Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΙΟΝΙΑΝTV_Μεταδόσεις Μ. Εβδομάδας

 


Πάσχα 2022

Ιερές Ακολουθίες Μεγάλης Εβδομάδας

Στο δρόμο προς την κορυφαία στιγμή της Ορθοδοξίας, την Ανάσταση του Θεανθρώπου, το ΙΟΝΙΑΝ ακολουθεί με σεβασμό το τυπικό της Μεγάλης Εβδομάδας σύμφωνα με τις παραδόσεις, τους ήχους και τις μοναδικές εικόνες της περιφέρειάς μας.

Οι απ’ ευθείας μεταδόσεις ξεκινούν τη Μεγάλη Δευτέρα στις 7.30μμ με την ακολουθία του Νυμφίου, ζωντανά από την Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου και συνεχίζονται τη Μεγάλη Τρίτη στις 7.30μμ με το Τροπάριο της Κασσιανής.

Τη Μεγάλη Πέμπτη στις 8.00 το πρωί η Ακολουθία του Μεγάλου Βασιλείου και στις 7.00 το απόγευμα η Ακολουθία των Παθών από την Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της ιδιομορφίας του ζακυνθινού εκκλησιαστικού τυπικού. Ξαφνιάζει το άκουσμα των ύμνων «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς» και το «Εξηγόρασας ημάς εκ της κατάρας του νόμου», ψάλματα τονισμένα κατά την ιδιάζουσα ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική.

Τη Μεγάλη Παρασκευή στις 8.00πμ η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και η Αποκαθήλωση από την Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου και στις 5.00μμ η Λιτανεία του Εσταυρωμένου από Ζάκυνθο.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στις 9.30μμ ζωντανή σύνδεση με Κέρκυρα για τη λιτανεία του Eπιταφίου.

Το Μεγάλο Σάββατο στις 9 το πρωί ζωντανά από Κέρκυρα η λιτανεία του Επιταφίου & Αγ. Σπυρίδωνα και με το σήμα της πρώτης Ανάστασης θα παρακολουθήσουμε το Έθιμο των Μπότηδων και το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως που θα ταξιδέψει μέσα από την οθόνη του ΙΟΝΙΑΝ.

Ζωντανά από τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα οι μεγάλες στιγμές της ορθοδοξίας μας, μέσα από την οθόνη του ΙΟΝΙΑΝ.

Πάσχα στο ΙΟΝΙΑΝ, γιατί με το ΙΟΝΙΑΝ…είσαι παντού!

https://ioniantv.gr/deite-tis-akolouthies-ths-megalis-evdomadas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...