Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Έκτακτος κοινός έλεγχος στο Ε/Γ Δ/Γ πλοίο «ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΛΑΣ»

 


Α.Π. 740 ΕΤ/ΠΚ/ΜΣ 22 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣ

τις 20 Αυγούστου 2022, ημέρα Σάββατο, πραγματοποιήθηκε, κατόπιν σχετικών ενεργειών της Ομοσπονδίας μας, έκτακτος κοινός έλεγχος στο Ε/Γ Δ/Γ πλοίο «ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΛΑΣ», από Kλιμάκιο αποτελούμενο από Λιμενικά Όργανα και τον υπεύθυνο του Ειδικού Τμήματος Ελέγχου της ΠΝΟ, στο λιμάνι της Κέρκυρας, για την διερεύνηση και διαπίστωση καταγγελιών των μελών του πληρώματος του παραπάνω πλοίου ότι δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς για την επιστροφή μέρους των μηνιαίων αποδοχών τους.

Κατά την διεξαγωγή του παραπάνω ελέγχου, μέλη του πληρώματος επιβεβαίωσαν και κατέθεσαν ότι πράγματι δέχτηκαν πιέσεις και εκβιασμούς για την επιστροφή μέρους των αποδοχών τους. Σημειώνουμε ότι και πριν ένα μήνα περίπου, στο ίδιο πλοίο, συνάδελφος μας δέχτηκε παρόμοιες πιέσεις και απολύθηκε καταγγέλλοντας το όλο περιστατικό και κατέθεσε μάλιστα και σχετική μήνυση. Τονίζουμε επίσης ότι το συγκεκριμένο πλοίο είναι επιδοτούμενο από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Είναι απαράδεκτα, από κάθε άποψη, τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία και καταγγέλλουμε δηλώνοντας ότι η ΠΝΟ βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων των Ναυτεργατών, την προστασία και την πιστή τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Εμμ. Τσικαλάκης

Γενικός Γραμματέας Π.Ν.Ο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...