Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Γ. Βαρουφάκης: Το ασφαλιστικό σύστημα πηγή ανασφάλειας και καθρέφτης της αργόσυρτης κατάρρευσης της «Μητσοτάκης ΑΕ»

 


Η ενέργεια κι η ακρίβεια καίνε τους πολλούς σήμερα. Όμως η πραγματική βόμβα είναι βαθιά χωμένη στο ασφαλιστικό που γίνεται πηγή αυξανόμενης ανασφάλειας και καθρέφτης της αργόσυρτης βύθισης της χώρας στην μη βιωσιμότητα.


Θριαμβολογείτε για την πρώτη μεγάλη «αύξηση στις συντάξεις». Βαφτίζετε τις μειώσεις της ήδη απελπιστικά χαμηλής αγοραστικής δύναμης της μέσης σύνταξης «αυξήσεις».


Γιατί αποκαλώ Μη βιώσιμο το Ασφαλιστικό;


Σύντομα, 3 συνταξιούχοι θα αντιστοιχούν σε κάθε 5 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 2 πληρώνουν την ελάχιστη συνεισφορά στον ΕΦΚΑ – δηλαδή θα καταλήξουν με συντάξεις άγριας πείνας. Το κράτος είτε θα αναγκαστεί πάλι να δανείζεται για να αποτρέψει κοινωνικές εξεγέρσεις, είτε θα ρίξει τους συνταξιούχους σε νέα φαράγγια μιζέριας & αναξιοπρέπειας.


Ποια η δική σας λύση; Οι εισφορές σε χρηματιστές που θα τις τζογάρουν στο Χρηματιστήριο μπας και αυγατέψουν. Ιππόδρομος!


Καλά όταν κερδίζουν. Όταν χάνουν;


Είτε θα αφήσετε τους ηλικιωμένους να πεθάνουν

Είτε θα δανειστείτε από την τρόικα.


Να γιατί η τρόικα ποτέ δεν λέει να φύγει!


Αλήθεια: Από τότε που εισάγατε τον τζόγο στις επικουρικές, περίπου πριν ένα χρόνο, κοιτάξατε να δείτε τι θα συνέβαινε αν είχαν ήδη τοποθετηθεί στα Χρηματιστήρια;


Από το κάζο της – για πολύ λίγο Βρετανίδας Πρωθυπουργού – Λιζ Τρας διδαχθήκατε κανένα μάθημα για το τι συμβαίνει όταν δένεις τις συντάξεις με χρηματιστήριο, παράγωγα και δημόσιο χρέος;


Ξέρετε πως ακόμα κι η JPMorgan κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κυβερνήσεις σαν την δική σας, που παραδίδει το ασφαλιστικό όλο και περισσότερο στις αγορές χρήματος;


Υπάρχει κάποια/ος στο Υπουργείο σας κε Χατζηδάκη που να μπορεί να καταλάβει καν αυτό το ερώτημα;


Σκεφτείτε το γενικότερο παραλογισμό στον οποίο σας οδηγεί η σταδιακή ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού:


Σε περίοδο κρίσης, που ανεβαίνουν τα επιτόκια και έτσι συμπιέζονται τα χρηματιστήρια και πιέζεται ο κρατικός προϋπολογισμός, αν το κράτος δεν δανειστεί κι άλλα θα μειώνονται οι συντάξεις!


Αντί για αμορτισέρ στήνετε την κοινωνική οικονομία της χώρας πάνω σε ενισχυτές της κρίσης.


Βαδίζετε με αυτοπεποίθηση στον δρόμο νέων πτωχεύσεων που γεννούν νέες ευκαιρίες για τους ημέτερους.


Όλα δένουν κύριε Χατζηδάκη:


Η ακρίβεια σημαίνει υπερκέρδη για τους λίγους.Κάθε ευρώ υπερκέρδους των βαρόνων ρεύματος και των supermarket βγαίνει από την οικονομία και αυξάνει την ανάγκη δανεισμού για επιδοτήσεις και φιλοδωρήματα ώστε να συγκρατείται η λαϊκή οργή.


Αυτή η Νέα Λιτότητα όχι μόνο θα βαραίνει το δημόσιο χρέος, αλλά θα δημιουργήσει και νέα κόκκινα δάνεια και θα γίνει πηγή προσόδων για τους λίγους.


Το λέγαμε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ το 2019, στην πλατεία Σανταρόζα, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΜέΡΑ25:


«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα οικοδομήσει στα θεμέλια του 4ου του κ. Τσίπρα ένα νέο ολιγαρχικό φαγοπότι – κάτι που θα απαιτήσει μεγάλες δόσεις αυταρχισμού και καταστολής»


Πριν αλέκτωρ λαλήσει, να που θέσατε τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία των κοράκων, των αρπακτικών που νέμονται την ψευτοαγορά του «Ηρακλή», που το «Μένουμε Σπίτι» της Πανδημίας το κάνουν «Έξω από το Σπίτι» για πάρτη ούτε καν του τραπεζίτη αλλά του fund.


Διαβάζω στην χτεσινή «Ναυτεμπορική»: «Πιέζει η τρόικα για επανεκκίνηση πλειστηριασμών». Διαβάζω στο χτεσινό «Capital»: «Πιέζει η τρόικα για την παγιοποίηση του επιτυχημένου προγράμματος Ηρακλής» προκειμένου λέει να δημιουργηθεί ένα μόνιμο «δίχτυ ασφαλείας» απέναντι στον εντεινόμενο κίνδυνο δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων.


Δίχτυ ασφαλείας για ποιους; Για τα αρπακτικά. Για τα στελέχη της Μητσοτάκης ΑΕ που έχουν και τρέχουν αρπακτικά ταμεία. Δίχτυ ασφαλείας για τους δικούς σας, μπουντρούμι ανασφάλειας για τους μικρομεσαίους, για τους συνταξιούχους, για τη νεολαία, για το μέλλον της Ελλάδας.


Αλήθεια, εκείνη η τρόικα δεν έφυγε; Όλο φεύγει αλλά να σου, τσουπ, ξανατρυπώνει. Ήταν δυνατόν να φύγει αφ’ ότου της παραδώσατε τα κλειδιά της χώρας το 2010, το 2012, το 2015 και ξανά το 2018 με το 4ο;


Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ πώς προτείνετε να αντιδράσει μια Προοδευτική Διακυβέρνηση στις νέες απαιτήσεις της τρόικας για επανεκκίνηση των πλειστηριασμών και για παγίωση του «Ηρακλή»; Μ’ άλλο ένα ηρωικό «ναι σε όλα»; Ζητώντας να γίνονται οι εξώσεις, αλλά με πιο πολύ τάκτ; Ή με την ρήξη που αποκαλέσατε αυταπάτη και κάνατε τα πάντα για να την δαιμονοποιήσετε;


Θα καταργήσουμε το Ηρακλή;


Πότε θα παραδεχθείτε επιτέλους ότι προστασία πρώτων κατοικιών και μαγαζιών και οποιοσδήποτε νόμος Κατσέλη, ΔΕΝ συνάδουν με τον Ηρακλή;


Προοδευτική διακυβέρνηση δεν συνιστά ένα χτύπημα παρηγοριάς στην πλάτη του θύματος των funds. Ούτε το να γίνονται οι εξώσεις με λίγο παραπάνω τακτ.


Η προοδευτική λύση απαιτεί την Ρήξη με όλα εκείνα που συνεχίζουν να φτωχοποιούν την κοινωνία.


Οι Μαγικές σας Λύσεις – ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΓΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΑΠΑΤΗΛΟΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ:


1. Βαυκαλίζεστε ότι το χρέος μειώνεται ως κλάσμα:


Η δυνατότητα του κράτους να αποπληρώσει δεν αυξάνεται 10% όταν οι τιμές ανεβαίνουν 10% – στοιχειώδες λάθος, στάχτη στα μάτια του κόσμου.


Το κλάσμα, ο λόγος, που μετρά είναι ΧΡΕΟΣ ως ποσοστό των φορολογικών εσόδων, ένας λόγος που θα αυξάνεται λόγω πληθωρισμού, ΔΕΝ θα μειώνεται!


2. Βαυκαλίζεστε για τις επενδύσεις:


Ποιες επενδύσεις γίνονται; Αυτό που γίνεται είναι γενικό ξεπούλημα ακινήτων στις πόλεις και στην περιφέρεια. Αυτό όμως δεν είναι παραγωγική επένδυση.


Πώς θα βοηθήσει το Ασφαλιστικό μας ή το Δημόσιο Ταμείο, η αγορά μιας πολυκατοικίας με ξένο χρήμα και η μετατροπή της σε Airbnb, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ενοίκια για τους ντόπιους χωρίς καμία νέα θέση εργασίας; Καθόλου!


Πως θα βοηθήσει η αγορά ενός αγρού που παύει να καλλιεργείται, στον οποίο τοποθετούνται φωτοβολταϊκά, το ρεύμα των οποίων ο κόσμος το αγοράζει σαν να παρήχθη από πανάκριβο τεξανικό φυσικό αέριο, με τα κέρδη-προσόδους να πηγαίνουν στα Cayman;


Τζίφος οι επενδύσεις για τις οποίες θριαμβολογείτε!


Οι σοβαροί, υπομονετικοί επενδυτές δεν έρχονται στην Ελλάδα για δύο λόγους:


1. Γιατί ξέρουν ότι, με ένα τηλέφωνο του Περιστέρη, του Μελισσανίδη, του Βαρδινογιάννη, εσείς θα τους μπλοκάρετε την επένδυση.

2. Γιατί ξέρουν ότι το 2030-2, το δημόσιο ταμείο θα βογκά από τις αποπληρωμές στην τρόικα, το ασφαλιστικό θα απαιτεί περισσότερο δημόσιο χρήμα.


Ο συνδυασμός δημόσιου χρέους, νέου οχετού κόκκινων δανείων και ασφαλιστικού κενού εγγυώνται:


• το βάθεμα της μονιμοποιημένης ελληνικής χρεοκοπίας

• την υπερ-φορολόγηση

• την από-επένδυση

• το συνεχιζόμενο φευγιό νέων ανθρώπων – που δεν αντισταθμίζεται από τους καλοδεχούμενους βέβαια ψηφιακούς νομάδες που έρχονται στην όμορφή χώρα μας για να εργαστούν εκ του μακρόθεν για ξένες εταιρείες που δεν έχουν καμία όρεξη να παράγουν, ή να επενδύσουν εδώ.


Το ΜέΡΑ25 δεν μιλάμε για ρήξη ελαφρά τη καρδία. Θα θέλαμε να είναι αχρείαστη η ρήξη. Όμως, κάθε μέρα που περνά, ο οχετός κόκκινων δανείων και δημόσιου χρέους, η συρρίκνωση πραγματικών μισθών και συντάξεων, η διαφθορά ενός πολιτικού και μιντιακού συστήματος κομμένου-και-ραμμένου στα μέτρα 10 ελλήνων ολιγαρχών, κάποιων ξένων κοράκων και της τρόικας που όλο φεύγει κι όλο εδώ είναι – όλα αυτά φέρνουν την ερημοποίηση.


Μοιράζετε εξευτελιστικά φιλοδωρήματα, αλλά και άγρια καταστολή σε όσους δεν εξαγοράζονται με αυτά, ώστε οι πολλοί να ανέχονται την λεηλασία της πατρίδας τους από τους πολύ ολίγους που σας κρατάνε στα πράγματα.


Πατριωτικό μας καθήκον είναι η ρήξη. Ένα καθήκον που το κάνετε εσείς πιο επιτακτικό με κάθε νομοσχέδιο, σαν το σημερινό, που φέρνετε σε αυτό το απαξιωμένο από τα μνημονιακά κόμματα καχεκτικό Κοινοβούλιο.


https://mera25.gr/g-varoufakis-to-asfalistiko-systima-pigi-anasfaleias-kai-kathreftis-tis-argosyrtis-katarrefsis-tis-mitsotakis-ae/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...