έργου !

Προβλήματα που παραμένουν άλυτα πλησιάζοντας προεκλογική περίοδο, όπου θα καταστήσουν τους κατοίκους του δήμου πολιτικούς όμηρους της υποσχεσιολογίας της κυβέρνησης, με συνειδητή συναίνεση και προσωπική συμμετοχή του δημάρχου και των περί αυτού επιτελικών !

Το δεύτερο σημείο και πάρα πολύ σημαντικό !... το μοναδικό ουσιαστικό όφελος του ταξιδιού, είναι η δημιουργία δικτύου των νέων δήμων που προήλθαν από τις διαιρέσεις .

Η πρόταση αυτή, επειδή ήταν από τις πρώτες προτάσεις που διατυπώσαμε με συναδέλφους της Δημοτικής Αναγέννησης κατά τις πρώτες μέρες διοίκησης, του νέου δήμου μας, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο παρόλη τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση με την οποία ήρθε για να συζητηθεί.

Αυτή η πρόταση, πιέσαμε να ήταν η πρώτη πολιτική μας ενέργεια πιστεύοντας ότι ήταν αυτή η πράξη που θα ανάγκαζε την κεντρική εξουσία να αντιμετωπίσει σε σύντομο χρόνο τις μεγάλες ανάγκες στην οργάνωση του δήμου μας.

Δεν ακουστήκαμε ούτε τότε,.. ούτε και στη συνέχεια !…, όμως ήρθε ευτυχώς για το δήμο Σάμης, έστω και τώρα, ωθούμενη από ανάγκες που δεν μπορούν να περιμένουν, η πρόταση που πρέπει θερμά να υποστηριχτεί, αν πραγματικά επιθυμούμε όλοι.. το καλό του δήμου μας και εννοούμε όταν λέμε ότι επιδιώκουμε την αυτοδιαχείρισή του, την αυτοτέλειά του, χωρίς μητροπολιτικές ή άλλες κηδεμονίες!

Καλώ από αυτό το βήμα τη δημοτική αρχή να πιστέψει και να βοηθήσει να πετύχει το εγχείρημα αυτό, της συνεννόησης και του κοινού μετώπου των υποστελεχωμένων και αδικημένων δήμων, απέναντι στην αδιαλλαξία της κεντρικής εξουσίας.

Καλώ επίσης το δημοτικό συμβούλιο να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή και να κρατήσει τη δημοτική αρχή σε τροχιά προσήλωσης σ’ αυτόν το σκοπό, δυνατότητα που έχει αποδείξει πως την έχει.

Σε περίπτωση ολιγωρίας και αποτυχίας όλοι θα φέρουν την ευθύνη, όπως όλοι είναι υπεύθυνοι για την πραγματικότητα την οποία βιώνουμε οι κάτοικοι του δήμου Σάμης.

Η καθυστέρηση είναι μεγάλη!... και την ευθύνη δεν την έχουν ούτε οι θεοί ?, ούτε οι δαίμονες ?...

Οι λύσεις επαφίενται σε ικανότητες που είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν..., καθώς και στη διορατικότητα του καπετάνιου να αλλάξει πορεία πλεύσης πριν ρίξει το πλοίο στα βράχια !

Ο χρόνος στερεύει !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...