Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία!

 


24η Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη: Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία. Τα γεωπολιτικά παιχνίδια ανάμεσα στον Πούτιν και το ΝΑΤΟ οδήγησαν σε πόλεμο και οι λαοί της Ευρώπης είναι οι μεγάλοι χαμένοι, καθώς η ΕΕ απέδειξε άλλη μια φορά ότι είναι αδύναμη και ασήμαντη.


Η πρώτη προτεραιότητα σήμερα πρέπει να είναι να σταματήσει ο πόλεμος, να επιστρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα στις βάσεις τους και να αρχίσει μια πραγματική ειρηνευτική διαδικασία. Ο στόχος πρέπει να είναι η άμεση παύση των εχθροπραξιών και η επίτευξη μόνιμης ειρήνης. Δυστυχώς, οι κυβερνώντες στη Μόσχα, τη Ουάσιγκτον και την ΕΕ, που είτε προκάλεσαν τις εντάσεις είτε δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την κλιμάκωσή τους, αποδεικνύονται ανίκανοι να ξεκινήσουν μια βιώσιμη ειρηνευτική διαδικασία.




#NOWAR

Το DiEM25 καλεί τους προοδευτικούς ανθρώπους στην Ευρώπη, στη Ρωσία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλον τον κόσμο να ενεργοποιήσουν ένα νέο διεθνιστικό κίνημα ειρήνης, με μοναδικό σκοπό τον αφοπλισμό του παγκόσμιου στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος και τη δρομολόγηση μιας διπλωματίας των λαών – με γνώμονα τα συμφέροντα της ανθρωπότητας – για τη διεθνιστική αλληλεγγύη, συνεργασία και ειρήνη.


Οι πόλεμοι θυσιάζουν τους κοινούς ανθρώπους προς όφελος των ισχυρών και των κερδών τού 1%. Για να τους σταματήσουμε σήμερα και να τους αποτρέψουμε στο μέλλον, χρειαζόμαστε πραγματική δημοκρατία.


Έλα να αγωνιστούμε για την ειρήνη



Θα είμαστε σε επικοινωνία,


Fotini Bakadima, Erik Edman, Srećko Horvat, Beral Madra, Francesca Martinez, Maja Pelević, Ivana Nenadovic, Patrizia Pozzo, Jochen Schult, Yanis Varoufakis, Julijana Zita and Julia Moore


>>DiEM25 Συντονιστική Επιτροπή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...