Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ: Κανένας Πόλεμος δεν είναι Αναπόφευκτος Καμία Νίκη δεν είναι Αδύνατη!!!!


 " Ο πόλεμός τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο 

Η Ειρήνή τους....

Ο πόλεμος που έρχεται δεν είναι ο πρώτος.Πριν από αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι.

Όταν τελείωσε ο τελευταίος, υπήρχαν νικητές και νικημένοι.

Στους νικημένους,ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα.

Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο".

                                                                              Μπ. Μπρέχτ

Φίλοι και φίλες

Βρισκόμαστε στην δεύτερη εβδομάδα της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο κόσμος όλος, η κοινωνία ολόκληρη παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως η σύρραξη μεταξύ των εμπολέμων δεν βρίσκει σύμφωνους τους λαούς, τους εργαζόμενους και κυρίως την εργατική τάξη της κάθε χώρας .

Είναι επίσης κοινό μυστικό πως ο πόλεμος δεν είναι και δεν αποτελεί  λύση όσο δίκιο κι αν έχει ο επιτιθέμενος.

 Είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο θυμός και η οργή που διακατέχει τον κάθε εργαζόμενο,  τον κάθε πολίτη για τα εγκλήματα των ΗΠΑ και του Αμερικανονατοϊκού Ιμπεριαλισμού εδώ και εβδομήντα χρόνια!!


Η ειρηνική διευθέτηση όμως δεν διέρχεται από την αντιγραφή/ εφαρμογή των ΑμερικανοΝατοϊκών μεθόδων!


Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως ο Ευρωατλαντικός  Ιμπεριαλισμός ήταν και παραμένει ο παγκόσμιος "χωροφύλακας" ο κατεξοχήν υποκινητής των πολέμων, των επεμβάσεων  και η μεγαλύτερη απειλή για την διασφάλιση της παγκόσμιας και περιφερειακής Ειρήνης.


Αυτούς πρέπει να βάλει σαν κύριο στόχο του το φιλειρηνικό αντιπολεμικό κίνημα και να αποτελεί την αιχμή του δόρατος του.

ΗΠΑ ,ΝΑΤΟ και Ε.Ε. θεώρησαν πως με την κατάρρευση του συμφώνου της Βαρσοβίας και την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης (ΕΣΣΔ) ήταν η ιστορική ευκαιρία για να επιβάλλουν στους λαούς την Νέα Τάξη Πραγμάτων, με την αδιαμφισβήτητη επικυριαρχία τους διεθνώς, πέρα έξω και πάνω από  κάθε πλαίσιο (διεθνούς δικαίου) και του ΟΗΕ.

Με μονομερείς επεμβάσεις αιματοκύλισαν το Ιράκ, διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, την Συρία και μια σειρά άλλες χώρες.... ΗΠΑ  ΝΑΤΟ και Ε.Ε. είχαν δεσμευθεί να μην επεκταθεί το Ευρωατλαντικό σύμφωνο προς ανατολάς  γεωγραφικά και στρατιωτικά το 1991. Αντιθέτως, επεκτάθηκαν στρατιωτικά, ενέταξαν και συμπεριέλαβαν στην επικράτεια επικυριαρχίας τους τις πρώην χώρες του συμφώνου της Βαρσοβίας, με αποτέλεσμα η Ρωσία να βρίσκεται περικυκλωμένη από Νατοϊκές βάσεις και πυρηνικά.

Κατά προέκταση, υπέθαλψαν, υποκίνησαν και μεθόδευσαν το πραξικόπημα του Μαινταν το 2014, φέρνοντας ακροδεξιούς νεοναζιστές στην εξουσία στην κυβέρνηση και νεοναζιστικές ομάδες να δρουν επίσημα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, η ηγεσία της οποίας απροκάλυπτα επιδιώκει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την επέκταση των εξοπλισμών του σε όλη της την επικράτεια. Με δική της ευθύνη δεν εφάρμοστηκαν όλα αυτά τα χρόνια,  οι συμφωνίες Ειρήνης του Μίνσκ και οι προτάσεις της Μόσχας για ένα σύγχρονο πλαίσιο εγγυήσεων ασφαλείας, αντιθέτως αυτές απορρίφθηκαν από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και την κυβέρνηση μαριονέτα της Ουκρανίας.

 Το θράσος της Ουκρανίας έφτασε στο σημείο που ο Ουκρανός πρόεδρος στην πρόσφατη διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου να ζητήσει όχι μόνο την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, αλλά να εκφράσει και το ενδιαφέρον του να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα στην ουκρανική επικράτεια, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν μια από τις έξι χώρες που δέχονταν την μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ. Η αναγνώριση των αυτόνομων λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ αντί να συνετίσει Ουκρανούς και αμερικανοΝατοϊκούς, αντιθέτως εντατικοποίησε τους βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα  η εισβολή από την Ρωσία να είναι αναπόφευκτη...

Την ώρα αυτή που τα σύννεφα του πολέμου είναι και πάλι  πάνω από την Ευρώπη είμαστε ενάντια στο πόλεμο!!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ Πόλεμος δεν είναι Αναπόφευκτος!

Καμία Νίκη δεν είναι Αδύνατη!!

Η Ελληνική κυβερνητική επιλογή αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στην νεοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας στα πλαίσια των Νατοϊκών επιθετικών πρωτοβουλιών εμπλέκει επικίνδυνα την χώρα μας σε έναν πόλεμο με απρόβλεπτες διαστάσεις και κινδύνους για το λαό μας.

Η συμμετοχή μας θα έχει δυσμενείς συνέπειες που το μέγεθος τους είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ( ανθρώπινες ζωές, ακρίβεια, ελλείψεις βασικών ειδών διατροφής, αγροτικών προϊόντων , τουρισμός και άλλα αγαθά....)

Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δεν έχουν κανένα όφελος από την υπεράσπιση των Ιμπεριαλιστικών αστικών συμφερόντων έξω από τα σύνορα μας.

Συμφέρον του λαού μας και της εργατικής τάξης είναι η δική μας πάλη ενάντια στο πόλεμο που σημαίνει αίμα, πόνο και δάκρυ αλλά και στον κάθε πόλεμο και όχι η εμπλοκή μας που υποκινείται από τις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι ανακοινώσεις της Ρωσίας πως "θα χτυπηθεί η στρατιωτική βοήθεια που αποστέλλεται στο ουκρανικό καθεστώς, ειδικά αυτή που περιλαμβάνει επιθετικά όπλα" και πως "οι κινήσεις της Ε.Ε. δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση".

Η χώρα μας με την εκχώρηση βάσεων στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ αποτελεί πολεμικό στόχο και πόλο έλξης πυραύλων.

Η πολιτική των "ίσων αποστάσεων " είναι νεφελώδης και σε καμία περίπτωση επωφελής.

Σε αυτή την πολιτική απαιτείται η πιο μεγάλη καταδίκη.

Ο Ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι είμαστε υποχρεωμένοι:

Να λάβουμε υπόψη μας τις μεταναστευτικές ροές από την εμπόλεμη ζώνη και το ρατσισμό που εκδηλώνεται από επίσημα κυβερνητικά χείλη (δήλωση Νότη Μηταράκη"περί πραγματικών προσφύγων" λες και οι πνιγμένοι στο Αιγαίο δεν προέρχονται από από εμπόλεμες ζώνες!!!!)

Να βάλουμε φρένο στη δυτική προπαγάνδα, τη λογοκρισία, τη φίμωση της ελεύθερης ενημέρωσης που ασκείται τόσο από τις κυβερνητικές αποφάσεις, όσο και και από τα   συστημικά ΜΜΕ με την ελεγχόμενη επιλεκτική ενημέρωση.

Σήμερα απαιτείται κινητοποίηση των λαών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και σε κάθε γωνιά του κόσμου.


Για να σταματήσει τώρα ο πόλεμος:

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας  στα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Καμία χρήση του εδάφους της χώρας μας ως στρατιωτικά πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Στεφανοβίκειο Βόλου, Λάρισα, Άραξο.

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.

Κανένας φαντάρος και στρατιωτικός έξω από τα σύνορα μας.

Όχι στην επέκταση του ΝΑΤΟ και την πολιτική περικύκλωσης της Ρωσίας.

Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ- Ε.Ε.

Έξω το ΝΑΤΟ από την Ευρώπη και Διάλυσή του.

Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια κανενός.

Μείωση των πολεμικών εξοπλισμών.

Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων.


            6 Φεβρουαρίου 2022

            ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...