Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ. ΣΑΜΗΣ ΤΗΣ 15ης-4ου-2022

 


Αντιλαμβανόμαστε την πολυπλοκότητα και την πίεση των καιρών φίλοι και φίλες , όμως δεν μπορούμε και δεν πρέπει να προσπερνάμε, δίχως να δίνουμε την πρέπουσα σημασία και τα συμβαίνοντα που επιδρούν έτσι και αλλιώς στην καθημερινότητά μας.

Έτσι λοιπόν αρκετά σημαντικά ειπώθηκαν και συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας που συγκλήθηκε την Παρασκευή 15 Απρίλη.

Επισημαίνουμε τα πιο κομβικά τα οποία υποδηλώνουν την κατάρρευση της εικόνας της Νέας Δημοτικής αρχής και την αδυναμία της να πείσει ακόμη και τους συμμετέχοντες σ΄αυτήν τόσο για την επιτυχή μέχρι τώρα διοικητική πορεία της πορεία της όσο και για την συνέχειά της.

Κατά τη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης, που περιείχε την ενημέρωση για τα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη και άλλα που έκτακτα έρχονται ως προτάσεις, παρατηρήσαμε όσοι παρακολουθήσαμε τους ομιλητές της Ν.Δ. αρχής σε μια προσπάθεια να ισορροπήσουν τα βήματά τους σε ένα σαθρό και ασταθές πεδίο που κινούνται αποπροσανατολισμένοι και προδομένοι ίσως από εκείνους που τους οδήγησαν εκεί.  

Η προσπάθεια αυτή δεν φαίνεται να έχει επιτυχή κατάληξη καθώς στη διάρκειά της:

 Είδαμε και ακούσαμε το δήμαρχο να χαρακτηρίζει άλλες απόψεις από τις ελάχιστες πλέον, πλην των εισηγήσεων της Ν.Δ. αρχής, που ακούγονται στις συνεδριάσεις του δ.σ. «εξυπνάδες»!  

Είδαμε και ακούσαμε αντιδήμαρχο «ακτογραμμής» να εκθειάζει το έργο στο σύνολό του (μελέτη- εκτέλεση) των γεφυρών του παραλιακού μετώπου Σάμης –Καραβομύλου ενώ ταυτόχρονα αποδέχονταν τις αστοχίες που ανέδειξαν οι «ενοχλητικές» κριτικές …και παραπέμποντας την διόρθωση και αποκατάσταση σε μελλοντικό συνολικό έργο ανάπλασης του μετώπου !  

Είδαμε και ακούσαμε αντιδήμαρχο «έργων» να ζητά από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σάμης να εκτιμά και να αφαιρεί το δικαίωμα λόγου των δημοτικών συμβούλων όταν αυτός δεν είναι αρεστός στα αυτιά της Ν.Δ. αρχής !

Είδαμε και ακούσαμε δημοτικό σύμβουλο με επιλεκτική μνήμη να θυμάται μία και μόνη φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του έργου της πεζογέφυρας !

Είδαμε και ακούσαμε πρόταση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία Κ.Ε.Π. Υγείας στο δήμο Σάμης!

Και στην κατακλείδα είδαμε και ακούσαμε την ελλιπέστατη ενημέρωση και τεκμηρίωση για ζητήματα του πίνακα της ημερήσιας συζήτησης !

Για τα πιο πάνω φίλοι και φίλες που εκτυλίχτηκαν στο πρόσφατο δ.σ., υπάρχουν ασφαλώς οι αιτιάσεις στις οποίες δεν θα αναφερθούμε τώρα, πλην όμως οφείλουμε και πρέπει να τοποθετηθούμε εκτιμώντας ότι συνεισφέρουμε συνολικά στην πληρέστερη ενημέρωσή σας. 

Για την τοποθέτηση του δημάρχου (περί εξυπνάδων) θα πούμε ότι δεν συνάδει με την προηγούμενή του εικόνα που εμφάνισε στους πολίτες διεκδικώντας το τιμητικό αυτό αξίωμα…, όμως ταιριάζει απόλυτα με την αποδόμηση αυτής, που ο ίδιος πέτυχε με τους χειρισμούς του.

Όσο για το χαρακτηρισμό «εξυπνάδες» σε απόψεις που αφορούν…, την στελέχωση του δήμου ως ακρογωνιαία συνθήκη, την επανεξέταση της πρότασης για «αναπτυξιακή εταιρία», την προσεκτική προσέγγιση της πρότασης για «ενεργειακή κοινότητα», την καταγραφή και το σχεδιασμό χρήσης , διαμόρφωσης και αξιοποίησης των δημοτικών ακινήτων και πάρα πολλές άλλες που αφορούν την Υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον ,τον αθλητισμό…..  

Παρατηρούμε με δηλωμένη ανησυχία και αγωνία τις τακτικές τους επιλογές να αποτυγχάνουν ή να καθυστερούν δραματικά να φέρουν μερικά έστω αποτελέσματα ?

 Σ΄αυτές τις αποτυχίες ποιον χαρακτηρισμό θα χρησιμοποιούσε ο δήμαρχος άραγε ;;;

Το έργο των γεφυρών πολυαναμενόμενο με την ιδιαίτερη σημασία του τόσο για την επικοινωνία ,την άσκηση , την αναψυχή αλλά και την αισθητική και την προβολή μας . 

Ο χρόνος υπήρχε και ήταν αρκετός , οι δυνατότητες απεριόριστες για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί από την αρχή ένα άρτιο λειτουργικά και καλής αισθητικής, παράλληλα, σύνολο.

Αυτό δεν επετεύχθη και θα το φανερώσει η χρήση καθώς απαιτείται ιδιαίτερη ευελιξία από τους χρήστες, ικανότητα που δεν διαθέτει μεγάλο μέρος συνανθρώπων μας.

Το βλέπουν…. εγωιστικά όμως αντιδρώντας επιτίθενται στους έχοντας άποψη διαφορετική του αποτελέσματος !

Καταλήγουν να αποδέχονται το σφάλμα και να παραπέμπουν τη λύση του στο «Αντώνης Τρίτσης»,… το μεγάλο φιάσκο , που θα το δούμε αργότερα, κοροϊδεύοντας πρώτα τους εαυτούς τους και έπειτα όσους τους εμπιστεύονται ακόμα! 

Και κάπου στη μέση διάρκεια της συζήτησης πετάγεται με θαυμαστή έπαρση και λεβέντικο λόγο,… νεόκοπος αντιδήμαρχος της Νέας Δημοτικής συνθήκης ζητώντας από τον πρόεδρο του δ.σ. διυλίζοντας και εκτιμώντας τις προθέσεις να αφαιρεί το λόγο από δημοτικό σύμβουλο , δημοκρατικά εκλεγμένο να εκπροσωπεί συνδημότες και συνδημότισσες του νέου δήμου Σάμης , …ΑΝ ό λόγος που θα εκφέρει δεν ικανοποιεί τα ώτα και τον ψυχισμό κατ΄επέκταση των διοικούντων !!!

Σίγουρα εμείς δεν αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τέτοιες απόψεις που όμως δίνουν χαρακτήρα σε μια παράταξη, σε ένα όργανο, σε μια διαδικασία, δημιουργώντας παράλληλα μια εικόνα που μας διασύρει και μας γελοιοποιεί σαν δήμο συνολικά !

Συστήνουμε την προσοχή στη Νέα Δημοτική αρχή για την ευθύνη αυτής της εικόνας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σάμης !

Επίσης η άποψη που εξέφρασε ως γεγονός «έμπειρος» ? δημοτικός σύμβουλος , ότι η διεκδίκηση του έργου της πεζογέφυρας ήταν δράση ενός και μόνου ατόμου ένω οι υπόλοιποι υποταχθήκαμε στη «μπότα του Αργοστολιού» απαντάμε τούτο:

Σίγουρα το πρόσωπο του ομιλούντα δεν αναγνωρίζεται σε καμιά διεκδικητική δράση του τόπου άρα δεν μπορεί να έχει ίδια άποψη … όσο για την «μπότα του Αργοστολιού» εμείς ποτέ δεν την φοβηθήκαμε γιατί δεν είχαμε την αυτή οπτική !

Όμως συμπληρώνοντας το σχήμα του λόγου θα πούμε ότι δυστυχώς για τον τόπο … η «μπότα του Αργοστολιού έχει Σαμικιά σόλα» !  

Όσο για την πρόταση του προέδρου του συμβουλίου για δημιουργία Κ.Ε.Π.Υγείας την θεωρούμε άκαιρη καθώς σε ένα τοπίο θεσμικό υπό αναμόρφωση τίθεται απαιτητικά το ερώτημα:

 Έχουμε λύσει τα προβλήματα με τις δομές της Υγείας και τη στελέχωσή τους στην περιοχή μας ώστε να ελέγχουμε με βεβαιότητα ότι κάθε επόμενο τέτοιο βήμα θα προβεί σε όφελος των πολιτών ;

Σχετική ενημέρωση από τις πρωτοβουλίες τους δεν έχουμε?

Λαμβάνουν άραγε υπόψη τους πως καραδοκεί ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί ο δήμος μέσω των υπηρεσιών του ως σπόνσορας της ιδιωτικής κερδοσκοπίας στην Υγεία;

Καταλήγοντας φίλοι και φίλες άλλη μια προπαρασκευασμένη συνεδρίαση αποκαλύφθηκε το εντυπωσιακό στοιχείο της έλλειψης ενημέρωσης σε ζητήματα του πίνακα , απουσία συνεργασίας με τις υπηρεσίες για την τεκμηρίωση των προτάσεων και παραπομπή σε επόμενες συνεδριάσεις,..καθυστερώντας στα απλά και βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα την άχρωμη την άγευστη, που συνήθισαν πια να την σερβίρουν ως τον απόλυτο ορισμό διοίκησης, όπως τον αντιλαμβάνονται.

Μιας και διακατέχεστε από τέτοια έπαρση κύριοι ,κυρίες της Νέας Δημοτικής αρχής εμείς σας λέμε τούτο· 

 Η εικόνα που πετύχατε να προβάλλεται στους πολίτες από την παρουσίας σας των δυόμισι χρόνων στο τιμόνι είναι,.. οι ολίγοι (πολιτικά) να παρέχουν αμοιβαίο άλλοθι μεταξύ τους για να καταφέρουν το ελάχιστο σε σχέση με τις απαιτήσεις, τις δυνατότητες και την προοπτική του μεγάλου δημιουργήματός μας, του δήμου Σάμης.

Εμείς θα συνεχίσουμε με τις «εξυπνάδες μας» απέναντι σε αυτό το απόλυτο ελάχιστο που καταφέρνετε με την παρουσία σας στο νευραλγικό τομέα της διοίκησης που σας εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες και οι συνδημότισσες.


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ 19/4/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...