Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Κ. Π. Ε. Σ. : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ.

 


Σήμερα 17-7-22 το πρωί γύρω στις 5:15 είχαμε στην περιοχή μας ένα ακόμα ατυχές περιστατικό νεαρού συνδημότη μας με το δίκυκλο που οδηγούσε.

Ευχόμαστε ασφαλώς οι συνέπειες να είναι μόνο υλικές ζημιές !

Όμως αναγκαζόμαστε για ακόμη μία φορά να παρατηρήσουμε το πρόβλημα στην υποστελέχωση των δομών υγείας και του ΕΚΑΒ στο νομό μας.

Ειδικότερα στο δήμο μας,.. βασική έλλειψη υποδομής είναι τα προβλήματα που συνεχίζονται σε ότι αφορά την αρτιότητα λειτουργίας του Κ.Υ.Σάμης,.. με προέκταση στις παροχές φροντίδας στους δημότες και δημότισσες.

Ιδιαίτερο και χρονίζον πρόβλημα η διακομιδή των περιστατικών που είναι το κρίσιμο για τη διάσωση , δεν μας κουράζει να το επαναλαμβάνουμε και να διεκδικούμε απαρέγκλιτα τη λύση του !

Για τους λόγους αυτούς επανερχόμαστε με νέο αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σάμης στην αμέσως επόμενη σύγκλιση να είναι το ζήτημα ΥΓΕΙΑ κύριο, πρώτο, στον πίνακα των θεμάτων προς συζήτηση.

Επικαιροποιώντας παράλληλα την πρόταση που είχαμε κάνει στο μονοθεματικό συμβούλιο του Οκτώβρη του 2021 και που την παραθέτουμε για να τονιστεί η ορθότητά της !

Δ.Σ. 19-10-2021

"Σε τούτη την κομβική στιγμή για τη συνέχιση της λειτουργίας ενός εθνικού συστήματος δημόσιας και δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας πρέπει οι πολίτες μαζί με τους εργαζόμενους στις δομές της υγείας και τους θεσμικούς εκπροσώπους τους σε πρώτο και δεύτερο βαθμό να δημιουργήσουν επιτροπή που θα μεταφέρει την πραγματικότητα του νομού μας αλλά και τις διεκδικήσεις μας στα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.

Βεβαίως ακολούθως η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό αν χρειαστεί.

Στον χάρτη που θα περιγράφεται με λεπτομέρεια το πρόβλημα αλλά και οι προτάσεις για την επίλυσή του κυρίαρχο συντακτικό ρόλο πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας των νησιών μας και συμπληρωματικό οι υπόλοιποι !

Στόχος μας θα είναι το πρόβλημά μας να αντιμετωπιστεί από το κοινοβούλιο συνολικά και να δοθούν οριστικές λύσεις !

Πεποίθησή μας κυρίες και κύριοι είναι οι μονοσήμαντες σχέσεις στην παρούσα φάση που διανύουμε είναι αδύνατες να σηκώσουν το βάρος του ζητήματος.

Καθώς το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί σήμερα από όλους μας , αλλά και από το κοινοβούλιο συνολικά , είναι αν υποστηρίζουμε από κοινού ότι το αγαθό της υγείας θα πρέπει να παρέχεται άρτια και δωρεάν σε όλους τους πολίτες της χώρας, … κατανοούμε γιατί κάθε απόφαση προϋποθέτει συνεννόηση και ευρείες πλειοψηφίες !

Σε αυτή την δεινή οικονομική κατάσταση για τον μεσαίο νοικοκυριό προτάσεις που δείχνουν το δρόμο για την ιδιωτική υγεία μας βρίσκουν απέναντι."

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ 17-7-2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...