Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Παναγής Καππάτος: «Νέοι Ορίζοντες» για τα ΑΕΙ- Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή για να μη ψηφίσει 9 στα 10 Άρθρα του νόμου!

 


ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Παρασκευή, 15/07/22

Δελτίο Τύπου


Παναγής Καππάτος: «Νέοι Ορίζοντες» για τα ΑΕΙ- Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή για να μη ψηφίσει 9 στα 10 Άρθρα του νόμου!


Ψηφίστηκε τη Πέμπτη 14 Ιουλίου το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα». 

Αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου αποτελεί η ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με την κοινωνία.

Επί του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος τονίζοντας ότι η ακαδημαϊκή ελευθερία και η εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων είναι αρχές που οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Ιδιαίτερη θέση στη παρέμβαση του Παναγή Καππάτου στη Βουλή είχαν η τρομοκρατική επίθεση στον όμιλο της Real News καθώς και η προσβλητική αναφορά στο πρόσωπο της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως από Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης εξέφρασε την «αδιαπραγμάτευτη συμπαράστασή» του στο σύνολο του δυναμικού του δημοσιογραφικού ομίλου της Real.

Τέλος, επεσήμανε ότι η «απρέπεια» του συναδέλφου του απέναντι στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων «συμπληρώνει το παζλ της τοξικότητας με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να πορεύεται» ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιλογή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας για να μην «υποχρεωθεί» να καταψηφίσει 9 στα 10 Άρθρα με τα οποία συμφωνεί!


Το κείμενο της ομιλίας επί του Νομοσχεδίου βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3AROhfT


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...