Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές που διώκονται για τις κινητοποιήσεις ενάντια των εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών

   12/10/2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 


Αργοστόλι 12 Οκτωβρίου 2021

Αριθμ. Πρωτ.: 23


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Αλληλεγγύη στους αγωνιστές που διώκονται για τις κινητοποιήσεις ενάντια των εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών    


Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τις διώξεις κατά συμπολιτών μας που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, ενάντια των εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών στο νησί μας. Κάτοικοι της περιοχής της Σάμης και όλης της Κεφαλονιάς μαζί με «Επιτροπή Αγώνα Φορέων», ένα μήνα μετά την έλευση «Ιανού» (Οκτώβρη του 2020), εμπόδισαν την εκφόρτωση ανεμογεννητριών στο λιμάνι της Σάμης, διεκδικώντας να μπει φρένο στις εγκαταστάσεις αυτές που γεννούν πλημμύρες και ταυτόχρονα να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες και να γίνουν άμεσα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας.


Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης αυτών των αγώνων από την κυβέρνηση, που φροντίζει να εξασφαλισθούν πάση θυσία τα κέρδη των ομίλων (εν προκειμένω στην ενέργεια), καθώς και των αγώνων που εξελίσσονται αυτό το διάστημα ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας.


Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας στους διωκόμενους συμπολίτες μας και απαιτούμε να σταματήσει κάθε ανακριτική και οποιαδήποτε άλλη διαδικασία δίωξης και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...