Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια Cosco για το λιμάνι του Πειραιά Σε λίγο δεν θα περνάει ούτε κουνούπι!

 


Άρθρο παρέμβαση

Η κινεζική κρατική πολυεθνική Cosco έλαβε το Ο.Κ. από το ΣτΕ για το Master Plan (με μοναδικές παρατηρήσεις να εκπονηθεί ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής) και έτσι με τη συνδρομή της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης η Cosco βάζει πλώρη να προχωρήσει στο τερατώδες σχέδιο της για την μετατροπή του λιμανιού σε μια νέα έκδοση (ελληνική αυτή τη φορά) China Τown!!

Οι ανησυχίες, τα τεκμηριωμένα στοιχεία Σωματείων, φορέων, επιτροπών αγώνα, Συλλόγων αλλά και χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στην ουσία το ανώτατο δικαστικό όργανο τις πέταξε στο καλάθι των αχρήστων!

Το έγκλημα που διέπραξε η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο «καλός» Υπουργός Ε.Ν. Θ. Δρίτσας το συνέχισε με την ίδια συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στους Κινέζους να υλοποιήσουν το «εμβληματικό» τους έργο!

Ο δρόμος για να μετατραπεί το λιμάνι σε γκέτο της Cosco ήδη έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή!

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα στα άμεσα σχέδια των Κινέζων είναι η ολοκλήρωση της προβλήτας στην Πειραϊκή η οποία προορίζεται να φιλοξενεί μεγαθήρια κρουαζιερόπλοια που θα επιβαίνουν σε αυτά 5.000 και 6.000 επιβάτες!!

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα μεγάλα λιμάνια που αποτελούν κορυφαίες επιλογές των πολυεθνικών της κρουαζιέρας ήδη έχουν φάει «πόρτα» κάτοικοι και τοπικές αρχές τα έχουν απαγορεύσει ήδη.

Ο λόγος είναι για την Βενετία και την Βαρκελώνη ενώ ανάλογους προσανατολισμούς έχουν και άλλα λιμάνια τόσο της Ιταλίας όσο και της Ισπανίας.

Μετά την αποπεράτωση του έργου της Πειραϊκής σύμφωνα με πληροφορίες που επιλεκτικά διοχετεύουν στο τύπο οι Κινέζοι πρόκειται να ξεκινήσουν την ανέγερση 4 ξενοδοχείων!

Σύμφωνα με το Master Plan προβλέπεται η οικοδόμηση 4 ξενοδοχείων εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Πειραιά.

Τα τρία θα είναι τεσσάρων και το άλλο πέντε αστέρων.

Σχεδιάζονται να γίνουν αφού προηγουμένως μετατραπούν οι αποθήκες (η μικρή και η μεγάλη που βρίσκονται δίπλα στις παλιές διαμετακομίστηκες αποθήκες σιτηρών) σε κατάλληλους χώρους για Hotel.

Το τρίτο ξενοδοχείο θα ανεγερθεί στην «Παγόδα» απέναντι από την Ακτή Μιαούλη .

Η «Παγόδα» χτίστηκε την δεκαετία του 1960 με στόχο τον ασφαλή ελλιμενισμό των υπερωκεανίων της εποχής.

Το τέταρτο ξενοδοχείο θα χωροθετηθεί στην περιοχή Πόρτο Λεόνε, στη νότια πλευρά του λιμανιού.

Σημειώνουμε ότι το σχέδιο για τα Hotels ήταν στις προαιρετικές επενδύσεις της Cosco στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της μετά την απόκτηση του 51% και πλέον του 67% των μετοχών.

Η Cosco με την ανέγερση των 4 ξενοδοχείων αποσκοπεί να τα διαθέσει αυτά στους επιβάτες που θα πραγματοποιούν κρουαζιέρες με πλοία που θα έχουν αφιξο-αναχωρήσεις στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ των οποίων θα είναι και χιλιάδες Κινέζοι.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να προκαλέσει τεράστια ζημιά (λόγω ανταγωνισμού με τα υπάρχοντα ξενοδοχεία της πόλης του Πειραιά).

Τέλος εάν κρίνουμε την πολιτική της Cosco στις προβλήτες 2 και 3 είναι με όρους εργασίας και μισθών υποδεέστερες από αυτές που εργάζονται σήμερα στις ελληνικές μονάδες ξενοδοχείων.

Αντώνης Νταλακογεώργος

Υ.Γ Η «δημοκρατική» Cosco πριν από ένα χρόνο επιχείρησε ανεπιτυχώς να «μπλοκάρει» με κάγκελα το εσωτερικό του λιμανιού και έτσι να το καταστήσει απόρθητο φρούριο στην πρόσβαση των πολιτών του Πειραιά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...