Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

🏆 Βραβεύσεις & διακρίσεις για το R•U στα #IJ4EU Impact Award 2022

 

Δύο έρευνες του Reporters United βραβεύτηκαν και έλαβαν σημαντικές διακρίσεις στα ευρωπαϊκά βραβεία ερευνητικής δημοσιογραφίας IJ4EU Impact Award για το 2022.

Τα «Πρακτικά της Μόριας» -έρευνα του Σταύρου Μαλιχούδη και της Ηλιάνας Παπαγγελή που πραγματοποιήθηκε με συνεργασία του Reporters United του Solomon και του Investigate Europe- πήραν το τρίτο βραβείο του διαγωνισμού. Δημοσιεύτηκαν σε 12 μέσα ενημέρωσης από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων τα γερμανικά Tagesspiegel & VICE, το πορτογαλικό Público και το βρετανικό openDemocracy- και διηγούνται πώς ένα τετράδιο καταγραφής περιστατικών για ασυνόδευτους ανήλικους αποδεικνύει την αποτυχία της Ευρώπης να τους προστατέψει.Οι Πόλεις προς Ενοικίαση μια διασυνοριακή έρευνα που έγινε με τη συνεργασία 25 ρεπόρτερ, δημοσιογράφων δεδομένων και ειδικών οπτικοποίησης υπό τον συντονισμό του δημοσιογραφικού οργανισμού Arena for Journalism in Europe, έλαβε τιμητική αναφορά από τη διοργάνωση των βραβείων. Πρόκειται για ένα δημοσιογραφικό πρότζεκτ που ερευνά τη στεγαστική κρίση στην Ευρώπη και αποκαλύπτει πώς την ώρα που όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι δυσκολεύονται να κρατήσουν το σπίτι τους, δισεκατομμύρια ευρώ συρρέουν στην αγορά του real estate. Η έρευνα στην Ελλάδα για το Reporters United έγινε από τους Jose Miguel Calatayud και Σωτήρη Σιδέρη.
Διαβάστε τα άρθρα:

Τα Πρακτικά της Μόριας

Στις στάχτες της Μόριας βρήκαμε ένα τετράδιο καταγραφής περιστατικών σχετικά με τους ασυνόδευτους ανήλικους. Ντοκουμέντο της αποτυχίας της Ευρώπης να προστατεύσει την πιο ευάλωτη ομάδα των ανθρώπων που αναζήτησαν σε αυτήν καταφύγιο.

Tων Σταύρο Μαλιχούδη & Ηλιάνα Παπαγγελή

Πόλεις προς Ενοικίαση

Πώς οι κερδοσκόποι του real estate επιτίθενται στην κατοικία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μια διασυνοριακή έρευνα 25 ρεπόρτερ, δημοσιογράφων δεδομένων και ειδικών οπτικοποίησης σε 16 ευρωπαϊκές πόλεις.
Των Σωτήρη Σιδέρη & Jose Miguel Calatayud

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...