Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Γιάννης Διγαλέτος: "Κάθε λιμάνι και καημός" στο δήμο Σάμης !


 4 του Ιούλη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Σάμης παρευρέθηκαν μέλη του τοπικού συμβουλίου, συνδημότες και συνδημότισσες από την Αγία Ευφημία για να ζητήσουν απαντήσεις ακόμα μία φορά από τη Νέα Δημοτική αρχή για την πορεία του έργου του λιμανιού.

Πολύ σημαντικό ζήτημα με πολλές πτυχές , το πρόβλημα στο έργου του λιμανιού της Αγίας Ευφημίας.

Έχει μια εξέλιξη που περίμενε ο καθένας που παρακολουθεί την ιστορία αυτή απ΄την αρχή της.

Έμφαση στη συζήτηση έδωσαν με την έντονη παρουσία τους μέλη του συμβουλίου της κοινότητας αλλά και κάτοικοι με ικανό , τεκμηριωμένο και πειστικό λόγο για ακόμη μια φορά. 

Σίγουρα θα υπάρχει συνέχεια στην προσπάθεια το εγχείρημα αυτό να έχει το καλύτερο δυνατό τέλος για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους επισκέπτες του πολύ όμορφου τόπου,..απ΄τους αρκετούς του δήμου μας ! 

Ωστόσο αποπνέει ανησυχία το γεγονός ότι η Νέα Δημοτική αρχή η οποία έχει ολόκληρη την ευθύνη για τη σωστή εκτέλεση και παραλαβή του έργου φάνηκε πρωτόγνωρα ανώριμη αποποιούμενη αυτόν της το ρόλο.

 Με δεδομένο πλέον ότι κάποια λάθη έγιναν από την αρχή, είτε από άγνοια, είτε για λόγους άλλους που θα εξεταστούν αργότερα, που πάντως και διακριτά ήταν και δυνατόν να αποφευχθούν,.. προσπάθησε μέσω του αντιδημάρχου έργων να «δώσει» στους πολίτες μετακυλώντας ρόλο και ευθύνη, ως υπεύθυνους… τους εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες και την τεχνική υπηρεσία του δήμου ?

Στους πολίτες όπου δίκαια περίσσευε η αγανάκτησή τους για οφθαλμοφανείς αστοχίες που παραπέμπουν έως και στην εξαπάτησή τους !

Στους πολίτες που είδαν απέναντί τους μια δημοτική αρχή επικαλούμενη κατ΄ επανάληψη στημένους θεατρινισμούς δημόσιας θέας, να προσπαθεί να θολώσει το πεδίο των ευθυνών της σε ξεκάθαρα γεγονότα ! 

Με περίσσια έπαρση μέσα, σ΄όλα αυτά τα συμβαίνοντα της συνεδρίασης , ο δήμαρχος έκανε αναφορά για ένταξη πρότασης έργου εκατομμυρίων σε πρόγραμμα,.. κάνοντάς μας μάρτυρες ταυτόχρονα της παιδικής αφέλειας του που τον οδηγεί να πιστεύει και να προσπαθεί να πείσει ότι αυτό είναι πανάκεια !

Μη αντιλαμβανόμενος ότι η επιτυχία του ίδιου και της δημοτικής αρχής κρίνετε από την υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων έργων.

 Καθώς οι εγκρίσεις μπορούν να χαρακτηριστούν ως επιτυχία των εργαζομένων στις υπηρεσίες του δήμου βεβαίως, αλλά και ως διοικητικά τεχνάσματα της κεντρικής εξουσίας υπεκφεύγοντας της οριστικής χρηματοδότησης και υλοποίησης !

Εξαιρετική η προσφορά εργασίας των υπαλλήλων του δήμου μας…ΝΑΙ !

Ο ρόλος του δημάρχου όμως και της δημοτικής αρχής είναι ο συντονισμός της εργασίας, η διεκδίκηση… ΚΑΙ… το καλό αποτέλεσμα !  

Για αυτά κρίνεστε και θα κριθείτε κατά την αποτίμηση της πορείας σας κύριοι και κυρίες της Νέας Δημοτικής αρχής.

Αυτά που θα μείνουν για να υλοποιήσουν οι επόμενοι θα είναι σαφέστατα επιτυχίες των επόμενων, αν τα καταφέρουν, καθώς και των μόνιμων συνεργατών που δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου μας. 

Ξεχνάτε.. ή μάλλον επιχειρείτε να ξεχαστεί, ότι εσείς κρίνεστε γιατί ΔΕΝ αξιοποιήσατε την ευκαιρία της έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής για την άμεση αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών,.. αλλά και για την επαναλαμβανόμενη αναβολή του πολυσυζητημένου και πολυπόθητου αντιπλημμυρικού έργου της Αγίας Ευφημίας ?

Αποτύχατε εκεί όπου άλλοι δήμοι πέτυχαν ! 

Και παράλληλα καταφέρατε να οδηγηθείτε και εσείς οι ίδιοι με τους χειρισμούς σας σε ομηρία εκλογικών σκοπιμοτήτων πλέον,… παρασύροντας και όσους δημότες και τις δημότισσες του νέου δήμου Σάμης πείθονται απ΄τα λόγια σας !

Επιστρέφοντας σταδιακά κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοτικής αρχής του δήμου Σάμης σε σχετική κανονικότητα, μετά και από την περίοδο της πανδημίας η οποία καλά σας κάλυπτε, αποκαλύπτεται πλέον η διοικητική ανεπάρκεια του δήμου μας.

Υπάρχει στο καθημερινό βλέμμα και το μαρτυράνε τα χείλη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών και συνδημοτισσών.

Πλησιάζοντας στο τέλος αναμένουμε περισσότερες αποκαλύψεις για το φιάσκο της αμφιλεγόμενης σύμπραξης με την οποία προσπαθήσατε να πείσετε !

Η ελπίδα σίγουρα βρίσκεται εδώ έξω !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ

Δείτε το σχετικό βίντεο στον συύνδεσμο που ακολουθεί.                 6/7/2022https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0GqKitDysw75SU723n8qVmhNGbYMJf5pQNUQv5EsLh34fyCVaVaQCXTBCAWditoWkl&id=100036332540919

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...