Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Φονικές περικοπές στη δημόσια υγεία. Ζωή για όλους, όχι στον εμφύλιο των φτωχών


Δεν έχουν πια καμιά δικαιολογία! Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις πλέον της μαύρης λίστας των θανάτων από κορονοϊό ανάλογα με τον πληθυσμό και ο Μητσοτάκης μοιράζει χαμόγελα όπως έκανε στη πρόσφατη επίσκεψή του στη περιοχή μας. Συνεχίζουν να διαλύουν τα νοσοκομεία με ανεπαρκείς ΜΕΘ, τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό. 

     Αν στην αρχή της πανδημίας υπήρχε η δικαιολογία ότι «τι να κάνουμε, αυτά παραλάβαμε» μετά από 1,5 χρόνο το success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη γίνεται καθημερινά συντρίμμια. Με τις δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα (σχεδόν 70 ο μέσος όρος τον Νοέμβριο), πολλοί εκ των οποίων καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, που ακόμα και με τις αυτοσχέδιες δεν ξεπερνούν τις 950 (584 διατίθενται τώρα για κορονοϊό). 

     Με έναν γιατρό κι ελάχιστους νοσηλευτές για 80, 90, 100 ασθενείς! Κάποιοι φεύγουν από τη ζωή πριν προλάβουν να τους δει γιατρός! Με 7.000 υγειονομικούς σε αναστολή, ενώ θα μπορούσαν με συνεχή τεστ να βοηθήσουν. Με τις άλλες ασθένειες να μην θεραπεύονται. Με τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία να αναβάλλονται σε ποσοστό έως και 80%. Οι έχοντες θα πάνε στον ιδιωτικό τομέα που πλουτίζει (καθώς δεν επιτάσσεται προκλητικά από την κυβέρνηση), οι φτωχοί ταλαιπωρούνται κι επιβαρύνουν την υγεία τους. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση προκλητικά περικόπτει τις δαπάνες για την υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 κατά 820 εκ. ευρώ! Δεν… περισσεύουν από τις επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, τους εξοπλισμούς του στρατού και της αστυνομίας. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση καλλιεργεί τον «εμφύλιο των φτωχών», προσπαθώντας να ενοχοποιήσει για όλα αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους, ενώ βέβαια δεν αντιπαλεύει την ακροδεξιά, την εκκλησία και όλους τους φορείς σκοταδισμού που κρατάνε κόσμο μακριά από τον πολύ αναγκαίο εμβολιασμό. 

    Αυτή τη στιγμή γίνεται πιο καθαρό από ποτέ: Ο αγώνας για τη ζωή θα δοθεί και θα κερδηθεί από τον λαό, ανατρέποντας την κυβερνητική πολιτική. 

            Το εργατικό και υγειονομικό κίνημα χρειάζεται άμεσα να συμπορευθούν με πολιτικό πλαίσιο που θα καλεί:

     - Σε ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και όλων των θεσμών που τη στηρίζουν.

     - Σε άμεσα μέτρα εθνικοποίησης-κρατικοποίησης του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξης χωρίς αποζημίωση των μεγαλοϊδιοκτητών στο δημόσιο σύστημα και σχεδιασμό.

     - Στη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος σε ρήξη με τα δημοσιονομικά όρια της ΕΕ, των απαιτήσεων του χρέους, τους εξοπλισμούς της μηχανής του πολέμου και καταστολής.

     - Όχι στο νέο ΕΣΥ της κερδοφορίας, των ΣΔΙΤ, των δύο ταχυτήτων, των κλειστών σφαιρικών προϋπολογισμών και της ανταποδοτικότητας (νοσοκομεία αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες). Προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, δημιουργία των αναγκαίων ΜΕΘ, κλινών, χειρουργικών αιθουσών, πρωτοβάθμιων Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, να ανασταλούν οι διαθεσιμότητες στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. 3000 ΜΕΘ ΤΩΡΑ.

     -Δωρεάν rapid test για όλους. Συχνός έλεγχος για αποτελεσματική ιχνηλάτηση. Σκανδαλωδώς το σύνολο της επιδημιολογικής επιτήρησης έχει παραδοθεί στον ιδιωτικό τομέα και έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα.

    -Όχι στα lockdown, οριζόντια ή μερικά. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τα σχολεία. Να δίνονται κανονικά και στο σύνολό τους οι αναρρωτικές άδειες «καραντίνας» για τις ανάγκες του εργαζόμενου ή της οικογένειας του, χωρίς καμιά επιβάρυνση του ίδιου.

    -Ανάγκη μαζικού, παγκόσμιου εμβολιασμού. Να καταργηθεί η πατέντα και να χτυπηθεί η κερδοφορία των πολυεθνικών της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Όχι στην υποχρεωτικότητα και τις ποινές ως δρόμος για τη μαζικοποίηση των εμβολιαστικών προγραμμάτων. Όχι στον εμφύλιο των φτωχών. Ελεύθερη πρόσβαση στις κοινωνικές δραστηριότητες για όλους με rapid και μοριακό test.

      Δεν αρκούν οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις. Πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά με απεργιακές μορφές και λαϊκή ανυπακοή στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική. και στην αντιδραστική, νεοσκοταδιστική επιστημολογία. 

Νέο Αριστερό Ρεύμα (Ν.Α.Ρ.)

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...