Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΛΑ.ΣΥ. Ι.Ν. - ΘΕΜΑΤΑ,ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ & ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ Π.Σ. 19 & 20 .02.2022ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


 ΨΗΦΙΣΜΑ:

ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

γιατί τα προβλήματα του λαού μας αφορούν

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, στην συνεδρίασή του στις 02.02.2022, ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, με θέμα την διεκδίκηση σύγχρονων τοπικών συγκοινωνιών στην Ζάκυνθο αλλά και την έκφραση αλληλεγγύης στους απολυμένους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ και στις οικογένειες τους. Παρά το γεγονός ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, η συζήτηση του θέματος που φέραμε ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε σοβαρό και κρίσιμο το ζήτημα αυτό για τους κατοίκους και εργαζόμενους στην Ζάκυνθο και στο ΚΤΕΛ.

Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράσει την στήριξή του στους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ και την ανάγκη αναβάθμισης των τοπικών συγκοινωνιών με υπερψήφιση του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου και αποστολή της απόφασης στο Υπουργείο, στην Διοίκηση του ΚΤΕΛ, στο σύλλογο εργαζομένων, στα ΜΜΕ και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου.

ΨΗΦΙΣΜΑ:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων παίρνοντας υπόψιν του την δυσκολία στις τοπικές συγκοινωνίες στην Ζάκυνθο και τις πρόσφατες απολύσεις στα ΚΤΕλ Ζακύνθου εκφράζει την αγωνία του και την στήριξή του και ζητά:

- Να διασφαλιστούν τοπικές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν όλα τα χωριά και να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του νησιού, τα δρομολόγια να διαμορφωθούν μετά από συζήτηση των προέδρων των κοινοτήτων

- Σχολικά δρομολόγια που να πληρούν όλα τα πρωτόκολλα για τη μεταφορά μαθητών,

- Να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για ότι αφορά των αριθμό των δρομολογίων και αν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την προστασία της Δημόσιας υγείας

- Αστική συγκοινωνία που να διασφαλίζει μετακίνηση από και προς στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

- Να παρθούν πίσω άμεσα όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλο το προσωπικό του ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου.

13.02.2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης , Δ. Κεφαλληνός , Ε. Κολυβά , Α. Μπαλού , Χ. Χαραλάμπους

..........................

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Οδικό δίκτυο Βόρειας Κέρκυρας επικίνδυνο και κατεστραμμένο

Είναι γνωστό το πρόβλημα της διαχρονικής εγκατάλειψης της συντήρησης, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου της Κέρκυρας από τις Κυβερνήσεις, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές.

Για αυτό και η Λαϊκή Συσπείρωση, πολλές φορές μέχρι σήμερα, έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα αυτό, τονίζοντας την ταλαιπωρία αλλά και τους κινδύνους για τους μόνιμους κατοίκους και για τους επισκέπτες που υποκρύπτει η κατάσταση αυτή. Επανειλημμένα αναφερθήκαμε στις ελλείψεις σε φώτα τροχαίας ή σε πλημμελή λειτουργία αυτών σε καίρια σημεία του δικτύου, στην σχεδόν παντελή έλλειψη διαγραμμίσεων, πεζοδρομίων και νησίδων. Η κατάσταση δε στους Δημοτικούς και Αγροτικούς δρόμους είναι ακόμα χειρότερη.

Οι όποιες παρεμβάσεις είναι αποσπασματικές και ποιοτικά πρόχειρες, με αποτέλεσμα μετά από τις φυσιολογικά συχνές βροχοπτώσεις, τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου είτε να πλημμυρίζουν με την πρώτη δυνατή βροχή είτε να επανέρχονται στη μορφή του βομβαρδισμένου από λακκούβες τοπίου. Η γύμνια αυτής της πολιτικής αποκαλύφθηκε με τα τελευταία καιρικά φαινόμενα «ΑΘΗΝΑ» και «ΜΠΑΛΛΟΣ» και τις τεράστιες καταστροφές που ακολούθησαν για τους κατοίκους.

Στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και στο Π.Σ. έχουμε ψηφίσει αρκετές φορές κονδύλια και έργα που αφορούν στο οδικό δίκτυο των νησιών μας. Επίσης ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε καταψηφίσει αντίστοιχα την μεταφορά κονδυλίων από αυτά τα έργα σε άλλα, μια τακτική την οποία συχνά πυκνά χρησιμοποιεί η Περιφερειακή Αρχή(ΝΔ-ΚΙΝΑΛ).

Η αλήθεια είναι ότι ο ρυθμός των εξαγγελιών, των διαγωνισμών και των δημοπρατήσεων είναι καταιγιστικός. Δεν είναι όμως αντίστοιχα «καταιγιστικά» ορατή η βελτίωση της κατάστασης στο οδικό δίκτυο, το οποίο παραμένει επικίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αυτή η εικόνα χαρακτηρίζει όλες τις διαδρομές στην Βόρεια Κέρκυρα, από Τρουμπέτα- Αι Γιώργη, από Αγρό - Αφιώνα, από Αρκαδάδες - Αυλιώτες, από Σιδάρι - Μαγουλάδες κλπ. Ειδικά σήμερα αναφερόμαστε στον άξονα της Βόρειας Κέρκυρας και πιο συγκεκριμένα τη διαδρομή από Τρουμπέτα μέχρι Σιδάρι - Αυλιώτες (προηγούμενοι δήμοι Αγ. Γεωργίου, Εσπερίων). Η διαδρομή αυτή που συνδέει πολλά χωριά, τουριστικές περιοχές αλλά και σχολικά συγκροτήματα είναι ιδιαίτερα στενή σε ορισμένα σημεία και παρουσιάζει ιδιαίτερα κακή εικόνα κύρια λόγω των πολλών και διάσπαρτων λακκουβών, ρηγμάτων και καθιζήσεων. Υπάρχουν περιοχές που χρήζουν εργασιών διάνοιξης όπως π.χ. στην είσοδο - έξοδο στον Πλάτωνα από Ξαθάτες όπου έχει διαμορφωθεί μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση.


ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Περιφερειάρχης:

    1. Τι υλοποιείται και από ποιο έργο στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Κέρκυρας;

    2. Σε ποια συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου υλοποιούνται έργα και τι αφορούν (λακκούβες, ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση, διαπλάτυνση, μπάρες, φώτα κ.λπ.)

    3. Τι προβλέπεται συγκεκριμένα για το επαρχιακό δίκτυο από Τρουμπέτα μέχρι Αυλιώτες και διασχίζει τους πρώην Δήμους Αγ. Γεωργίου και Εσπερίων;

14.02.2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης , Δ. Κεφαλληνός ,Ε. Κολυβά , Α. Μπαλού ,  Χ. Χαραλάμπους

......................................

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Σχετικά με τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων

του Ληξουρίου Κεφαλονιάς

Μπήκαμε ήδη στον 9ο χρόνο από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 2014 στην Κεφαλονιά, με επίκεντρο το Ληξούρι. Έχουν περάσει από τότε οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, ξανά Ν.Δ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εκλέξει ευρωβουλευτές 2 φορές το 2014 και το 2019. Στο νομό επί 7 χρόνια κατείχε την Βουλευτική έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας .Τα τελευταία 2 ½ χρόνια την έδρα κατέχει η Ν.Δ. Στην Περιφέρεια στο διάστημα από τους σεισμούς είχαμε Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ, μετά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Στον Δήμο Κεφαλονιάς από τότε έως το 2019 η Δημοτική Αρχή της ΝΔ και από το 2019 έως σήμερα στο Δήμο Ληξουρίου Δημοτική Αρχή της ΝΔ.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αλλάξει οι διαχειριστές της εξουσίας αλλά η πολιτική παραμένει ίδια. Έχουν ψηφίσει μια σειρά Αναπτυξιακούς νόμους, αξιοποίησαν το ΕΣΠΑ 2014-2020 & τώρα 2021-2017, το ΕΠΑ 2021-2025, το Ταμείο Ανάκαμψης, κρατικούς και Περιφερειακούς Προϋπολογισμούς 8 χρονών, μπουκώνοντας με εκατομμύρια τους επιχειρηματικούς ομίλους, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Ανεμογεννήτριες κ.α.), στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, στην διαχείριση των αποβλήτων, στις Ιχθυοκαλλιέργειες, στον τουρισμό, στις εταιρείες των δημοσίων έργων, στην βιομηχανία και το εμπόριο . Δεν έχουν βρει όμως ούτε ένα ευρώ, Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και Περιφερειακές Αρχές για τις Εργατικές κατοικίες των φτωχών, βιοπαλαιστών κατοίκων του Ληξουρίου. Για αυτές τις λαϊκές οικογένειες πάντα κάτι «συμβαίνει, που βαφτίζεται γραφειοκρατία, παθογένειες ή λάθος σχέδιο» και μπλοκάρει η κατασκευή νέων κατοικιών. Αντίθετα για τους επιχειρηματικούς ομίλους ,το χρήμα ρέει άφθονο, απρόσκοπτα και από όλες τις πηγές. Κι αν υπάρξει και κανένα εμπόδιο διαγκωνίζονται ποιος θα φέρει πρώτος τροπολογία στην Βουλή για να τους λύσει τα χέρια.

Το μόνο που υπάρχει για τον λαό είναι η υποκρισία, οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος διαχειριστής του συστήματος φταίει περισσότερο, η «συμπάθεια», οι νόμοι και τα ΦΕΚ που όλο ψηφίζονται για να λύσουν το πρόβλημα αλλά όλο περισσότερο δεν υπάρχει φως στο τούνελ. 

Σε αυτή την περιοχή ήρθε και προστέθηκε ο «ΙΑΝΟΣ» , η πανδημία , ο «ΜΠΑΛΛΟΣ» και σήμερα η ακρίβεια που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, και κάνει την ζωή ακόμη πιο δύσκολη.

Η οργή, αγανάκτηση και ο θυμός των σεισμόπληκτων και όλου του λαού της Παλλικής πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη δύναμη πάλης, για να υπάρξει μια άσπρη μέρα. Αυτό δείχνει η εμπειρία από τις όποιες υποσχέσεις έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

    • Τι θα γίνει με τις σεισμόπληκτες Εργατικές Κατοικίες του Ληξουρίου; Τι πρωτοβουλίες πρόκειται να πάρει η Περιφερειακή Αρχή για να διεκδικήσει την επίλυση του προβλήματος;

    • Γιατί υπάρχουν συνεχείς και πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Ληξουρίου; Πως θα διεκδικήσει η Περιφερειακή Αρχή την έγκαιρη, συνεχή και απρόσκοπτη καταβολή του;

    • Το Γραφείο του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων με έδρα το Ληξούρι υπάρχουν δημοσιεύματα ότι πρόκειται να κλείσει. Τι προτίθεται να κάνει η Περιφερειακή Αρχή;

    • Για όλα τα παραπάνω θα φέρει θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να αποφασίσει την διεκδίκηση αυτών;

11.02.2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους 

.......................................

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης &Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κέρκυρας: Τα διαχρονικά προβλήματα του σχολείου απαιτούν άμεσα μέτρα και λύσεις

Πρόσφατα επισκεφτήκαμε το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κέρκυρας ένα ιδιαίτερο σχολείο, με μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες, το οποίο έχει αφεθεί χωρίς την αναγκαία στήριξη και φροντίδα από κρατικούς φορείς, κυβέρνηση και τοπική διοίκηση.

Στην συζήτηση που είχαμε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ήταν φανερή η αγάπη τους για τους μαθητές τους, η έγνοια τους για την ολοκληρωμένη μορφωτική και κοινωνική τους ανάπτυξη, αλλά και η αγωνία τους για την επόμενη μέρα, αφού καμία κρατική πρόνοια δεν υπάρχει για τα παιδιά μετά την αποφοίτησή τους.

Μεγάλα και μικρότερα προβλήματα όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά οξύνονται. Ακόμα ένα αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό της Ειδικής αγωγής, της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων από το κράτος στους Δήμους, αλλά και το γεγονός ότι οι ουσιαστικές αναγκαίες και άμεσες λύσεις στα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Κέρκυρας δεν είναι στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων ούτε της κυβέρνησης ούτε της Τοπικής Διοίκησης . 

Αυτό κάνει την καθημερινότητα μαθητών, εκπαιδευτικών και δυσβάσταχτη και απαγορευτική για την ουσιαστική επιστημονική και παιδαγωγική παρέμβαση, με τους γονείς να σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου

Μερικά στοιχεία αρκούν για την επιβεβαίωση όσων αναφέρουμε:

    1. ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Το σχολείο στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο ενοικιαζόμενο κτίριο. Οι μικρές αίθουσες έχουν δημιουργηθεί με χωρίσματα από γυψοσανίδες. Το εργαστήριο μαγειρικής χωρίστηκε με ντουλάπες προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών.

    2. ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Το σχολείο βρίσκεται πάνω στον γνωστό δρόμο καρμανιόλα, για όλους, (Εθν. Λευκίμμης) χωρίς φανάρι. Πολλά παιδιά φτάνουν με τα πόδια στο σχολείο, επίσης είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος μαθητής από την αυλή στο δρόμο.

    3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό. Ένα παράδειγμα αποτελεί ότι το 6ωρο εβδομαδιαίο μάθημα κηπουρικής γίνεται σε ένα κοντέινερ με -2βαθμούς θερμοκρασία. Αναγκαία υποδομή ένα θερμοκήπιο το κόστος του οποίου είναι ελάχιστο, σε σχέση με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση για «Ποδοτένις», για εκδηλώσεις για τα 40χρόνια της Ε.Ε. ή άλλου είδους επικοινωνιακές φιέστες.

    4. ΜΕΤΑΦΟΡΑ μαθητών. Ένα αχρησιμοποίητο αυτοκίνητο βρίσκεται ακινητοποιημένο στην αυλή, χωρίς οδηγό και χωρίς πινακίδες αφού δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Την ίδια ώρα που είναι γνωστές οι δυσκολίες και το κόστος για την εξεύρεση ΜΜΜ για τα δρομολόγια των μαθητών Περιφέρεια και Δήμος ποιούν την νήσσαν.

Η λειτουργία του σχολείου στηρίζεται στην προσφορά των εκπαιδευτικών που είναι πολύ μεγαλύτερη των καθηκόντων τους και των αρμοδιοτήτων τους, στην προσπάθεια των μαθητών, των γονιών αλλά και στην αλληλεγγύη που εκφράζουν συμπολίτες μας ενώ είναι ευθύνη της πολιτείας και των θεσμών της. 

ΕΠΕΡΩΤΆΤΑΙ η κα Περιφερειάρχης:

1.Θα αξιοποιήσει κονδύλια από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαχειρίζεται για την κατασκευή νέας σύγχρονης κτιριακής υποδομής; Για δομές πρόνοιας μετά την αποφοίτηση;

2.Θα συνεργαστεί με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας του οποίου τα σχολεία είναι αρμοδιότητα, για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης;

3.Θα αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες(οικονομικές, διαδικαστικές) προκειμένου να λειτουργήσει κανονικό θερμοκήπιο στο χώρο του σχολείου;

4. Τι μέτρα θα πάρει ώστε το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο να λειτουργήσει και να αξιοποιηθεί για την μεταφορά των μαθητών;

5 Θα απαιτήσει από την Κυβέρνηση την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Ειδική Αγωγή και προσλήψεις του μόνιμου και αναγκαίου προσωπικού, για την δημιουργία δομών πρόνοιας μετά την αποφοίτηση των μαθητών;

13.02.2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης , Δ. Κεφαλληνός , Ε. Κολυβά , Α. Μπαλού , Χ. Χαραλάμπους

........................................

ΨΗΦΙΣΜΑ:

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ιονίων Νήσων στο ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

και του ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ


Οι βιοπαλαιστές αγρότες σε όλη τη χώρα, βρίσκονται στους δρόμους και τα μπλόκα δίνοντας αγώνα επιβίωσης. Διεκδικούν και προβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα απέναντι στην ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα εφόδια και στις τιμές στα προϊόντα που θα τους εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν αλλά και να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, για την Υγεία και την προστασία από φυσικές καταστροφές. Ο αγώνας τους για να υπάρχουν καλλιέργειες, να υπάρχει αγροτική παραγωγή, είναι αγώνας όλων μας. Ως Λαϊκή Συσπείρωση στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, και καταθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την συμπαράσταση του στις διεκδικήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων των νησιών μας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

    • Μέτρα στήριξης του εισοδήματος: Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα μας ελαιόλαδο, γάλα κλπ που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

    • Μείωση του κόστους παραγωγής (κατάργηση ΦΠΑ σε πετρέλαιο κι αγροεφόδια, εργαλεία, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% κ.λπ.).)

    • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με έργα για την αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών.

    • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση για τα παιδιά, μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ. Κατάργηση των κάθε είδους χαρατσιών, π.χ. ΕΝΦΙΑ.

    • Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Καμιά περικοπή των ενισχύσεων.

    • Εκσυγχρονισμός όλων των αλιευτικών καταφυγίων και υποδομών με ευθύνη του κράτους, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των αλιέων.


    • Τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

    • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

    • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία.

15.02.2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης , Δ. Κεφαλληνός , Ε. Κολυβά , Α. Μπαλού , Χ. Χαραλάμπους 

...................................

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

Ο ρουσφετολογικός μηχανισμός προσλήψεων στην Π.Ι.Ν. αποτελεί συνέχεια της κατάργησης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της επέκτασης ελαστικών μορφών απασχόλησης. Θα σταματήσει η επιχείρηση εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των εργαζομένων;

Με την διαδικασία των πρόσφατων προσλήψεων στην Π.Ε. Κέρκυρας, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά μπροστά στην απροκάλυπτη έκφραση επιχείρησης χειραγώγησης των εργαζομένων  από την Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) , εκμετάλλευσης του δικαιώματος στην εργασίας και την εξαγορά της συνείδησης.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο εδώ και χρόνια και δυστυχώς βαίνει επιδεινούμενη. Οι περιορισμοί των προσλήψεων για περισσότερα από δέκα χρόνια, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό περιβάλλον στις υπηρεσίες και πρόσφορο έδαφος για την προσωρινή απασχόληση, την εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια, χτυπώντας ευθέως την επάρκεια και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν. Η ευθύνη για την ομηρία των εργαζομένων και την αγωνία για το αν θα έχουν δουλειά αύριο, ανήκει σε όλες τις κυβερνήσεις.

Η «ευελιξία» είναι θεμελιωμένη στους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει και παρά την εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία παραμένει ανέπαφο. Ένα νομοθετικό πλαίσιο που ξεχειλώνετέ και προσαρμόζεται κάθε φορά δίνοντας τη δυνατότητα σε κρατικούς θεσμούς και την εργοδοσία να λειτουργεί ασύδοτα σε βάρος των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι με την ‘’σύγχρονη’’ ομηρία των 8μηνων συμβάσεων, των προγραμμάτων ΟΑΕΔ ή ΕΣΠΑ που απειλούνται με απόλυση τους επόμενους μήνες, έχοντας ήδη βιώσει για χρόνια την ομηρία και την ανασφάλεια από την εφαρμογή της στρατηγικής του κεφαλαίου και της Ε.Ε. για παραπέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, την εκχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες

Στην προκειμένη περίπτωση ο πολιτικός κυνισμός σας ξεπερνάει τα όρια. Εκμεταλλεύεστε ακόμα και τις καταστροφές που πλήγωσαν τους κατοίκους αυτού του νησιού και χτίζετε πάνω σε αυτό την προσπάθεια εκδούλευσης.

Η δυνατότητα ενός Περιφερειάρχη να προσλαμβάνει χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ δίνεται για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Τι είδους άραγε έκτακτο γεγονός αντιμετωπίζετε σήμερα, όταν ο «ΜΠΑΛΛΟΣ» εκδηλώθηκε στις 14.10.2021, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πάρθηκε στις 02.11.2021 και οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν τον Φλεβάρη του 2022, δηλαδή 4 μήνες μετά;

Με αυτή σας την καθυστέρηση στερήσατε προσωπικό για 4 μήνες για την προώθηση και εκτέλεση έργων στις περιοχές που έχουν πληγεί από «ΜΠΑΛΛΟ» και «ΑΘΗΝΑ» αφού ο νόμος λέει « πρόσληψη για 8 μήνες από την επέλευση του γεγονότος».

Αυτά τα στοιχεία, μαζί με το παράδειγμα της Κεφαλονιάς που έχει ολοκληρώσει τις προσλήψεις εδώ και αρκετό καιρό τηρώντας τις διαδικασίες αποδεικνύουν την δυνατότητα που είχατε και στην Π.Ε. Κέρκυρα να είχατε λειτουργήσει αναλόγως.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίζοντας τις προσλήψεις επισημαίναμε κάθε φορά, την προϋπόθεση της προκήρυξης με κριτήρια ΑΣΕΠ, τον επαρκή χρόνο για δημοσίευση στα Μ.Μ.Ε. ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο ώστε να γίνει ευρέως γνωστό. Κάθε φορά επαναλαμβάνουμε την απαίτησή μας για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Επερωτάται η κα Περιφερειάρχης:

    1. Θα συνεχίσει αυτήν την πρόκληση προς τους ανέργους πολίτες;

    2.  Θα κάνει τις προσλήψεις στην Π.Ε. Κέρκυρας με κριτήρια ΑΣΕΠ διασφαλίζοντας τους ελάχιστους όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας;

    3. Γιατί καθυστερήσατε την προκήρυξη 4 μήνες από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (02.11.2021);

    4. Θα διεκδικήσετε προσλήψεις του αναγκαίου και μόνιμου προσωπικού;

15.02.2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους

...........................................

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μετά την επίσκεψή μας στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας και την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων, θεωρούμε χρέος να επαναφέρουμε τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με στόχο να παρθούν επιτέλους άμεσα μέτρα στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα ενός κρίσιμου τομέα για την Υγεία του λαού ο οποίος παρέχει υπηρεσίες χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού.

Οι φωτογραφίες των τοπικών παραγόντων, οι μεγαλοστομίες Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, οι επισκέψεις Υπουργών δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα που είναι αναντίστοιχη με την εποχή μας και πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας. Όταν μάλιστα το 2022 μεταφέρεται ασθενής στην καρότσα φορτηγού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου ή οδηγού, πολλοί από τους κυβερνητικούς και τοπικούς άρχοντες θα έπρεπε να κρύβονται.

Η έλλειψη προσωπικού, οι απαράδεκτες κτιριακές εγκαταστάσεις, η έλλειψη του αναγκαίου εξοπλισμού είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, της μετατροπή της σε «ατομική ευθύνη». Η κατάσταση αντανακλά την εγκληματική, διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων στον Τομέα της Υγείας, γι’ αυτό στην ίδια δίνη βρίσκεται το ΕΚΑΒ σε όλα τα νησιά μας.

Επικεντρώνουμε σήμερα στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας και σας μεταφέρουμε, για άλλη μια φορά, τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα των εργαζομένων.

ΚΤΙΡΙΑΚΟ: Στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο και ασυντήρητο κτίριο το οποίο βρίσκεται δίπλα σε παιδικό σταθμό. Τα ασθενοφόρα παρκάρουν στο δρόμο χωρίς να υπάρχουν πάντα διαθέσιμες θέσεις. Στο δρόμο και δίπλα στο σχολείο καθαρίζονται και απολυμαίνονται τα ασθενοφόρα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Το ΕΚΑΒ είναι υποστελεχωμένο. Το μισό σχεδόν προσωπικό είναι επικουρικοί των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο επόμενο διάστημα. Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης είναι οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν ρεπό (πάνω από 150) να ξεκουραστούν, η βάση της Λευκίμμης να υπολειτουργεί. Με δεδομένο επίσης ότι δεν υπάρχει βάση του ΕΚΑΒ στην Βόρεια  Κέρκυρα, τις αποστάσεις στο νησί και την τουριστική περίοδο, η κατάσταση γίνεται δραματικά επικίνδυνη για τους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Τα ασθενοφόρα είναι 2-3 για όλο το νησί ενώ χρειάζονται 5 ασθενοφόρα ανά βάρδια πρωί -απόγευμα. Εκτός από αυτό, οχήματα που είναι παλιά και χρειάζονται σέρβις, αναγκαστικά διοικητικά, πηγαίνουν στα Γιάννενα, με αποτέλεσμα να λείπουν περισσότερες μέρες.

Το ασυρματικό κέντρο συνεχίζει να βρίσκεται στα Ιωάννινα, προκαλώντας πολλά περιστατικά καθυστερήσεων λόγω άγνοιας της γεωγραφίας. Ενώ στην Κέρκυρα υπάρχει υποδομή και τα αναγκαία εργαλεία που θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτόνομα, χωρίς αυτό να συνδέεται και με την αυτονομία της βάσης του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα από τα Γιάννενα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απόφαση Υπουργού.

Το ελικόπτερο που κάνει αεροδιακομιδές από το Άκτιο είναι σε αναστολή γιατί δεν αναπληρώθηκαν οι εργαζόμενοι.

Το πλωτό ασθενοφόρο που τόσο διαφημίστηκε στην πραγματικότητα είναι περιπολικό σκάφος με ιατρικό εξοπλισμό, δεν είναι «πλωτό ασθενοφόρο» γιατί πολύ απλά δεν έχει προσωπικό.

Ακόμα και τα 18 ασθενοφόρα που έχετε ανακοινώσει ότι έρχονται, χωρίς πληρώματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Επίσης όσον αφορά τη μοτοσυκλέτα, έχουν εκπαιδευτεί μόνο δύο εργαζόμενοι που εναλλάσσονται, επηρεάζοντας αρνητικά τα εργασιακά και οικονομικά τους δικαιώματα. Βέβαια με την μοτοσυκλέτα φωτογραφήθηκαν αρκετοί παράγοντες του τόπου που όμως αγνοούν ή δεν ρώτησαν και δεν έμαθαν, ότι οι εκπαιδευόμενοι πλήρωσαν από την τσέπη τους την εκπαίδευσή τους!

Επίσης ενημερώνουμε την Περιφερειακή Αρχή ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που έρχονται για ενίσχυση κατά την τουριστική περίοδο, δεν έχουν διασφαλισμένη ούτε διαμονή ούτε σίτιση και φυσικά οι αμοιβές τους δεν είναι και τόσο παχυλές.

Απαιτούνται άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες από Περιφέρεια και Δήμο σε ό,τι αφορά τις δικές τους αρμοδιότητες και ευθύνες αλλά και την αναγκαία διεκδίκηση από την Κυβέρνηση:

    • Άμεση εξεύρεση οικοπέδου, χώρου στέγασης για το ΕΚΑΒ ή χρηματοδότηση από την Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας είτε να μεταφερθεί είτε να κατασκευαστεί νέο κτίριο στα τόσα αναξιοποίητα οικόπεδα που ανήκουν στην Τοπική Διοίκηση και ρημάζουν.

    • Δημιουργία Αυτόνομης Βάσης ΕΚΑΒ και δημιουργία βάσης στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

    • Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού διασωστών και μόνιμου γιατρού.

    • Παρέμβαση στην Κυβέρνηση για άμεση λειτουργία της αυτόνομης ασυρματικής βάσης στην Κέρκυρα και για την δυνατότητα επισκευής των ασθενοφόρων στην Κέρκυρα έχει μεγάλη σημασία για την άμεση αντιμετώπιση των συμβάντων.

Δεν συγχωρείται καμία καθυστέρηση. Ομολογούμε πως δεν έχουμε αυταπάτες για τη στάση σας. Έχετε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα με αποκορύφωμα την περίοδο της πανδημίας, την πιστή εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, την υποτέλεια στις εντολές της, την συνειδητή προώθηση των πολιτικών που υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ενισχύουν την επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας. Βάζετε πλάτη στην ανατροπή της σταθερής δουλειάς και την προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, υπερασπίζεστε την πολιτική «κόστους - οφέλους» στον τομέα της Υγείας.

Παρ όλα αυτά επιμένουμε, έχοντας καθαρό ότι το όποιο θετικό αποτέλεσμα στην λύση των προβλημάτων θα είναι αποτέλεσμα της κινητοποίησης και της διεκδίκησης των εργαζομένων.

16.02.2022 

...................................

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ:

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ

Την ώρα που εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες βλέπουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να σμπαραλιάζουν κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό και ο πληθωρισμός τρέχει με πάνω από 6%, η κυβέρνηση προκαλεί, βαφτίζοντας «μέτρα στήριξης» τα ψίχουλα των λίγων ευρώ για το ρεύμα, κι αυτά κουτσουρεμένα.

Προκαλεί όταν την ώρα που ο λαός στενάζει από την πανδημία και την ακρίβεια έρχεται και ο πανάκριβος λογαριασμός των ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών, ενώ η κυβέρνηση με τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή αναγκάζει σε τηλεργασία όσους εργαζόμενους νοσούν από κορονοϊό και κόβει το μισό μεροκάματο από τους γονείς που μένουν σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά τους που νοσούν.

Το ίδιο προκλητικοί είναι και οι ισχυρισμοί πως αντί για επιδοτήσεις προχωράει τάχα σε «αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος», δίνοντας «ομπρέλα για την καταιγίδα» που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα.

Μιλάνε για «μείωση της φορολογίας», την ώρα που ο λαός συνεχίζει με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό να φορτώνεται πάνω από το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων, ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να απολαμβάνουν και νέα προνόμια, σαν αυτά που κατοχυρώνει ο πρόσφατος «αναπτυξιακός» νόμος.

Παρουσιάζουν ως «αύξηση του εισοδήματος» των εργαζομένων τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που απαλλάσσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες από το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος» και ανοίγει νέες τρύπες στα ταμεία, που θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Συζητούν για το «τενεκεδάκι» των χρεών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που κλότσησαν λίγο παρακάτω, αλλά ήδη «γράφουν τον λογαριασμό» για τα χρέη που φούσκωσαν κι άλλο στη διάρκεια της κρίσης, ενώ η πολιτική τους σφίγγει παραπέρα τη θηλιά στο λαιμό των βιοπαλαιστών, για να ενισχύσει τη «μεγέθυνση» και την «εξωστρέφεια» των μεγάλων επιχειρήσεων.

Καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες για «αύξηση» του κατώτατου μισθού, με βάση τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου. Πρόκειται για αυξήσεις - κοροϊδία, «στα όρια της ανταγωνιστικότητας» των ομίλων και «τις αντοχές της οικονομίας». Την ίδια ώρα, το συνολικό αντεργατικό πλαίσιο που παραμένει άθικτο και ενισχύεται, καθηλώνει ακόμα περισσότερο το σύνολο των μισθών.

Ακόμα και τα εφάπαξ μέτρα για τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα όχι μόνο δεν μπορούν να ανακουφίσουν τον λαό, αλλά στο μεγάλο τους μέρος έρχονται να στηρίξουν τις εταιρείες παραγωγούς και διανομείς, να θωρακίσουν τους στόχους της «πράσινης μετάβασης», που αποτελούν την αιτία για την ενεργειακή φτώχεια του λαού.

Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι λαϊκές ανάγκες και στόχοι του κεφαλαίου είναι ασυμβίβαστα. Το πρόβλημα δεν είναι διαχειριστικό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των εγχώριων ομίλων. Άλλωστε, και σήμερα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ αυτά που προτείνουν είναι προσωρινές μειώσεις έμμεσων και ειδικών φόρων «στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα», δηλαδή «τόσο όσο» ώστε να μη θίγονται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κέρδη των ομίλων.

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που τα μονοπώλια «ταΐζονται» με δισ. ευρώ για να στηριχτούν οι επενδύσεις τους με το Ταμείο Ανάκαμψης, που οι στόχοι του είναι το «κοινό» κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των άλλων αστικών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι τα περίφημα «επεκτατικά προγράμματα» δεν είναι για τον λαό, ο οποίος καταδικάζεται στην ακρίβεια και στη φτώχεια, απροστάτευτος από φυσικές καταστροφές, θυσία στο εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας και Παιδείας, με παράδοση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας στο αδηφάγο κεφάλαιο.

Απαντήστε όλοι οι «χορτάτοι», οι ρεαλιστές, οι καλοί διαχειριστές, οι ομοτράπεζοι των κυβερνήσεων, των Βρυξελών, της Ένωσης Εφοπλιστών, της Αμερικάνικης Πρεσβείας, των εταιρειών της ενέργειας, των τουριστικών ομίλων και άλλων «καλών» και «πολιτισμένων» ανθρώπων και οργανισμών, με το μέσο εισόδημα των 2,5 εκ εργαζομένων, 1 εκ ανέργων και 2 εκ συνταξιούχων πως θα πληρωθούν τα τεράστια ενοίκια για την κατοικία, η θέρμανση, το ρεύμα, τα καύσιμα, τα τρόφιμα, η ένδυση και υπόδηση της οικογένειας, τα φροντιστήρια και η η Υγεία, το νερό, το τηλέφωνο και η φοροληστεία; Πως θα πάει ο λαός διακοπές, στο θέατρο και κινηματογράφο, πως θα ασχοληθούν με την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας;

Μέσα σε αυτή την κατάσταση η Τοπική Διοίκηση, Περιφέρειες και Δήμοι έχουν μετατραπεί σε αμορτισέρ που απορροφά τους κραδασμούς ενός συστήματος που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή. Είναι μέρος του προβλήματος, έχουν μετατραπεί σε εργαλείο προώθησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής και των ιεραρχήσεων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Αρωγοί στο πέρασμα αυτής της πολιτικής βάζοντας πλάτη στη φοροληστία και σε κάθε είδους δουλειές με ιδιωτικά κεφάλαια.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε τις συνέπειες μιας πολιτικής που καταστρέφει το λαό

δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, την μεταφορά των ασθενών στην καρότσα φορτηγού, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας

Δεν ανεχόμαστε την υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας

Δεν ανεχόμαστε ο λαός μας να είναι ανοχύρωτος στις φυσικές καταστροφές

Δεν ανεχόμαστε την παράδοση του φυσικού πλούτου και των υποδομών των νησιών στους ιδιώτες μεγιστάνες

Δεν ανεχόμαστε την απαξίωση του πολιτισμού και αθλητισμού την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των αντίστοιχων δομών.

Μια περιφερειακή αρχή που στέκεται στο πλευρό του λαού που νοιώθει τα βάσανα και τις αγωνίες του, οφείλει να καταγγείλει αυτήν την πολιτική. Οφείλει να είναι στο πλευρό των αγώνων που οργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα των νησιών μας, Υγειονομικοί, Εκπαιδευτικοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγροτοκτηνοτρόφοι συνταξιούχοι και νεολαία.

Να πάρει μέτρα ανακούφισης μείωση τελών, παράβολων, προγράμματα στήριξης λαϊκών οικογενειών Μέσω ΕΣΠΑ, ΕΠΑ, Προϋπολογισμό Π.Ι.Ν., παροχής πισιτιστικής βοήθειας, σχολικά γεύματα, στήριξη σε φοιτητές, στήριξης των εργαζομένων και των οικογενειών τους στην Π.Ι.Ν. (κατασκηνώσεις κ.λ.π.)., να θέσει σε προτεραιότητα την χρηματοδότηση έργων με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες

Να απαιτήσει:

-Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, με κατάργηση του άθλιου νόμου -ο οποίος έχει την υπογραφή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ- ότι ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με υπουργική απόφαση

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, των φόρων στα καύσιμα και την ενέργεια.

-Κατάργηση των έμμεσων φόρων και μετακύλιση των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο.

-Αύξηση των συντάξεων και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, με παράλληλη μετακύλιση αυτών στην μεγάλη εργοδοσία.

-Να μπει φρένο στις ανατιμήσεις των προϊόντων πλατιάς κατανάλωσης και ουσιαστική παρέμβαση κατά των διαφόρων καρτέλ.

Να πάρει παράδειγμα την αγωνιστική πρωτοβουλία από τον Δήμο Πατρέων που συνδιοργάνωσε με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας τη μεγάλη αγωνιστική πορεία προς το Σύνταγμα. Άλλη μια οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση που δίνει φωνή και περιεχόμενο στην αγανάκτηση, την οργή, την πίεση που νιώθει και ζει η λαϊκή πλειοψηφία αντιμέτωπη με τα κύματα ακρίβειας - πανδημίας - ανεργίας - ανέχειας.

Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από επίδοξους «σωτήρες», σκυταλοδρόμους της αντιλαϊκής πολιτικής. Μπορεί όμως να προσδοκά πολλά από τον δικό του αγώνα, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, Υγεία, δουλειά και προστασία της ζωής.

Στον αγώνα αυτόν οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ενώνονται με το εργατικό και λαϊκό κίνημα που δίνει τη μάχη στην οργάνωση της αντεπίθεσης, προβάλλοντας ότι ο λαός μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια, με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της σημερινής εποχής.

16.02.2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...