Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ -Η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στον νομοσχέδιο έκτρωμα είναι δικαίωμα και υποχρέωση!

 ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

Η προβοκάτσια, η συκοφαντία και ο κοινωνικός αυτοματισμός της κυβέρνησης έπεσαν στο κενό!

Η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στον νομοσχέδιο έκτρωμα 

είναι δικαίωμα και υποχρέωση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έφερε στη Βουλή το αντεργατικό έκτρωμα, που καταργεί το 8ωρο και ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. 

Mετά την μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία στις 10 του Ιούνη και την κήρυξη νέας πανεργατικής απεργίας στις 16/6 με απόφαση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, άρχισε η λυσσασμένη προσπάθεια κυβέρνησης, εργοδοτικού–κυβερνητικού συνδικαλισμού, καθώς και συστημικών ΜΜΕ, για να μην κουνηθεί φύλλο. Επιχείρησαν  να στήσουν σκηνικό κοινωνικού αυτοματισμού για να στρέψουν τη συζήτηση αλλού και όχι στο αντεργατικό έκτρωμα. Στριμωγμένη η κυβέρνηση, όρισε την ψήφιση του νομοσχεδίου την ημέρα των Πανελλαδικών, για να προβοκάρει τις κινητοποιήσεις. 

Αυτό που τους ενοχλεί δεν είναι απλά η απεργία των εκπαιδευτικών, αλλά είναι  γενικά η απεργία στις 16/6 και η κλιμάκωση του αγώνα κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», κόντρα στα υπονομευτικά σχέδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. 

Η απεργία όμως δεν είναι κλαδική, ούτε είναι απεργία ενάντια στις Πανελλαδικές, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και την νεολαία, γι αυτό και η ευθύνη και της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ που επιδίωξε να ακυρωθεί συνολικά η απεργία για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δεν έκανε δεκτή την πρόταση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ για εξαίρεση του συνόλου της Δευτεροβάθμιας από την Απεργία.

 Η απόφαση για Απεργία ισχύει κανονικά για όλο το Δημόσιο, με εξαίρεση όσων συναδέλφων θα εμπλακούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις στις 16 Ιούνη.

Σε αυτά τα πλαίσια όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη εξαιρεθεί από τις εξετάσεις (για τις 16/6) απεργούν κανονικά, όσοι εμπλέκονται με τις εξετάσεις (στις 16/6) καλύπτονται από την απόφαση εξαίρεσης της ΑΔΕΔΥ.

Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης να εμφανίζεται δήθεν ως υπερασπιστής των μαθητών, την ίδια στιγμή που δεν πήρε κανένα μέτρο για την πανδημία και είχε τα σχολεία κλειστά για 5 μήνες και πλέον, νομοθέτησε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την Τράπεζα Θεμάτων, δρομολογώντας το πέταγμα χιλιάδων μαθητών εκτός ΑΕΙ, και τώρα φέρνει ένα νομοσχέδιο που διαλύει τις ζωές της νέας γενιάς.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται, απορρίπτεται. Όλοι στον Αγώνα! 

Την Τετάρτη 16/6 οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλο τον λαό απεργούμε, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση του ΕΚΚΙ στις 10.30 το πρωί στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 15/6/2021                                 ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...