Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ:ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΕΔΡΑ: Λ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 119, 28100, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26710 22262 ΚΑΙ 6976056176

e-mail: ergatikokentroki@gmail.comκαιgrammateiaekki@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ:ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αργοστολίου θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς» με πρωτοβουλία της παράταξης του κ. Ανουσάκη και το Εργατικό κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπως και άλλοι φορείς, έχει κληθεί να συμμετάσχει. 

Ενημερώνουμε τους εργατοϋπάλληλους, όλο το λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ότι το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης δεν θα πάρει μέρος. 

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 24/10/2021, πάλι με θέμα «Η υφιστάμενη κατάσταση στο ΓΝΚ», οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, πήραν αποφάσεις που είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να συσταθεί επιτροπή με την συμμετοχή του Δημάρχου, του Βουλευτή της ΝΔ και άλλων, οι περισσότεροι εκ των οποίων αποτελούν εκφραστές των πολιτικών που δημιουργούν τα προβλήματα, για να συναντηθεί με τον υπουργό και μια ακόμα επιτροπή για να βρει γνωστούς Κεφαλονίτες γιατρούς που εδρεύουν στην Αθήνα και να ζητήσει στήριξη και βοήθεια! Πλήρης εμπαιγμός δηλαδή! Τώρα η παράταξη του κ. Ανουσάκη (ΝΔ) ζητάει να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, αφού διαχρονικά στηρίζουν τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία των νησιών μας σε διάλυση.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση πήρε μέρος το Ε.Κ.Κ.-Ι. και αναπτύξαμε τις θέσεις μας, τις οποίες μάλιστα συζητήσαμε και διαμορφώσαμε περαιτέρω σε πλατιά σύσκεψη στις 30/10, που οργανώσαμε μαζί με δεκάδες φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος του νησιού μας και ήταν πραγματικά μια απάντηση σε όλες αυτές τις δυνάμεις. Τις θέσεις αυτές δεν τις αποδέχεται η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. 

Τη λύση στα προβλήματα θα τη δώσει ο αγώνας των εργαζόμενων κόντρα σε αυτή την πολιτική της ΕΕ, κυβερνήσεων και κεφαλαίου, που διαχρονικά απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας για να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές, οι κλινικάρχες και τα διαγνωστικά κέντρα. Η απάντηση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα, στην πλατιά συμμαχία όλων εμάς που παίρνουμε δύναμη από τους μεγάλους αγώνες των συναδέλφων μας στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ και την E-FOOD, από τους αγώνες των αγροτών σε όλη την Ελλάδα και στο νησί μας, και όχι στο πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου στις κυβερνήσεις, την περιφέρεια, τους δήμους. Μόνο ο οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα, η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. 

Όπως έχει ανακοινώσει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης το Σάββατο 26 του Φλεβάρη στις 11:30 το πρωί οργανώνει συλλαλητήριο για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα διαλυμένα νοσοκομεία και τις δομές υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Η κινητοποίηση γίνεται σε συντονισμό με άλλα Εργατικά Κέντρα της περιοχής μας και έχει προοπτική κλιμάκωσης με συγκέντρωση στην Πάτρα.

Κανείς δε θα μας τα χαρίσει τα δικαιώματά μας

Ό, τι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του!

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο, στις 26 Φλεβάρη, στις 11.30 το πρωί, η Κεντρική Πλατεία του Αργοστολίου να γεμίσει από κόσμο που θα κάνει την αγανάκτησή του οργανωμένο αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...