Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Αποτίμηση του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου Σάμης.

 


Στην αποτίμηση του πρόσφατου, σημειολογικού μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε, δημοτικού συμβουλίου της 4ης Φεβρουαρίου,  φίλοι και φίλες προσπαθήσαμε να διακρίνουμε την θετικότητα στην πραγματικότητα που προσπάθησαν να μας εμφανίσουν ό βουλευτής του νομού και η Νέα Δημοτική αρχή του δήμου μας.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε απτές αποδείξεις προόδου σε μια ομολογουμένως δύσκολή συγκυρία !

Επικοινωνιακού χαρακτήρα παράσταση με εμφανέστατη προσπάθεια τόνωσης της εικόνας  του βουλευτή από τους «συμβαλλόμενους»….

 Ωστόσο, έκθεση απόλυτη της πολιτικής επιλογής διεκδίκησης από τη δημοτική αρχή.

Εκτιμούμε ότι οι πολίτες πρέπει να ανησυχούμε για την εξελικτική πορεία του δήμου μας, καθώς εμφανώς.. η περιβόητη σύμπραξη…. μέχρι στιγμής εξασφάλισε και μόνο.. περισσότερα των δυο «θυμιατών» του κάδρου μιας κεντρικής εξουσίας, που αφαιρεί τα ύστατα δικαιώματα των πολιτών προσθέτοντας παράλληλα δυσβάσταχτες υποχρεώσεις !     

Σαφέστατες οι ανησυχίες που ομόφωνα εκφράστηκαν για τη συνέχεια του δήμου μας από το δήμαρχο Μάκη Μονιά και τα μέλη του συμβουλίου , μαρτυρούν παράλληλα την πανηγυρική αποτυχία των πολιτικών επιλογών διεκδίκησης για την εξασφάλιση της στερέωσής του.

Επίσης αμφιβολίες δημιουργούν.. και φόβους, για τα αποτελέσματα της διεκδίκησης σε τρία βασικά πεδία υποδομών  του δήμου μας, οι απαντήσεις που δόθηκαν από το βουλευτή και που γνώριζε ο δήμαρχος και ίσως και η υπόλοιποι της δημοτικής αρχής.

    1. Στη στελέχωση ,.. σαν βασική προϋπόθεση για την συνέχεια του δήμου Σάμης. Αποκαλυπτική για την μηδενική στελέχωση του δήμου είναι και η διαπαραταξιακή ομολογία κατά την έγκριση  του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου πως “...Δεδομένου του δραστικού περιορισμού προσλήψεων κατά την επόμενη περίοδο, η πιθανότητα πλήρωσης των νέων θέσεων μέσω προσλήψεων είναι μηδαμινή, επομένως το οργανόγραμμα των δημοτικών υπηρεσιών θα πρέπει να σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη κυρίως το υφιστάμενο προσωπικό και το ενδεχόμενο μελλοντικής πλήρωσης ορισμένων νέων θέσεων μέσω μετατάξεων.. “

    2. Στην Υγεία στο χωρικό πλαίσιο του δήμου μας.

    3. Στα έργα βελτίωσης των κεντρικών οδικών αξόνων, Σάμης – Αργοστολίου και Σάμης Αγίας ευφημίας , στις μεταφορές και την θαλάσσια συγκοινωνία.

Κυριάρχησε δε στην ατμόσφαιρα της συνεδρίασης η έντονη δυσαρέσκεια από τα κρούσματα εσωτερικών τριβών ανάμεσα στους αιρετούς νεοσυνεργάτες… και δυστυχώς και στις σχέσεις με τους υπαλλήλους, των οποίων οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι υπέρτερες των υποχρεώσεών τους στα πρώτα βήματα του δήμου μας.

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τη συνέχεια των δρώμενων στα διοικητικά του δήμου μας  από κοντά, ενημερώνοντας τους συνδημότες και συνδημότισσες, προσπαθώντας για τη διαφύλαξη των κεκτημένων συμμετέχοντας και οργανώνοντας δράσεις που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης του τόπου.   

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ

7/2/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...