Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

ΚΚΕ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ


ΚΚΕ ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ 

12/11/2021

Την ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου στη θέση Ξερακιάς γιόρτασαν την Τρίτη 9 του Νοέμβρη οι μονοπωλιακοί όμιλοι, που το κατασκεύασαν και θα το λειτουργούν, μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη G. Pyatt, εκπροσώπους της κυβέρνησης, το βουλευτή Κεφαλονιάς Π. Καππάτο, την περιφερειάρχη Ιονίων Νησιών Ρ. Κράτσα, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο .

Γιορτάζουν, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κερδοφορία τους θα είναι πολύ μεγάλη, όπως και όλων των ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ΄΄πράσινη΄΄ ενέργεια. Γενικότερα, η κερδοφορία του κεφαλαίου προϋποθέτει τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζόμενων και συνολικά του λαού μας, όπως για παράδειγμα στο νησί μας που οι ξενοδόχοι ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό που δυσκολεύονται να επιβιώσουν και δεν είναι εξασφαλισμένο γι’ αυτούς ούτε το επίδομα ανεργίας. 

Ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημίες από το περυσινό πέρασμα  τoυ μεσογειακό κυκλώνα ΄΄ΙΑΝΟΣ΄΄. Ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό αντιπλημμυρικό έργο και οι κάτοικοι, οι βιοπαλαιστές που μένουν στην ευρύτερη περιοχή ζουν με το φόβο τι θα συμβεί στην επόμενη κακοκαιρία. Όσο για την τιμή του ρεύματος, τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν, η λαϊκή οικογένεια όμως δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, πολύ περισσότερο μετά από τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις.  

Στην οργανωμένη κινητοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και του εργατικού – λαϊκού κινήματος, πριν από περίπου ένα χρόνο στο λιμάνι της Σάμης, για τη την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών, των ζημιών, τη μη εκφόρτωση των ανεμογεννητριών, οι μεγαλοεπιχειρηματίες προχώρησαν σε διώξεις κατοίκων και άλλων αγωνιστών, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν, να σταματήσουν κάθε αντίδραση στα σχέδια τους. 

Είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, των δυνάμεων τους σε περιφερειακή και τοπική διοίκηση που δίνουν γη και ύδωρ στους μονοπωλιακούς ομίλους από τη μία και τσακίζουν το λαό από την άλλη. Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ πριν, τα στελέχη αυτών των κομμάτων στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων (η κ. Κράτσα σήμερα, ο κ. Γαλιατσάτος πριν), οι δήμαρχοι στην Κεφαλονιά που στηρίζονται από αυτά τα κόμματα (ήταν χαρακτηριστικός ο ρόλος υπέρ των ομίλων που έπαιξε ο δήμαρχος της Σάμης κ. Μονιάς στις περυσινές κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Σάμης). Όσο για τον  πρέσβη των Αμερικανών, μεγάλη ανησυχία πρέπει να έχει ο λαός του νησιού μας καθώς πρόκειται για τον πρεσβευτή των δολοφόνων ιμπεριαλιστών που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, αυτών που ο λαός μας έχει καταδικάσει στη συνείδησή του ως φονιάδες των λαών, αυτών που αντιμετωπίζουν τους λαούς, μαζί και το δικό μας, ως κρέας για τα κανόνια τους, αυτών που μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και του ΣΥΡΙΖΑ πριν σχεδιάζουν, μεταξύ άλλων, να φέρουν πυρηνικά στον Άραξο.

Η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς - Ιθάκης  του ΚΚΕ, καλεί το λαό των νησιών μας να βγάλει τα συμπεράσματά του, να οργανώσει την πάλη του για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του, να αντιπαλέψει αυτή την  πολιτική και τα κόμματα που τη στηρίζουν γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...