Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΣΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κέρκυρα   05/07/2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δ/νση: Σαμάρα 13

ΤΚ:     49100

Τηλ.:   26613-62302

E-mail:  proedros_ps@pin.gov.gr    

Παρερμηνείες και Αντιφάσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων, για ακόμα μία φορά, προχωρά σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, με θέμα τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Έχοντας πλήρη επίγνωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΟΤΑ Β’ Βαθμού και ειδικότερα του Ν. 3852/2010 και της Υ.Α. 42071/17.07.2020, η οποία καθόρισε τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων, εισηγήθηκα, ως όφειλα, το Νέο Κανονισμό στο Σώμα, ο οποίος και έγινε δεκτός, με την υπ’ αριθμ. 77-12/2021 απόφαση του Π.Σ.

Επί της ουσίας, λοιπόν, ως Πρόεδρος κατηγορούμαι από τη ΛΑΣΥ επειδή θέτω σε εφαρμογή το Νόμο. Οι ίδιοι δε, αυτοαναιρούνται στην ανακοίνωσή τους, αναφέροντας προσπάθειες φίμωσης της διαφορετικής άποψης, όταν:

Α) Τους δίνεται δικαίωμα για κατάθεση ψηφισμάτων στην αρχή των συνεδριάσεων, τα οποία δύναται να εισαχθούν ως θέματα στην Η/Δ με έγκριση του Σώματος.

Β) Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση - εισήγηση του Προέδρου ή του Περιφερειάρχη ή οποιουδήποτε συμβούλου επικεφαλής περιφερειακής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την πλειοψηφία των παρόντων μελών του, ότι ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι` αυτό πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. 

Γ) Ο Πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο, όποτε το ζητήσει το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου με γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν – να καθορίσουν δηλαδή οι ίδιοι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

Είναι σαφές ότι η παράταξη της ΛΑΣΥ ενοχλείται με την καθ’ όλα νόμιμη εναρμόνιση της λειτουργίας του Π.Σ. με την κείμενη νομοθεσία, διότι δεν μονοπωλεί πια τις συζητήσεις του Σώματος, αλλά καλείται να συμμορφωθεί σε ένα πλαίσιο συζήτησης που δεν χαρακτηρίζεται από «νόμους της ζούγκλας». Τους καλώ να πάψουν να είναι αιθεροβάμονες και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, ώστε να ξεκινήσουν να ασκούν εποικοδομητική αντιπολίτευση, ως οφείλουν απέναντι στους πολίτες των Ιονίων Νήσων, μιας και έτσι μόνο λύνονται τα προβλήματα του τόπου και του λαού, όπως, εξάλλου, επικαλούνται συνεχώς και οι ίδιοι. 

«Αληθομυθέειν χρεών, ου πολυλογέειν»

«Έχουμε χρέος να λέμε την αλήθεια, όχι να λέμε πολλά»

Δημόκριτος

Η Περιφερειακή Αρχή και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος του Π.Σ., έχουμε ως γνώμονα τους δημοκρατικούς θεσμούς με τους οποίους λειτουργούμε ως αιρετοί, μα πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι.   

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Νικόλαος Μουζακίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...