Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Παναγής Καππάτος - Αποκαλυπτήρια προτομής του Νίκου Καββαδία στον Πειραιά

 


ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Κυριακή, 5/6/22

Δελτίο Τύπου

Αποκαλυπτήρια προτομής του Νίκου Καββαδία στον Πειραιά

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, ο Δήμος Πειραιά και η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά τίμησαν μια μεγάλη μορφή της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας. Τον ποιητή Νίκο Καββαδία. 

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Καββαδία σε ένα κεντρικό σημείο του Πειραιά είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Είναι όμως και οφειλόμενη τιμή για το μεγάλο λιμάνι του Ελληνισμού, όπου ο ποιητής πέρασε τα σχολικά του χρόνια και το οποίο αποτέλεσε αφετηρία για τα θρυλικά ταξίδια του που πέρασαν στην αιωνιότητα μέσα από την ποίησή του.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Πειραιά, στο Δήμαρχο κ. Μώραλη και στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά. Οι δεσμοί των νησιών μας με τον Πειραιά είναι άρρηκτοι, ως μέρος και της μεγάλης ναυτικής παράδοσης μας. Το άγαλμα του Καββαδία στο Αργοστόλι και η προτομή του στον Πειραιά είναι χαρακτηριστικός συμβολισμός αυτής της σχέσης, που δεν μπορεί να εκφραστεί καλύτερα από την κληρονομιά του ποιητή της θάλασσας, της ναυτοσύνης και του ταξιδιού.

Ανεξίτηλο είναι το αποτύπωμα της ποίησης του Καββαδία στο σύγχρονο τραγούδι και τη μουσική. Η συναυλία που ακολούθησε στο Βεάκειο Θέατρο με τίτλο «Aπό την Κεφαλλονιά και τον Πειραιά σε όλο τον κόσμο - Νίκος Καββαδίας: Στις γραμμές των οριζόντων», πλαισίωσε με τον καλύτερο τρόπο μια ημέρα που έκανε όλους τους Κεφαλλήνες και Ιθακησίους περήφανους.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...