Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου - Εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων- Επιδοτούμενα Προγράμματα


[http://]
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση ΣΕΒΕ - Συνδέσμου Εξαγωγέων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Επιμελητηρίων  Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαληνίας & Ιθάκης, και Λευκάδας σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης.

1 Απριλίου 2021

 
Ιδιαίτερα σημαντική, ως προς την ανάλυση των δεδομένων της εξαγωγικής δραστηριότητας των περιφερειακών ενοτήτων των Ιονίων Νήσων αλλά και τις μελλοντικές δυνατότητες και προοπτικές τους, υπήρξε η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε, εχθές το απόγευμα,  ο ΣΕΒΕ- Σύνδεσμος Εξαγωγέων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Επιμελητηρίων  Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαληνίας & Ιθάκης, και Λευκάδας, με αφορμή την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ.
Στην εκδήλωση, από πλευράς του ΣΕΒΕ, συμμετείχαν ο Οικονομικός Επόπτης του ΣΕΒΕ κ. Σίμος Διαμαντίδης, ο οποίος έθεσε το γενικό πλαίσιο της εξαγωγικής δραστηριότητας της Περιφέρειας, ο Γ. Διευθυντής κ. Σπύρος Ιγατιάδης, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση και παρουσίασε αναλυτικά τα στατιστικά δεδομένα των εξαγωγών των Ιονίων Νήσων, καθώς και η υπεύθυνη για τα προγράμματα κατάρτισης, κ. Μαίη Δεμερτζή, η οποία παρουσίασε τη δομή των προγραμμάτων και ανέλυσε τα επαγγελματικά οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες σε αυτά. 
Εκ μέρους της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης, κ. Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, επισήμανε τις συνέπειες της μονοκαλλιέργειας του τουριστικού τομέα έτσι όπως αυτές αναδείχθηκαν μέσα από την κρίση που επέφερε η πανδημία, τονίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης του παραγωγικού ιστού. Υπογράμμισε, επιπλέον, την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες ώστε το πλέγμα παραγωγικών δραστηριοτήτων να καταστεί ζωντανό και ανταγωνιστικό. Ο κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας, επεσήμανε, από την πλευρά του, την ανάγκη υπαγωγής των μεμονωμένων προσπαθειών σε ένα γενικότερο, συντονισμένο πλάνο εξαγωγικής εξωστρέφειας, ώστε να αναχαιτισθεί το αρνητικό κλίμα, και στάθηκε στην επάρκεια παραγωγής του πρωτογενούς τομέα ως σημαντικού παράγοντα ενίσχυσης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων.
Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, κ.κ. Γ. Χονδρογιάννης, Φ. Κόττης, Στ. Σπάθης και Σ. Σκιαδαρέσης αναφέρθηκαν, στις παρεμβάσεις τους, στην αναγκαιότητα βελτίωσης στους τομείς της ποιότητας, τυποποίησης και πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων αλλά και στην  ανάγκη ενίσχυσης του ενδιαφέροντος των τοπικών παραγωγών αναφορικά με τις εξαγωγικές δραστηριότητες.  
Στα δύο νέα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης , τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», συμμετέχουν 18 εργαζόμενοι από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τα προγράμματα  αφορούν στους τομείς Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών. Απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η χρονική διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 120 ώρες και με την ολοκλήρωσή του, κατόπιν εξετάσεων, οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίσημη Πιστοποίηση προσόντων / δεξιοτήτων  αλλά και εκπαιδευτικό επίδομα  συνολικού ύψους 600,00€.
Το video  της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στα sites των φορέων και στο youtube ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος εξαγωγέων. 


Το γραφείο Τύπου 
 
.
Δείτε την Εκδήλωση 

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ πατώντας like στη σελίδα μας στο Facebook ή κάνοντας subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ - ΣΕΒΕ
[www.seve.gr]Website
YouTube
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ - ΣΕΒΕ
Πλατεία Μοριχόβου 1
54625  Θεσσαλονίκη
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη δράση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία ΣΕΒΕ,
τηλ. 2310 535333 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 έως 17.00)
ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση edu24@seve.gr.
 
 

Τηλ.: 2310 535333
E-mail: info@seve.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...