Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης ζητά ανοιχτή ενημέρωση των πολιτών από τη Νέα Δημοτική αρχή για τα δημοτικά τουριστικά ακίνητα του δήμου Σάμης.


 Όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε στην επίσημη έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και όπως όλα δείχνουν εκεί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους ιδιώτες επιχειρηματίες αλλά και οι δήμοι για να δουν μια σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών τους.

Την ίδια στιγμή οι ΟΤΑ σε ολόκληρη την επικράτεια προετοιμάζονται για την φιλόδοξη αυτή τουριστική περίοδο και ήδη ξεκινούν τις διαδικασίες εκμίσθωσης τουριστικών ακινήτων όπως και παραχωρήσεων αιγιαλού-παραλίας.

Στον δικό μας δήμο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάσταση κάποιων δημοτικών τουριστικών ακινήτων, αυτά που βρίσκονται μισθωμένα σε ιδιώτες για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, με παλαιές μισθώσεις, άλλες μάλιστα που έχουν λήξει από καιρό και που ο νέος δήμος Σάμης δεν προχώρησε σε ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό μίσθωσής τους από την σύστασή του.

Αναγκαία λοιπόν για τους συμπολίτες και συμπολίτισσες μας προκύπτει το ερώτημα αν η νέα δημοτική αρχή, έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την προκήρυξη αυτών των διαγωνισμών για την επαναμίσθωση των δημοτικών τουριστικών ακινήτων της.

Το ζήτημα αυτό, ασχέτως των επιχειρημάτων που ακούστηκαν παλαιότερα σε δημοτικά συμβούλια του δήμου που τέθηκε το ζήτημα, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για την συνέπεια των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και των προεκλογικών δεσμεύσεων του δημάρχου Σάμης, όσο και για τις ίσες ευκαιρίες που πρέπει να δίνονται σε πολίτες που ασκούν ή επιθυμούν να ασκήσουν τουριστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Με δεδομένη την θέση μας ότι τα δημοτικά τουριστικά ακίνητα θα πρέπει να αξιοποιούνται από τους ίδιους τους δήμους και αντιλαμβανόμενοι πως κάτι τέτοιο στη παρούσα συγκυρία δεν είναι εφικτό, το ζήτημα της εκμίσθωσης αυτών των τουριστικών δημοτικών ακινήτων είναι απολύτως σημαντικό και για τα έσοδα του δήμου, καθώς προκύπτει ουσιαστική διαφορά από μισθώματα “καθηλωμένα” εδώ και πολλά χρόνια σε σχέση με έναν ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό που με συντριπτική πιθανότητα θα επιφέρει στο δήμο σημαντική αύξηση των προσόδων.

Αυτών που τόσο λείπουν,… σύμφωνα με τις δημόσιες αναφορές των μελών της νέας δημοτικής αρχής.

Ιδού λοιπόν, μια απολύτως ανεκμετάλλευτη μέχρι τώρα ευκαιρία…

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

21//2/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...