Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Ελλάδα: Η ναυτική χώρα που δεν έχει κανένα προγραμματισμό για εμβολιασμό των ναυτικών

 Διαβάζουμε ότι η μια μετά της άλλη, διάφορες χώρες στον κόσμο ξεκινούν προγράμματα για εμβολιασμό των ναυτικών αναγνωρίζοντας -έστω και καθυστερημένα- το πόσο σημαντικοί είναι για την παγκόσμια οικονομία.

Το Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα και θα ακολουθήσει πολύ σύντομα και η Ολλανδία, την στιγμή που οι ΗΠΑ προσφέρουν εντελώς δωρεάν το εμβόλιο σε όποιον ναυτικό το επιθυμεί και καταφτάσει στα λιμάνια που έχει ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα.

Η Ελλάδα, η οποία καυχιέται ότι είναι μια ναυτική χώρα, και η οποία πριν μερικές μέρες το έπαιξε συγκλονισμένη όταν ακούστηκε ότι στην ουσία οι εφοπλιστές δε την έχουν ανάγκη, συνεχίζει και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τους ναυτικούς και συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει ο συγκεκριμένος κλάδος.

Δεν είναι το θέμα εάν κάποιος πιστεύει στον CONVID-19 ή εάν κάποιος θέλει ή δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο. Το μείζον θέμα είναι ότι ενώ υπουργοί καυχιούνται ότι είναι υπουργοί ναυτιλίας της χώρας που έχει τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο, την ίδια στιγμή δεν έχουν απολύτως κάνει τίποτα για να επιβραβεύσουν τους ανθρώπους που έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε η ελληνική ναυτιλία να βρίσκεται εγώ που βρίσκεται σήμερα.

Αντί λοιπόν η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα η οποία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τους εμβολιασμούς των ναυτικών εδώ και πολύ καιρό, ακόμη δεν έχει καταφέρει να προγραμματίσει κάτι τέτοιο.

Κάτι τέτοιο είναι άθλιο, είναι απίστευτο, είναι τουλάχιστον ντροπή να συμπεριφέρονται έτσι στον έλληνα ναυτικό. Είναι κάτι το οποίο ξεπερνάει τα όρια και δείχνει ξεκάθαρα γιατί ο Έλληνας ναυτικός δεν θέλει να έχει παρτίδες με την Ελλάδα, και δείχνει επίσης και γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές δεν έχουν ανάγκη μια χώρα η οποία συμπεριφέρεται στη ναυτιλία απαξιωτικά και κάνει τα πάντα για να την εκμηδενίσει.

Μετά λοιπόν την καταστροφή της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, μετά την υπέρογκη φορολόγηση στους ανθρώπους που φέρνουν χρήμα στην χώρα τους τονώνοντας την οικονομία της, μετά την κατακρεούργηση των συντάξεων, έρχεται τώρα και απάθεια και η ανευθυνότητα σχετικά με τον εμβολιασμό των ναυτικών μας.

Εντελώς λυπηρό για ακόμη μια φορά. Δυστυχώς.

Γιαννης Κ.

Πλοίαρχος Α ε.ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...