Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επισκευή «Μαντζαβινάτειου» ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου ο κ. Δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποκάλυψε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα  στην Αντιπεριφέρεια για το θέμα της επισκευής του Μαντζαβινάτειου,  διαπιστώθηκε πλήρες αδιέξοδο που οδηγεί πλέον το έργο στα αζήτητα και την χρηματοδότηση των 1.650.000 Ε  (μέρος της δωρεάς των 5 εκ της Περιφέρειας Αττικής), είτε να χάνεται είτε να χρησιμοποιείται αλλού !!!

Η κωλυσιεργία και εντέλει η εμπλοκή αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή της Παλικής συνυφασμένου άμεσα με  την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, αποτελεί  ένα μεγάλο σκάνδαλο, αφού, από τον Φεβρουάριο του 2019 και μετά που η εταιρεία P&C DEVELOPMENT S.A. με μειοδοτικό διαγωνισμό αναδείχτηκε  ανάδοχος  του  έργου, δεν έγινε καμιά εργασία. Αντίθετα,  έγινε συστηματική προσπάθεια από τον εργολάβο και με τις «πλάτες» του Υπουργού υποδομών (νομιμοποιούσε συνεχώς τις ενστάσεις του εργολάβου έναντι των αποφάσεων  της διευθύνουσας υπηρεσίας που τον κήρυσσαν έκπτωτο), για να διαλυθεί η σύμβαση και να φορτωθεί η ευθύνη στον φορέα κατασκευής και του κυρίου του έργου, και όχι στην  δική του υπαιτιότητα !!! ( Σε αυτήν την περίπτωση καταβάλλεται στον ανάδοχο, εκτός από την αξία των εργασιών που έχουν εκτελεσθεί και η αξία των υλικών και του αναπόσβεστου μέρους των εγκαταστάσεων, καθώς και αποζημίωση για το τεκμαιρόμενο όφελος!!!)

 Αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους ότι την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. ένα ακόμα κύμα της πανδημίας φουντώνει μέρα με τη μέρα, που χρεοκοπεί η διαχείρισή της με κριτήριο το «κόστος - όφελος», που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία αντιμετωπίζουν και τη νέα έξαρση σαν ευκαιρία για μπίζνες, που όλο το σύστημα Υγείας μετατρέπεται σε σύστημα  «μίας νόσου» και  το «Μαντζαβινάτειο» να εγκαταλείπεται. 

 Η πολιτική υποβάθμισης  των δημόσιων νοσοκομείων και της ΠΦΥ ως αποτέλεσμα της  εμπορευματοποιημένης Υγείας, που προωθούν συστηματικά όλες οι κυβερνήσεις  ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ υποθηκεύει την ίδια την ζωή μας. Άλλωστε η κάθε μία κυβέρνηση από τις παραπάνω , έβαλε το λιθαράκι της τα  7 προηγούμενα  χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014, ( και πιο πριν ακόμη),  για την σημερινή κατάσταση στο» Μαντζαβινάτειο». Αυτό ακριβώς όμως  κάνουν σήμερα με τις εκκλήσεις για «συναίνεση», για υπουργούς ή «ειδικούς» «κοινής αποδοχής», που θα διαχειριστούν τη βαρβαρότητα των εκατοντάδων θανάτων κάθε βδομάδα .

Η Λαϊκή Συσπείρωση μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις καλεί το λαό της Παλικής μέσα από τους φορείς του να δώσει την μάχη να μην περάσει  και η κτιριακή υποβάθμιση του «Μαντζαβινάτειου», αφού το εγκαταλειμμένο κτίριό του εκτός του ότι απειλεί την ασφάλεια και τις ζωές εργαζομένων και ασθενών, αποτελεί  και ένα επιπλέον  άλλοθι και για την  παραπέρα εγκατάλειψή του.  Καλεί επίσης την Δ.Αρχή να εγκαταλείψει  την τακτική του απλού και εκ μακρόθεν θεατή των εξελίξεων ως αποτέλεσμα  την πλήρους ενσωμάτωσής της με την κυβέρνηση.

Απαιτούμε :

    • Να σταματήσουν τα εργολαβικά παιχνίδια με το «Μαντζαβινάτειο», με την ανοχή της κυβέρνησης .

    • Να στελεχωθούν και τα δύο νοσοκομεία του νομού (Μαντζαβινάτειο και ΓΝΝ Αργοστολίου), με όλες τις ειδικότητες γιατρών, να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά εργαστήρια, με λειτουργία όλων των τμημάτων και δομών (ΜΕΘ, Ψυχιατρική, ΕΚΑΒ). Άμεσα στο Μαντζαβινάτειο να προσληφθούν τρεις παθολόγοι ώστε να επαναλειτουργήσει η Παθολογική Κλινική ως πρώτο βήμα και η μία από αυτές διευθυντή παθολόγου.

    •  Να λειτουργήσουν σταθερά τα Αγροτικά Ιατρεία στο Δήμο μας.

    •   Να επανέλθει η οργανικότητα των Νοσοκομείων μας στην προ του 2012 κατάσταση.


Ληξούρι, 15 Νοέμβρη 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ληξουρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δήμος Σάμης - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

  Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμης σας προσκαλούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθε...