Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Αυτό που χρειάζεται το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου δεν είναι οι κάμερες αλλά ένα σύγχρονο και ασφαλές κτιριακό συγκρότημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όταν για όλα τα σχολεία της Δευτ/θμιας Εκπ/σης στο Δήμο Ληξουρίου, το ποσό της Α΄ και Β΄ δόσης των λειτουργικών δαπανών για το 2021 είναι 6.177,60 € το τετράμηνο και για τις 4 σχολικές μονάδες (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο Ληξουρίου και Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης,), η Δημοτική Αρχή (Ν.Δ.), μέσω της Σχολικής Επιτροπής, αφιερώνει το ποσό των 2.000,00 € (!!!) για την  προμήθεια καμερών για το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου.

Με βάση την παραπάνω απόφαση στο «παραθαλάσσιο» (όπως το αποκαλούν οι μαθητές, το ΓΕΛ Ληξουρίου), μια από τις πρώτες και βασικές ανάγκες του, όπως τις αξιολογεί η Δ. Αρχή είναι η αγορά και η τοποθέτηση καμερών !!!

 ΑΥΤΟ που έλειπε στο σχολείο-«κοντέινερ», που πλημμυρίζει σε κάθε νεροποντή και ξερνά το προαύλιο λύματα με τις ανάλογες οσμές, που οι μαθητές συμβιώνουν με τα ποντίκια και τους δέρνουν οι καιρικές συνθήκες,  ήταν κάμερες!!!

Είναι προφανές ότι η Δημ. Αρχή, με τα πρόθυμα μέλη της στην σχολική επιτροπή και με την αγαστή συνεργασία της εκπροσώπου της παράταξης του κ. Ρουχωτά, συνεπικουρούμενη από την αποχή του εκπροσώπου της παράταξης του κ. Αραβαντινού, παίρνουν ενεργό μέρος στην συνολικότερη επιδίωξη της κυβέρνησης να εθίσει μαθητές και εκπαιδευτικούς στον χαφιεδισμό και στην ηλεκτρονική παρακολούθηση, να παρακολουθεί κάθε τους βήμα, είτε συγχρωτίζονται στα διαλείμματα και στις τάξεις, είτε αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο. Φυσικά επιστράτευσαν τα ανάλογα προσχήματα ισχυριζόμενοι ότι τάχα «…ψηφίζουν μόνο την δαπάνη για να πληρωθεί ο ανάδοχος του έργου…», ή ότι τάχα  προστατεύουν το χώρο από κλοπές και φθορές του συρματοπλέγματος τύπου hot-spot. Σημειώνεται ότι το συρματόπλεγμα  «παραβιάζεται» από τους νεολαίους της πόλης μας, που, μη έχοντας που αλλού να παίξουν, χρησιμοποιούν τον προαύλιο χώρο του συγκεκριμένου σχολείου ως το μοναδικό (ακατάλληλο και επικίνδυνο) ανοιχτό γήπεδο αθλοπαιδιών σε όλη την πόλη του Ληξουρίου!!! 

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης όχι μόνο καταψήφισε τη συγκεκριμένη προκλητική δαπάνη που δεν έχει καμιά σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία και τις οξυμένες ανάγκες που αντιμετωπίζει το σχολείο, αλλά ζήτησε επιπλέον εδώ και τώρα να αφαιρεθούν οι κάμερες παρακολούθησης που υπάρχουν στις φαβέλες του ΓΕΛ Ληξουρίου. Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος μόρφωσης, ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δημιουργίας καθώς και ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών μας. Το σχολείο δεν είναι φυλακή!

Η Δημοτική Αρχή και όσοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, υιοθέτησαν αυτήν την επιλογή έχουν μεγάλες ευθύνες, αφού όχι μόνο δεν  απαντούν στην ανάγκη ύπαρξης σχολικών φυλάκων, που αποτελούν την μοναδική και φερέγγυα λύση για την φύλαξη και προστασία των σχολικών κτιρίων, αλλά παίρνουν και ενεργό μέρος στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας. 

Η Δημοτική Αρχή αντί να πάρει όλα τα μέτρα για να δρομολογηθεί η κατασκευή νέου κτηριακού συγκροτήματος για το ΓΕΛ Ληξουρίου, συστηματικά απαξιώνει αυτή την προοπτική. Εκτελώντας κυβερνητικά συμβόλαια, αναγκάζει να στοιβάζονται πάνω από 300 μαθητές σε ένα παρωχημένο και ανεπαρκές σχολικό συγκρότημα (το παλαιό κτίριο του ΓΕΛ Ληξουρίου), που επισκευάζεται 7 χρόνια τώρα και μάλιστα να παρακολουθούνται συστηματικά με κάμερες. 

ΛΗΞΟΥΡΙ 2/6/2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...