Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Nήσων, αποτελούμενη από την Αλεξάνδρα Μπαλού και τον Νίκο Πέρρο, συναντήθηκε την Τετάρτη 31.08.2022, με τον Πρόεδρο κ. Βαχόπουλο και τον Αν. Ταμία κ. Χρυσικόπουλο, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Κέρκυρας (Ε.Π.Σ.Κ.), προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του χώρου του ποδοσφαίρου, να συμβάλλει στην ανάδειξη των προβλημάτων και στη διεκδίκηση λύσεων.

Στους αγωνιστικούς χώρους, είναι αποτυπωμένη η εγκατάλειψη από όλους τους κρατικούς φορείς, κυβέρνηση, Περιφερειακή Αρχή(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και Δημοτικές Αρχές.

Γήπεδα με καμένο φυσικό χλοοτάπητα και λόγω διακοπής νερού από την ΔΙΑΔΕΥΑΚ, Σωματεία ξεσπιτώνονται αφού κλείνουν γήπεδα λόγω έλλειψης στοιχειώδους συντήρησης και χρηματοδότησης (Κοντόκαλι, Άνω Κορακιάνα, Λευκίμμη κ.α. ). Γήπεδα που οι προβολείς φωτίζουν το δάσος και όχι το γήπεδο ! και πάει λέγοντας.

Σε όλα αυτά χρειάζονται παρεμβάσεις και συντήρηση, στα καθίσματα κερκίδων, τα δίχτυα τερμάτων, τα ταρτάν, τα αποδυτήρια, οι χώροι υγιεινής, πάγκους κλπ. Σε όλα σχεδόν τα γήπεδα δεν γίνεται αποκομιδή απορριμάτων.

Οι απινιδωτές που έχουν ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν έχουν φτάσει ακόμα στους αθλητικούς χώρους. Η δε «Προγραμματική » της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Αυγενάκη αποδεικνύεται άδειο πουκάμισο.

Οι εξαγγελίες των μεγάλων έργων από τους κυβερνητικούς παράγοντες, οι ανακοινώσεις και οι εντάξεις σε διάφορα προγράμματα από τις Περιφερειακή Αρχή και τις Δημοτικές Αρχές παραμένουν παχιά λόγια. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν στηρίζεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αλλά συρρικνώνεται (μητρώο του κ. Αυγενάκη), ενισχύεται η εμπορευματοποίησή του, αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια ενώ η νεολαία «σπρώχνεται» έξω από αυτόν, αφού οι οικογένειες καλούνται να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Ο αθλητισμός είναι αγαθό και δικαίωμα όλου του λαού, αποτελεί υποχρέωση του κράτους, ώστε να υπηρετηθεί το «νους υγιής εν σώματι υγιή», για να υπάρξει φυτώριο πρωταθλητών, με τους οποίους πολλοί εκ των υστέρων, φωτογραφίζονται.

Η τραγική κατάσταση στις υποδομές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, της μείωσης της χρηματοδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στον αθλητισμό, της υποβάθμισης του Σχολικού Αθλητισμού, της μετατροπής και του αθλητισμού σε κερδοφόρα μπίζνα για λίγους. Αυτή η πολιτική αντανακλάται, στην απαράδεκτη εικόνα όλων των αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα.

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει με την οργανωμένη αντίδραση του αθλητικού κόσμου απέναντι στον εμπαιγμό από κυβέρνηση, Περιφερειακή Αρχή και τις Δημοτικές Αρχές, αλλά και της πολιτικής της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού στην οποία υποκλίνονται.

Σημ: Η συνάντηση αυτή, αποτελεί συνέχεια ενός κύκλου συναντήσεων που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση με επίκεντρο τον αθλητισμό έχει πραγματοποιήσει ήδη συναντήσεις με τα Ναυταθλητικά Σωματεία, Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, αλλά είχε διακοπεί η συνέχιση τους λόγω covid-19.

                                                                                       01.09.2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...