Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ: Στο Δρόμο του Νοέμβρη ενάντια στη λιτότητα και τον αυταρχισμό, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τα αμυντικά σύμφωνα με ΗΠΑ και Γαλλία ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Σαράντα οχτώ χρόνια πέρασαν από την κατάληψη του Πολυτεχνείου και την λαϊκή εξέγερση που πυροδότησε, παρ'όλα αυτά η λάμψη και τα συνθήματα της εξέγερσης συνεχίζουν να ζητούν δικαίωση μέσα από τους αγώνες του σήμερα.

Με την έξαρση της πανδημίας και την υγειονομική κρίση ο αγώνας για ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συναντά τον αγώνα για ποιοτική και δημόσια ΥΓΕΙΑ. Σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα των κλινικαρχων και τα ΣΔΙΤ στα οποία η κυβέρνηση θέλει να αφήσει έρμαιο το ΕΣΥ.

Παρά το πολύ χρήσιμο όπλο των εμβολίων, είναι φανερό πως η κυβέρνηση της Ν.Δ.οπως και οι άλλες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, αποδεικνύοντας κάθε στιγμή πως η προστασία της υγείας του λαού δεν είναι το κύριο μέλημα της, αλλά τα συμφέροντα των ιδιωτών που εξυπηρετεί στο ονομάτων μονοπωλειακών απαιτήσεων της αγοράς.

Δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, το ΕΣΥ παραμένει αθωράκιστο με χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό, ενώ δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρότι είναι εμφανές πια ότι αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας της δημόσιας υγείας.

Στα σχολεία όχι μόνο δεν μειώνει το αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, αλλά αντιθέτως προχώρησε σε περαιτέρω συγχωνεύσεις χιλιάδων τμημάτων.

Η νεολαία βιώνει την διάψευση των ονείρων της.

Οι μαθητές ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τη λαιμητόμο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που πέταξε εκτός πανεπιστημίων 40000, ενώ επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων.

Στα Πανεπιστήμια προετοιμάζεται η πανεπιστημιακή αστυνομία,οι φοιτητές απειλούνται με διαγραφές και πειθαρχικές διώξεις, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται η συγχώνευση και το κλείσιμο τμημάτων.

Ο κόσμος της εργασίας βλέπει το μισθό να εξανεμίζεται από την λαίλαπα της ακρίβειας.

Οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη,οι αυξήσεις στα καύσιμα, η ενεργειακή φτώχεια θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση.

Ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη φιλοδοξεί να καταργήσει το οκτάωρο,την αμοιβή της υπερωριακης εργασίας  να νομιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα ,να καταργήσει την απεργία και την συνδικαλιστική οργάνωση.

Ο αυταρχισμός, η καταστολή και το τσάκισμα όσων αντιστέκονται επιχειρούνται να μπουν στην ημερήσια διάταξη.

Η βιομηχανία σκευωριών και διώξεων, οι αντιδραστικές αλλαγές στον ποινικό κώδικα επιχειρούν να θωρακίσουν την κυβέρνηση απέναντι στον εχθρό λαό.

Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί, χειραγωγεί τα Μ.Μ.Ε. και δαπανά τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, τη στιγμή που το σύστημα υγείας εγκαταλείπεται στη τύχη του. Ταυτόχρονα η διάλυση των δομών δασοπροστασίας, πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας οδήγησαν στις τραγικές καταστροφές του καλοκαιριού και των πλημμυρών.

Οι αγώνες όμως ξεσπούν επιτυγχάνοντας νίκες, όπως ο αγώνας σε Cosco και Ε found, οι αγώνες για δημοκρατικά δικαιώματα, ο αγώνας ενάντια στο νόμο Κεραμεως- Χρυσοχοΐδη που αποτελούν σημαντικές παρακαταθήκες στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του λαϊκού κινήματος ώστε να συγκρουστεί με την επιθετική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα δείχνουν πως οι αγώνες γίνονται νικηφόροι με ενωτικό, μαζικό και ασυμβίβαστο προσανατολισμό.

48 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, στέκει ζωντανή η υπενθύμιση ότι καμία εξουσία δεν είναι ανίκητη.

Στο Δρόμο του Νοέμβρη ενάντια στη λιτότητα και τον αυταρχισμό, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τα αμυντικά σύμφωνα με ΗΠΑ και Γαλλία

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

16 Νοέμβρη 2021

 ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...