Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Σταματήστε το Εμπόριο με Ισραηλινούς Εποικισμούς στην Παλαιστίνη

DiEM25

ΔΕIΤΕ ΑΠOΨΕ ΣΤΙΣ 7ΜΜ 

Hρθε η ώρα η ΕΕ να ορθώσει ανάστημα και να σταματήσει αυτά τα εγκλήματα πολέμου. Οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να βοηθήσουν, αφιερώνοντας ένα λεπτό για την υπογραφή του αιτήματός μας για τη διακοπή του εμπορίου με τους ισραηλινούς εποικισμούς στην Παλαιστίνη.

Ενώ η ΕΕ έχει χαρακτηρίσει τους παράνομους εποικισμούς εμπόδιο για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα, εξακολουθεί να συναλλάσσεται μαζί τους. Το εμπόριο αυτό υποστηρίζει την επέκταση αυτών των παράνομων εποικισμών και υποδαυλίζει τα εγκλήματα πολέμου κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Η ΕΕ έχει σταματήσει το εμπόριο με παράνομους εποικισμούς, σε περιπτώσεις που η κατοχική δύναμη ήταν εχθρός, όπως η Ρωσία. Αλλά τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, επιτρέποντας τα κέρδη των παράνομων εποικισμών των συμμάχων της, όπως το Ισραήλ.

Οι πολίτες της ΕΕ προώθησαν επίσημη πρόταση για την υιοθέτηση ενός γενικού κανόνα που δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά το εμπόριο με παράνομους εποικισμούς. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από το Human Rights Watch, το Avaaz, το Sum of Us και περισσότερες από 150 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Ο προτεινόμενος νόμος θα σταματήσει ουσιαστικά όλες τις εμπορικές συναλλαγές με ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα εδάφη.

Μπορείς να υπογράψεις εμπιστευτικά κάνοντας κλικ εδώ. Δεδομένου ότι πρόκειται για επίσημη πρωτοβουλία της ΕΕ, η υπογραφή σου αποθηκεύεται με ασφάλεια σε επίσημο διακομιστή της ΕΕ. Δεν θα υπάρξει δημόσιος κατάλογος όσων έχουν υπογράψει. Μπορείς φυσικά να βοηθήσεις την πρωτοβουλία αυτή ζητώντας από τους φίλους και την οικογένειά σου να υπογράψουν επίσης.

Σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου και για τη στάση σου ενάντια στην αδικία.

 Carpe DiEM,

Dušan >> DiEM25 Συντονιστής Εκστρατειών

[1] https://www.theguardian.com/world/2022/may/11/al-jazeera-journalist-killed-in-west-bank-unrest

[2] https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-to-advance-some-4-000-west-bank-housing-units-for-jews-next-week-1.10783069

[3] https://www.theguardian.com/world/2022/may/05/israeli-court-evict-1000-palestinians-west-bank-area

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...